Kom ihåg mig

Vinterkräksjuka

Är hemma med barnen, Leo har ju fått ny medicin, och Ebba har feber. Jippie yeah.. Har haft roligare kan jag ju säga, men vi kan hålla oss borta från Magsjukan här i alla fall..

 

Läste även nu på Aftonbladet att Vinterkräksjukan början. Vilket jag väl egentligen visste då det även stått på SMI i en vecka att sökningarna går uppåt, men jag vill verkligen inte. Usch fy. Vad är värre?

Och tänk på att vara hemma, minst 48 timma. inte 46 minst 48 gärna 72 timmar om man arbetar inom vården, dagis osv.  Nu håller det på till maj. Och tänk att inte söka till sjukhus och vårdcentralen, och om ni gör det, kräv eget rum direkt och sitt inte ute i något väntrum.

Tvätta händerna, och ha handsprit med i väskan, 60sekunder skall det sitta på och om du inte rör vid något så dödar det en del magsjuke-bakterier också faktiskt.

Och drick proviva, ät råmjölkstabletter, det hjälper. *peppar peppar ta i trä*.

 

Själv kan jag tänka mig att krypa under jorden ett par månader, och sticka upp näsan när solen och sommaren kommer tillbaka..

Leave a Reply