Kom ihåg mig

Låt den rätte komma in

Har i kväll tittat på filmen Låt den rätte komma in som visades på svt1. Riktigt bra måste jag säga. Jag har inte sätt den tidigare och är väldigt förvånad över att denna filmen kommer från Sverige!

Oskar är 12 år och mobbad. Han blir kär i Eli, en märklig flicka. Hon är vanvårdad och mager men ändå så vacker. Eli ger Oskar styrkan att slå tillbaks. Men hon är inte som andra – hon tål inte solen, hon äter inte mat och för att komma in i ett rum behöver Eli bli inbjuden. Hon måste dricka människors blod för att leva.
Eli är en vampyr.
Tomas Alfredson har regisserat den här romantiska skräckfilmen baserad på John Ajvide Lindqvists bästsäljare.

LÅT DEN RÄTTE KOMMA IN har blivit en succé världen över och anses av den internationella kritikerkåren vara en av 2008 års bästa filmer. Filmen vann huvudpriset på Robert de Niros egen festival, Tribeca Film Festival, och har utropats till bästa utländska film i USA. Hittills har LÅT DEN RÄTTE KOMMA IN sålts till över 50 länder.
Källa: CDON

9 Responses to “Låt den rätte komma in”

 1. Fröken Hulda skriver:

  Jag såg den också och gjorde nästan en "Zasata". Jag stängde INTE av ljudet när hon spydde av godis…. Det du!!!

 2. livan86 skriver:

  jag älskar den filmen, den är såååå underbar..

 3. Sandrah - mamma till Devin & Vilde skriver:

  Jag såg den för ett tag sen och tyckte den var sådär

 4. Sara, mamma till pseudotvillingar skriver:

  Jag måste säga att jag tyckte den var skit dålig (såg den på bio precis när den kom ut) men det kan vara för att jag hade så stora förväntningar på den eftersom jag bara älskade boken, hoppas på att den amerikanska versionen ska vara bättre faktiskt. Blir ju rätt ofta så när man läser boken först.

 5. alfvan skriver:

  Jag gillade den inte alls när jag såg den, men så är det ju oftast när man läst böckerna. Den och Du Levande är väl de mest hypade svenska filmerna på länge… Vore dock lite skoj att se den amerikanska versionen baa för att!

 6. alfvan skriver:

  Jag har faktiskt ingen aning om vad den heter… Vet bara att det snackades mycket om att det skulle komma en amerikansk variant (precis som Stieg Larson trilogin). Den kanske inte ens kommit än!

 7. Idah skriver:

  Ajvide är ju en klass för sig inom den svenska litteraturen. Personligen tycker jag mycket om honom. Filmen är bättre om man ser den innan man läst boken. Tycker man om boken och sedan ser filmen kan nog filmen upplevas lite långsam och tyst.

 8. Idah skriver:

  2010 i oktober kom den amerikanska versionen: Let Me in.

 9. marie - Från en prematurmammas hjärta - skriver:

  tyckte den var ok men inte mer:)

Leave a Reply