Stora träningsboken för kvinnor

fullsizeoutput_24f7

fullsizeoutput_2609

Jag är ju en sucker för träning, har varit i många år. Egentligen hela mitt liv, med undantag för något år när jag pluggade och kom in i det klassiska, ”nu har jag flyttat hemifrån och kan göra vad jag vill”. Det är sedan ca 5 år tillbaka som jag tagit träningen till en ”ny” nivå där jag haft prestationsinriktade mål med olika cykellopp. Jag har även sprungit något millopp, men det är på sadeln jag känner mig mest hemma och där jag känner att jag är tillräckligt duktig och motiverad för att kunna sätta upp ett prestationsinriktat mål.

Styrketräningen kom in i mitt liv 2012 skulle jag säga. Då tränade jag på Friskis och Svettis och körde de klassiska maskinerna. Det var först när jag började på cirkelfys och fick instruktioner som jag började med lösa vikter i form av hantlar och viktplattor. När vi flyttade till hus och jag började pendla till jobbet blev det mer bökigt att träna på gymmet. Jag saknar det än idag, men det går liksom inte att få in i vardagspusslet just nu. Därför har jag investerat i lite hantlar, en yogamatta, en skivstång och en pilatesboll. Det kommer jag ganska långt på känner jag. Jag har kört otaliga pass på you tube där jag främst kört styrketräning med lättare vikter och högt tempo. Det senaste har jag gått tillbaka till lugnare tempo och lite tyngre vikter. Jag måste säga att jag känner mig ganska hemma där och att jag utvecklats mycket bara senaste 6 månaderna.

Jag har länge velat följa någon form av program för styrketräningen. Under föräldraledigheten handlade det mycket om att bygga upp styrka igen efter förlossningen, även om jag körde styrka under hela graviditeten, men inte särskilt tungt. Då var fokus på att bibehålla istället för att bygga upp, precis så som det ska vara. Att kunna träna hemma är nyckeln för att hinna med träningen för mig.

Förra veckan klickade jag hem Stora träningsboken för kvinnor och jag ska försöka mig på att följa styrkeprogrammet som Lofsan byggt upp. Jag hoppas att jag ska lyckas få in 3 styrkepass i veckan. Det är egentligen inget problem, så länge jag får hålla mig frisk.

Än så länge verkar det väldigt bra. Jag har nästan läst klart boken och körde första passet i onsdags, innan jag blev förkyld, och hade träningsvärk i 3 dagar. Haha. Imorgon hoppas jag att jag kan köra pass 2. Det återstår att se. Förkylningen måste ha släppt först.

Hur lägger ni upp er styrketräning? Följer ni något program eller mer bara som ni känner?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *