Egen granola

IMG_6426

fullsizeoutput_2352

I granolan som jag gjort nu de senaste veckorna har jag tagit inspiration från flera olika recept egentligen. Innehållet landade i följande:

Fiberhavregryn 200 g

Hasselnötskärnor 1 dl

Sötmandel 1 dl

Linfrön 3/4 dl

Chiafrön 3 msk

Pumpakärnor 3/4 dl

Solroskärnor 3/4 dl

Riven kokos 1 dl

Honung 1 dl

Kokosfett 2 msk

Jag blandade de torra ingredienserna och grovhackade nötterna. Kokosfettet tinade jag upp i micron så att det blev flytande. Sedan i med både det och honungen och blanda runt. Du får känna efter lite om det blir tillräckligt blött. Jag tog i lite vatten också senast just för att fukta upp det lite. Sedan breder du blandningen på en plåt så att det blir lagom tjockt lager. Ta ev. två plåtar om du tycker att lagret blir för grovt. Ugnen körde jag på 150 grader och jag ställde timern på 7 min och rörde runt då. Total tid i ugnen ca 40 min. När den är färdig och har svalnat av lite rör i valfri torkad frukt. Jag har tagit i både russin och aprikoser. Gojibär, tranbar, blåbär, etc funkar ju också. Ta det du gillar.

Den här har blivit en stor favorit hos Mr K. Det bästa: inget socker och ingen gluten. Men bara för det kan man ju inte äta hur mycket som helst eftersom samtliga ingredienser är kaloritäta. Ett tips!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *