Renovering del 1 – Biblioteket

När vi flyttade in i huset behövdes som sagt ganska mycket göras. Vi började enkelt med det minsta rummet på markplan, biblioteket.

Före såg det ut så här:

IMG_1245-2

Bild inifrån rummet.

IMG_1244

Sett från dörren.

Nu ser det ut så här:

IMG_4023

IMG_4022

IMG_4020

IMG_4021

Vi har lyxen att ha två kakelugnar och 2 öppna spisar i huset. En öppen spis använder vi dock inte eftersom den är i källaren, men de övriga används ganska flitigt på vinterhalvåret.

Tapeten blev jag helt förälskad i när jag såg den. Det var Mr K som hittade den. Vi målade om taket och satte in nya lister. Det krävs inte så mycket för att förvandla ett rum. Fåtöljerna är från IKEA och vi letar fortfarande efter en stor fotpall till där vi båda kan lägga upp fötterna. Gardiner behöver komma upp, men det har inte känts så himla nödvändigt, men mysfaktorn skulle helt klart bli mycket högre. Jag funderar t.o.m på att köpa mörkläggningsgardiner om det är så att någon gäst sover i det rummet. Då blir det inte så ljust. Sedan skulle jag vilja ha andra kuddar, men just nu ligger det inte riktigt i centrum, plus att jag är ganska kräsen. 🙂 Det är svårt att hitta en nyans och ett mönster som funkar mot tapeten.

Blir man någonsin klar? Nej, inte direkt! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *