1:a advent

IMG_0832

Jag sitter vid köksbordet och äter frukost ensam. Mr K och Agnes har åkt för att hämta en sak hos hans föräldrar och jag ska sätta mig och jobba. Eleverna har haft det extremt hektiskt fram till nu, nu kommer mitt jobb, att bedöma deras arbeten innan deras opposition 14-15 dec. Det ska bli kul att se vad de kommit fram till. Planen: ett arbete/dag. Annars är det svårt att hålla isär uppsatserna.

Glad första advent!

Barnfri helg

I fredags hämtade farfar Agnes på förskolan och framför oss låg en barnfri helg där vi skulle fira mina föräldrars födelsedagar. Vi hade bokat bord på restaurang och köpt biljetter till Vintergalan.

Men först inledde jag helgen med en löprunda, fika själv, lite städning, matlagning, några glas vin och godis i soffan framför Idol. Jag däckade 21:30. Vi sov hemma mellan fredag och lördag men åkte ganska tidigt på lördagen. Därför var det smidigare att Agnes sov hos farmor och farfar direkt.

Vi åkte neråt på förmiddagen och inledde med kaffe och sedan lunch. Efter lunch hade jag bokat träningsdate med syrran på hennes gym. Helt klart en bra tradition som vi får hålla igång. Vi körde igenom hela kroppen och tog bland annat 170 kg i benpress. Häftig känsla! Det är så härligt att få känna sig så stark. Jag har känt mig riktigt trött i axlarna det senaste, men det gick bra ändå. Skönt!

fullsizeoutput_28eb

fullsizeoutput_28ed

Efter 1,5 h på gymmet var det dags att åka till mamma och pappa och göra sig iordning för kvällens händelser. Vi började hos min andra syster med lite skumpa och tilltugg. Det blev någon kopp kaffe och lite glögg också.

fullsizeoutput_28e9

Sedan drog vi oss mot Halmstad och restaurangen vi bokat bord på. Väldigt mysigt ställe som jag nu inte kommer ihåg namnet på. Tyvärr.

fullsizeoutput_28f3

Jag tog en skaldjurstoast till förrätt.

fullsizeoutput_28f5

Ryggbiff med rödvinssås, potatisgratäng och friterade lökringar till huvudrätt.

fullsizeoutput_28f7

Till efterrätt blev det en créme caramell. Bäst var helt klart huvudrätten!

fullsizeoutput_28f0

En toaselfie. :)

Efter det åkte vi till Halmstad Arena där Vintergalan var. Konserten var helt OK. Ljudet var för högt uppe på läktaren. Jag kände mig jättegammal som hade velat ha öronproppar. Förmodligen studsade ljudet. Nere på parketten var det säkert precis lagom. Lite synd! Artisterna var duktiga, men det hade varit kul med fler duetter och några jullåtar.

Igår åkte vi hem på förmiddagen för att hinna fixa utegranen och uteljusslingan på balkongen innan Agnes kom hem. Jag hann också få upp adventsljusstakarna. Riktigt skönt att få det gjort redan nu. Nu kan vi fokusera på att bara vara under veckan istället, förutom jobb och förskola då.

Hoppas ni haft en fin helg!

KRAM

Effektiv start på veckan

Jag rivstartade veckan med en maratondag på jobbet. Så skönt att få jobba undan en del rättning direkt så att den inte hänger över mig hela veckan sedan.

Hur underbart har inte vädret varit idag? Jag hade velat gå en långpromenad, men det finns ju inte riktigt tid till när jag jobbar. Tänk hur bra mammaledigheten var egentligen. Så många promenader jag gått med Agnes i vagnen. Så mycket jag hann träna. Det är jag så glad att jag passade på att göra!

fullsizeoutput_28ab

Hur fint? Var tvungen att fånga de frostiga fönstren på jobbet idag.

fullsizeoutput_28b0

En selfie på jobbet i en rättningspaus. :)

Jag stannade kvar en stund på jobbet idag när Mr K ändå skulle hämta Agnes på förskolan. Kom hem först kl 19 efter att ha handlat lite mat på Ica Maxi också. Hade maximal otur med två scannrar som inte funkade och när väl den tredje funkade fick jag avstämning. Tur att jag inte hade så mycket den här gången!

Nu blir det en serie i soffan innan sängen kallar.

KRAM