VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

CONNOSSIEUR

Det är fest på Såstaholm. miljonärsmagazinet Connossieur firar 20 år. Min forna fotografkollega Malin och jag är här.

Såstaholm ligger fint med hagar med hästar som en idyllisk inramning i klorofyllen. Vi checkar in vid 17:30. Jag har jobbar till 16.

Fina Malin. Nästan 20 års vänskap

Lennox sov hos en kompis. Brukar väldigt sällan tacka ja till event när jag har barnvecka. Jag har så många möjligheter att göra massa kul den veckan/helgen jag är barnfri. Ser man sitt barn halva barnets liv är man väldigt rädd om den dyrbara tiden.

Christer och Abgar

Uno Svenningsson uppträdde och maten var helt fantastisk. Malin och jag delade rum, som vi gjort så många gånger förr.

Christer hade tagit med sig Ridgbacken Shalimar.

Smokingmiddag. Många jag kände. Det hör var min tredje Connossieurfest

Alexandra var trött. Nominerad till Augustpriset för boken ”Mammorna”.

Superhärlig kväll. Somnade 3:30 i natt. Vi hade så ont i fötterna Malin och jag.

Nu ligger jag i soffan. Godis, en filt och Loppan på knäna.

Kommentera

Annons

DIYAN PÅ TIGERS CLUB

Sjuårige Diyan Ramos från Huddinge har alltid drömt om att hjälpa andra. Efter att han sett filmen om fotbollsspelaren Pelés tuffa uppväxt i Brasilien bestämde han sig för att försöka hjälpa barn från fattiga områden. På ett fotbollsläger med Svenska Fotbollsakademin träffade han elvaåriga Hammarbyspelaren Ella Knapp Johnsson.

Här är Elvis, ansvarig på Retrak. Minns honom väl. Han bad mig ta av mig alla smycken när vi skulle ut på nattvandring. img_7243.jpg

Tillsammans började de samla in fotbollsskor, bollar och kläder för att ge till utsatta barn. De bestämde sig för att följa med till Uganda för att besöka Tigers Club med Läkarmissionen.

Det gatubarnsprojekt som ligger mig extra varmt om hjärtat. Dels för jag varit där och dels för att mitt hjärta just alltid brunnit mest för dessa barn och deras dagliga utmaningar.

Nu är det ju några år sedan jag var där men jag minns det som igår. Retrak jobbar med uppsökande verksamhet på nätterna för att hitta barn som är motiverade att komma till Tigers Club som ligger ute på landet utanför Kampala.

Där får man bo tills man återfinner barnets familj för återförening. Går inte det försöker man hitta en permanent familj.

Här följer Diyan med ut på gatan för att försöka se hur de här barnen lever.

Och på natten är de ute för att hitta dem som försöker sova.

Att leva såhär är en fruktansvärd situation. Många av gatubarnen är runt 10 och jag begriper inte hur de klarar sig.

Många de jag träffar har sår och slag i huvudet. Det är väldigt hierarkiskt i grupperna för de behöver varandra för skydd.

Tvätt på Retrak.

 

Här kan du bidra direkt till Ella Och Diyans egen insamling via Läkarmissionen

Kommentera

Annons

VÄLGÖRENHET KONTRA DET KOMMERSIELLA

img_7085.jpg

För några veckor sedan fick jag möjligheten att bjudas till en liten intim middag med Wangaris STHLM. Ett lite annorlunda välgörenhetsprojekt med grundaren Linda Häggkvist i spetsen.

De skapar fantastiska silkessjalar i 100 % silke, sjalar med ett syfte, Varje kollektion riktar sig specifikt till en idéell organisation i behov av stöd.

img_7087.jpg

Så lyder själv uspen och det är fantastisk. Projektet för stunden är Wildhood Foundation som jobbar med att stoppa tjuvjakten på vilda djur i Afrika för en gång i halvtimmen dödas en elefant, berättar organisationens grundare Filippa Tarras Wahlberg för mig.

Tänk när våra barn ska läsa sagor för sina barn. Då får de peka på en elefant i boken och säga, ”de här djuren fanns förr i tiden men inte nu längre”.

1_6d5e80de-4c77-43a2-bd75-1fc80d49dfae

Och nu säljs sjalar i 100 % silke där 100 kronor går direkt till Wildhood och till kollektionen Critically Endagered.

img_7089.jpg

Filippa höll en brandtal som fick oss alla att sätta sushin i halsen för de här arterna håller på att dö ut. Och snabbt går det.

img_7100.jpg

En underbar kväll med  ett tio-tal människor  jag aldrig träffat. Tack Linda för jag var en av dem du tänkte på och stort lycka till framåt med ditt fina företag.

green_300x

 

 

Kommentera (1)

Annons

VÄSKOR OCH FRANSAR

Föll handlöst för den här i mocka och skinn. En tidlös väska, åtminstone om man som jag gillar den rockiga stilen.

Lunchen idag tillbringades på Mitas mat. Sous Vide är i tiden och hon brinner för att få bort matsvinn genom singelförpackningar.

Lennox kommer redan i morgon onsdag. Det betyder extra tid med honom. Försöker lägga mig samtidigt som han går till sängs. Längtar så mycket efter sol, brukar dagdrömma om knarrig sand och hårda palmblad.

På Teneriffa i somras. Lärde mig dock att Lennox inte längre behöver de stora hotellkomplexen med tusen pooler. Framåt blir det mindre och personligare hotel.

I morgon har jag en tid hos Vicky på Lashart by Vicky i Hornstull. Vi har ett samarbete och hon är så duktig men så gravid och jobbar bara till våren. Ska se om jag får hitta någon ny eller fortsätta med den som tar över.

Kommentera

Annons

VILKEN HELG!

 

img_7361.jpg

Faiza med sina afrikanska kaftaner.

Helgen har varit smått galen. Först reunion med gamla SE&HÖR gänget. Sent. Och sedan på lördagen var det middag hos Faiza på söder. Pia och jag var där. Hon hade barnen, annars varannanvecka,  som jag.

Jag tycker det är mysigt när barn är hemma. Jag har ju lite problem med det här tydliga uppdelandet av liv. Den här tydliga skiljeväggen.

Sötpotatis, oliver, kyckling. Prat och skratt.

img_7358.jpg

Jasmine hjälper till att duka.

unnamed

Pia skulle upp och jobba.

Kommentera