VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

FOLKHEMMET

I annonsamarbete med Folkhemmet

Jag har letat soffa ett tag. Min ena vita skinnsoffa som jag fick av min fotograf Micael Engström bara rasar i småsmulor. Det är inte skinn utan något annat material som blir som små, små bitar så jag kan varken sitta eller ligga i den. Jag tänker skänka bort den, kanske någon ändå vill ha den istället för att bara slänga? Jag dammsuger varje dag, helt omöjlig att använda. Jag har letat på nätet ett tag efter en som antingen är totalt olik min andra  soffa. Alltså något helt annat för att verkligen bryta av, en annan färg, stil och modell.

Eller hitta en så lik den som möjligt. Jag skulle kunna köpa en likadan som jag har men den är så djup och då blir det väldigt liten yta att gå på. Så jag vill ha en så grund soffa som möjligt. Den här hittade jag på Folkhemmet som jag trodde var en svindyr butik. Har egentligen aldrig varit inne där men så har de nu en soffkampanj fram till 5 april. De  har 15 % rabatt på alla soffor och fåtöljer från märket Sits samt gratis tygprover. De finns i Barkaby, Täby och så här, i Heron City.

Ja, så här ser min soffa ut nu hemma. Inte så superkul.

img_6880.jpg

Så söndags tog jag bussen till Heron City för att kika på soffan Impulse, en av deras mest sålda, klassiska soffor. Jag vill ha en tidlös, enkel soffa som är ganska nätt i modellen. Det svåra var att hitta ett tyg så likt min andra soffas som möjligt. Lite struktur. Såhär ser den ut men på denna bild är det inte det tyg jag valt. En proffsig tjej hjälpte mig välja tyg och jag tog den billigaste stoppningen med smala armstöd, som på bilden.

Den kommer bli så fin med kuddar hemma och en pläd. Jag valde också andra ben. Samma ben jag har till min soffa hemma nu. Mörkbruna tjocka träklossar. Men det är fint med de här tunna benen också. Hmmm. Kanske jag ska behålla de benen och köpa likadana till soffan  jag har. Det blir ju lite elegantare.

Jag valde det ljusa tyget som är nr sju, nerifrån. beige nr 509. Det kommer ju inte bli identiskt som färgen som finns nu men herregud, det är inte hela världen. Den här soffan är väldigt populär, förmodligen för den är just väldigt tidlös. Den finns i  MASSOR med färger och strukturer, 300 olika i läder och tyger men jag vill ju aldrig ha något wild and crazy som sticker ut.

Den finns även i fyr-sits men trean var ganska lång. 228 tror jag. Här nedan ser du den i ett ljusare tyg. Nu får jag vänta 6-8 veckor och beställde hemkörning som var gratis. Sedan lade jag på inbärning i bostaden  som kostade extra men som den singel man är, är det inte helt lätt att hitta någon som kan bära mitt på dagen. Då får man kosta på sig sådant som bärhjälp.

Samma soffa  nedan fast en fyra i ett väldigt populär färg och material, den säljer bra i den här krossade sammeten och  kan tänka att den är snygg till mörkbruna och senapsfärgade detaljer men sammet är inte riktigt jag.

Och här är Impulse i en grå färg.

Det kommer bli fint. Och vet du någon som är i behov av en soffa (som man inte kan sitta i) men kanske vill ha den till något annat, hojta till bara, kanske man kan klä om den, men tror det blir dyrt. Och kika gärna in på Folkhemmets soffkampanj innan den slutar 5 april.

Sofie och Noel har varit här på söndagmiddag. Klockan är nu 02:35 på natten och jag har betalat in soffan på ett bankgiro, fått Lennox i säng, kört en tvätt samt bäddat rent. Jag är värd den där soffan.

img_6832.jpg


Annons

Kommentarer


 1. A 25 mars, 2020 on 11:00 Svara

  Min soffa såg ut precis så, den var i konstläder. Jag lät klä om den och det blev hur bra som helst.

  • vimmelmamman 25 mars, 2020 on 20:18 Svara

   Trodde det var jättedyrt!

   • Anna 25 mars, 2020 on 21:57 Svara

    Det var min fina pappa som klädde om den en gång i tiden, så jag hade tur. Gissar att det är rätt dyrt.

 2. A 25 mars, 2020 on 20:14 Svara

  Va bra att du fick din soffa från Folkhemmet! P g a ditt inlägg kommer jag aldrig att besöka dem för att köpa något. Skäms för ditt tiggande.

  • vimmelmamman 25 mars, 2020 on 20:17 Svara

   Hej. Jag har betalat min soffa! Jag blir vansinnig när man utgår från saker utan att ha en aning. Vill du se insättning och kvitto! No probs.

  • Alice 26 mars, 2020 on 08:51 Svara

   Men herregud, tittar du bara på bilderna och drar din egen slutsats? Lotta skriver ju att hon betalt soffan!!

   • Alice 26 mars, 2020 on 08:51 Svara

    Svaret var till signatur A

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *