VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

KOST OCH CANCER-SEMINARIUM

facetune_17-10-2019-16-03-08.jpg

I onsdags morse började vi en del av Cancerfondens kost & cancer-turné. Första stoppet var Göteborg och föreläsning på Handelshögskolan. Sedan sova en natt och vidare till Karlstad. Det är preventionsgänget som håller i detta och jag är med som moderator.

Media och kokböcker översköljer oss med olika dieter och hälsoråd för att leva längre och undvika sjukdomar. Men vilka råd bör man lyssna på och vilka kan man bortse ifrån? Vad finns det i dag för stöd i forskningen kring kopplingen mellan kost och cancer? .Alla på Cancerfonden är extremt duktiga på sin specialitet.

Med på turnén hade vi Isabel Drake forskare, Charlotta Rubin, dietist, Samuel Salzer från Beteendelabbet samt Maiju Wetterhall, sakkunnig dietist hos oss på Fonden.

img_9401.jpg

Vi har tidigare packat påsar med infoblad som har forslats till städerna och i Göteborg var det många som kom. Drygt 300 och det finns ett stort intresse king kost och cancer, kopplingen och myten och rykten. Vi började 16.30 och höll på i två timmar. Senare åt vi middag på ett hamburgerställe på Avenyn innan vi tog oss till hotellet.

img_9425.jpg

Här är det min kollega, duktiga Maiju som pratar om alla dessa larmrapporter som media älskar att blåsa upp.Vilka verktyg kan hjälpa oss att äta hälsosammare? Under seminariet Kost och cancer – hur hänger det ihop? reder vi ut alla frågetecken tillsammans med forskare och experter inom området.

img_9415.jpg

Och Andrea som är koordinator på Cancerfonden med Charlotta.

img_9402.jpg

Jag tycker att det är superjobbigt att prata inför folk. Jag gör det, men är inte alls bekväm i det.  Mitt under seminariet fick jag sms om att Loppans urna är färdig att hämtas på Bagarmossens djursjukhus. Då gäller det att djupandas och fokusera på manus och det som ska sägas och inte låta tankarna vandra iväg.

På torsdagen styrdes färden mot ett mulet Karlstad där vi började packa påsar och förbereda inför besökarna.

img_9410.jpg

Vi kom tillbaka till Stockholm vid 22:50 på torsdagskvällen och i november åker vi Sundsvall och Karlskrona. Sådan tur att dessa fyra tillfällen infaller på mina barnfria veckor.

img_9400.jpg

Lördagkväll. Så skönt. Bara hemma. I morgon 11:30 ska jag möta upp Kristin Kaspersen. Hon är en av våra rosa ambassadörer och vi ska delta i en av våra samarbetspartners event. Sedan vidare till SÖS för att besöka en vän som drabbats av tjocktarmscancer och blivit opererad i veckan.


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *