VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

KAN JAG-KAN DU

Porren i våra barns telefoner. Vi måste våga ta i det stora problemet det orsakar. Idag är barn 12-13 åt när de aktivt börjar söka efter nätporr enligt svensk forskning. De som är ännu yngre exponeras ofrivilligt om ett äldre syskon visar porr. Eller så kommer de in på det genom att  pop-up fönster dyker upp på bla spelsidor utan att man söker på ”naket, ”sex” eller ”porr”.

 

Filmer med titeln ”Elever har sex med lärare” eller ”Pappa har sex med dotter” eller ”15 år och gängknullad” är vardagsmat och det som våra barn ser och framför allt för yngre barn är otroligt obehagliga bilder som man inte kan sudda ut när man väl sett det. Dessutom skäms barn för att berätta och bär på den hemligheten. Porren förstör  tändingsmönster, visar en helt skev bild av närhet och sexualitet och  är oftast den enda sexualupplysning barn får.

I tisdags när vi hade föräldrarmöte i Enskedeskolan hjälpte Lennox lärare mig att skriva ut 100 informationsblad att dela ut till alla föräldrar i klass 8. Och så fick jag två minuter att kort bara berätta hur lätt det att exponeras för porr i barnens telefoner. I informationsbladet finns tre enkla tips: 1. Prata med ditt barn (ta porrsnacket.) 2. Skaffa porrfilter. 3. Kroka arm med andra föräldrar för att höja säkerheten. Porren ska inte få diktera villkoren för våra barns sexualitet. Det ska de få definiera själva.

Och jag vill med detta inlägg bara inspirera er att göra detsamma. Kan jag-kan du- Och om du inte vill prata själv så bara lägg fram stencilerna och kanske be ditt barns lärare bara kort berätta att man kan ta ett infoblad. Här kommer du till Porrfi barndom för att skriva ut infobladet och hitta annat för att få tips och råd kring barn och nätporr. Inte skambelägga bara.

Tillsammans!


Kommentarer


 1. Sofia 12 september, 2019 on 21:37 Svara

  Bra Lotta! Så viktigt. Jag förstår inte föräldrar som har NOLL KOLL på vad deras barn tittar på. Det är en förälders uppgift att vara jobbig, men i Sverige är det så mycket curlande av barn. Nu ser vi resultatet.

 2. Lina Niania 13 september, 2019 on 22:19 Svara

  Du är en helt underbar bastant persona!
  Ditt rejäla utseende och din stora drivkraft!
  Tack för din gudomliga biografi och din motiverande blogg!

 3. Tott 16 september, 2019 on 22:01 Svara

  Tack för att du gör detta!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *