VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

SOMMAREN 2019

Jag kan inte fatta att jag bott i min lägenhet i fyra år. Det är helt otroligt. Minns när jag satt på golvet i mina målarbyxor och drack bubbel ensam.  Den här sommaren har varit bra. Jag har bara haft tre veckors semester. Två sammanlagda veckor och en enskild. Som nyanställd vill man inte gapa efter mycket.

Vi är mitt uppe i Rosa Bandet-kampanjen. Nu går vi in i en stressig period.  Den 27 september är det kampanjstart och allt måste gå i lås. Pressreleaser skrivas, pepp-frukostar planeras, TV-sända galan ska parallellt börjas planeras samtidigt som en julkampanj  som också ska sys ihop.

Vårt primära mål i Press &Pr är ju att skapa så mycket medial fokus som möjligt runt kampanjen. Få så många media att skriva om den som möjligt. Bland annat. Jag har träffat Menfa, här nedan är vi på Alexander Erwiks event på F-12 med hennes vän Yilmaz. Efter min lite misslyckade Turkietresa var turkiska Menfa övertygad om att vi skulle åka till Istanbul i vår. Det kan jag tänka mig. Inga problem.

Och brun har jag blivit. Här är Jennies fot. Och min. En del undrar hur det gick med att öppna min avlidne pappas bankfack i Bryssel förra veckan. Jag hade hoppats på att det skulle ligga ett testamente där så hans fru och jag vet exakt vad som gäller med hans tillgångar. Men icke. Inget testamente. Det betyder att vi nu går för 50/50.

img_6630.jpg

I morgon har jag två möten på TV4. Dels börja planera inför TV-galan och även peppa igång en intern frukost. Men nu. En sen middag.


Kommentarer


  1. Erica 14 augusti, 2019 on 22:39 Svara

    Nyfiken, har du kontaktat Detur efter resan? Respons?

  2. Maria 15 augusti, 2019 on 14:31 Svara

    Hej,
    Som bärare av brca1 genen har jag gjort ett antal operationer i förebyggande syfte.
    Är tacksam för det. Att mina barn fick slippa se mig insjukna i den cancer som tagit så många i vår släkt ifrån oss ?

    Att behöva gå igenom dessa operationer med ibland olika komplikationer som följd var tufft. Och då var jag ändå ”frisk” när jag gjorde dessa.

    Som påminnelse för denna fight så har jag en tatuering med rosa bandet/boxhandskar.

    Så det arbete ni lägger ner för att uppmärksamma och samla ihop pengar till ligger mig varmt om hjärtat.

    Så jag blev så glad när du började på detta jobb. Då jag tycker du är en fantastisk ambassadör för att jobba för det goda här i världen. Man måste ta tillvara på livet.
    Även fast man emellanåt åker på däng.
    You can end of story ???

    Kram

  3. Tott 15 augusti, 2019 on 21:17 Svara

    Läs UDs reseinformation om Turkiet innan ev resa; https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/turkiet/reseinformation/ambassadens-reseinformation/
    Inget land jag skulle vilja resa till direkt. Alla gör som de vill förstås, men man bör ju vara informerad om läget i alla fall.

  4. Anette 17 augusti, 2019 on 12:18 Svara

    Brukar inte den gifta partnern ges allt om det ej finns andra dokument?
    Knappast så att du levde med din biologiska pappa eller hade en väldigt nära relation?

    Lite märkligt kan jag tycka faktiskt.
    Hade nog inte krävt att arvet skulle delas 50/50…det är din pappas fru inte skyldig dig.

    • Carro 18 augusti, 2019 on 19:42 Svara

      I Sverige kan du aldrig testamentera bort ett biologiskt barns laglott (halva arvslotten) även om man aldrig haft kontakt med barnet. Hur det ser ut i andra länders lagstiftning vet jag dock inte.

    • Caroline 19 augusti, 2019 on 13:28 Svara

      Barn har alltid rätt att ärva sina föräldrar och kanske ska man utifrån inte komma med pekpinnar och moralisera? Du gör som du vill och låt andra göra som de vill, brukar bli fin fint så!

  5. Malin 19 augusti, 2019 on 17:26 Svara

    Anette, det beror ju på hur arvsrätten ser ut i landet pappan var bokförd.
    Särkullbarn i Sverige har alltid en laglig rätt att få sitt arv när föräldern dör även om förälderns maka/make lever. Och varför skulle Lotta inte kräva 50/50? Det handlar ju inte om vad pappans fru är skyldig Lotta utan om vad Lottas pappa är skyldig henne, barn ska ärva sina föräldrar.

  6. Siv 20 augusti, 2019 on 18:52 Svara

    Du har rätt, Malin. Det beror på hur arvsrätten ser ut i det land, där pappan var folkbokförd. Tror tyvärr att Sverige är ganska ensamt om att särkullebarn ärver, men vi får hoppas på det bästa!

  7. Siv 20 augusti, 2019 on 19:01 Svara

    Komplettering till tidigare inlägg: Folkbokföringen ELLER kanske snarare medborgarskapet tror jag styr.
    Min dotter kunde ärva sin pappa, trots att han utvandrat till Australien, enbart tack vare att han fortfarande var svensk medborgare.
    Så nu håller vi tummarna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *