VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

PASS-TRASSEL

Visst har han blivit stor? Den här killen som många av er känt honom sedan han var två år är nu någon centimeter länge än mig, har 44 i skor och mörk röst. Och han är fortfarande bara 13. När jag läser era kommentarer om era tonåringar blir jag glad. Relationen bör vara på plats innan man börjar gränsätta. Lättare att gränsa då men svårt när Lennox nästan aldrig numera är med mig utan bara med kompisar.

Igår kväll låg jag och läste det finstilta på vår resa. Som att passen måste vara giltiga minst 150 dagar EFTER hemkost. Panik. Lennox pass går ut 15 december vilket gör att det diffar på TVÅ DAGAR!!! Så idag har jag fått bett Threst, som är på semester i Skåne, scanna in ett medgivarintyg att han godkänner provisorisk pass (995 kr),  Jag fick därefter gå till snälla Målarbutiken i Enskede som skrev ut intyget. och måste i morgon åka till Arlanda för att lösa ett provisoriskt pass till Lennox och ta med honom.

Sådant här är det värsta jag vet. Jag gillar inte när det knasar såhär. Får värsta stesspåslaget. Lyxproblem jag vet.


Kommentarer


  1. Sussi 17 juli, 2019 on 23:24 Svara

    Fast jag har läst att det är 150 dagar från inresa. Kolla upp det så kanske du slipper den där extra kostnaden på 995 kr

  2. Karin 18 juli, 2019 on 01:06 Svara

    Är det inte 150 dagar från ankomst till Turkiet?

  3. Chris 18 juli, 2019 on 05:28 Svara

    Jag läste det finstilta på natten i bilen när vi körde mot Arlanda. ? passexp stängd. På Arlanda sa de att vi skulle få böta 1000 kr per pass när vi kom fram till Turkiet. Ingenting hände förrän när vi skulle resa hem yngste sonens utgående ( 10 dagars diff) uppmärksammades. Men fick ändå passera. Hjärtat i halsgropen. Jag skulle definitivt fixa ett provisoriskt pass. ?

  4. Malin 18 juli, 2019 on 08:44 Svara

    Man kan väl inte börja sätta gränser helt plötsligt när barnet är 14. Snarare bygger man väl rutiner och vanor sedan de var små. Då behöver man inte så mycket gränssättning. Mina barn tillbringar massor av tid med familjen, jag sätter inga gränser direkt för kompistid men vi har alltid gjort mycket tillsammans som familj, då blir barnen vana vid det och det är inget bråk kring att vara hemma kl 20 och äta middag med familjen till exempel, eller hjälpas åt alla tillsammans att storhandla på helgen.

    Vid 14-15 är de fortfarande så omogna, det är jätteviktigt för mig att umgås varje dag med mina barn och prata och känna in hur de mår, hur de har det. De behöver fortfarande vuxna väldigt mycket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *