VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

MARI OCH EN VARM HELG

Det var nyss en vår. Så märkligt at naturen bara på någon vecka tar detta språng in i sommar. Jag vet precis när jag noterade det. Det var när jag kom hem  en sen natt och klev ut från tunnelbanan. Det hade börjat ljusna, klockan var runt 4 och den stora eken utanför spärrarna var i full grönska. En påminnelse om att vad vi människor än går igenom i livet så fortsätter det, ofötrutet.

I torsdags bjöd jag med mig Sofie till releasen av Mari Jungstedt nya bok. Hon har gjort 17 böcker på 17 år. Det måste man säga är väldigt produktivt. Vi tog ett glas vin och några snittar, satt och pratade en stund. Sedan gick Sofie och jag vidare till Medborgarplatsen för att säga hej till några vänner till henne.

img_4905.jpg

Lennox kom igår men han är sällan hemma. Kompisarna lockar och en del av mig är glad över det. Hellre att han är social och är med vänner (ja, jag vet vilka) än att sitta isolerad på sitt rum och spela dygnet runt utan någon social kontakt alls.

Jag har helt klart klivit in i en ny fas av föräldraskap. Mer tid breder ut sig. Jag är ensam ganska mycket då han förstås inte vill hänga med mig, han fyller 14 i oktober och det är helt naturligt. Det handlar mer om att jag behöver hitta ett nytt förhållningssätt då jag inte är lika behövd längre. Vem är jag nu när jag inte längre behövs på samma sätt? Hur fyller jag all denna nya, lediga tid när han är med vänner? Och  hur mycket är rimligt att vara med sina vänner?

Sommarlovet gör att tiderna förstås ruckas totalt. Lennox sover till 12 och går och lägger sig runt 02. Och jag jobbar ju nästan två veckor till innan semester. Igår blev jag hembjuden till en av hans vänners familj. Och det vet alla som har tonårsbarn att ett bra sätt att hålla koll på ungarna  är att lära känna deras föräldrar. Så jag tog e flaska vin under armen och en kort promenad till dem. Var tillbaka hemma runt 23:30 igen. En så fantastisk kväll.

För det allra mesta gillar jag att vara singel. Får panik av blotta tanke att förhålla mig till någon men som igår, kan jag sakna någon at dela det där vackra med. Promenaden hem i tropiskt kväll blir ju inte lika fin ensam.


Annons

Kommentarer


 1. Anna 16 juni, 2019 on 14:23 Svara

  Vet precis vad du menar, har själv barn i samma ålder som Lennox, plus en som är äldre. Är i ett förhållande men känner mig ensam då min partner ofta jobbar helger och är borta mycket… Står lite i valet och kvalet, ska jag leva så här och fortsätta med en situation som jag inte är riktigt nöjd med, eller ska jag bryta upp och gå vidare. Vi lever ju bara ett liv och det härligaste vore ju om man kunde vara lycklig mesta delen av den tiden!
  Kram till dig 💕

 2. Annelie 16 juni, 2019 on 15:19 Svara

  Samma här.
  Vi är flockdjur, vi vill dela upplevelser med ngn ….

 3. Flisan 18 juni, 2019 on 18:08 Svara

  Din sista mening gick rätt in i hjärtat på mej. Gillar för det mesta att jag är singel men saknar att dela ljusa sommarkvällar med någon att promenera hem i den ljusa natten med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *