VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

KÖP EN FÖRLOSSNING

img_2788

Mors dag på söndag och ni vet bad jag alltid lyfter. Att köpa en en säker förlossning för en kvinna i Kongo. Det är ju det finaste jag kan tänka mig. Att låta någon på andra sidan jorden få en trygg och säker förlösning med utbildad personal. Att föda hemma är förenat med stor fara då något kan gå fel och det är ofta långt till närmaste sjukhus.

img_2791

Livet

img_2536

Elisabeth, 18, träffade jag i Tanzania, Nkinga förra året. Nybliven mamma till tvillingar satt hon i gräset och jag såg hur det rann små smala strimmor av mjölk på klänningen. Hon hade tagit sig på cykel till sjukhuset och fått två alldeles perfekta tvillingar.

img_2480

Det är ju en väldigt speciell Mors dags-present, att bokstavligen ge bort en förlossning. Perfekt för oss som har allt och inte vet var vi ska göra av ännu en kruka eller kudde eller parfymflaska. Jag brinner ju mycket för det här med Läkarmissionens Mors-dags kampanj. Jag tror att det beror på att det är väldigt konkret och hands on. Och det funkar. Jag har ju själv sett det.

Så lugn om du ännu inte lyckats köpa något till på söndag. Här kan du enkel swisha 15o kr för en sängplats till 90 00 217 eller gå in här på sajten för att kunna skriva ut ett fint gåvobevis. Tack!


Kommentarer


 1. marianne 24 maj, 2019 on 09:16 Svara

  Det bästa är att lära dem familjeplanering

 2. Sofie 27 maj, 2019 on 21:43 Svara

  Detta ska jag ge pedagogerna i sommarpresent!

  • vimmelmamman 27 maj, 2019 on 23:18 Svara

   Tusen tack!

 3. Sandra 30 maj, 2019 on 02:44 Svara

  Fint. Men jag undrar hur det fortfarande kan se ut som de gör i tex Kongo efter alla insalmlingar under mina 45 år? Biljoner har ju samlas in till länderna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *