VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

FISK PÅ MITT VIS

I samarbete med Findus

IMG-1538

Det har varit intensiv vecka förutom de här två senaste dagarna. Matlagningen är det som får stryka på foten då jag knappt varit hemma men jag har lyckats få till en lunch med en enkel och supergod fiskrätt som jag faktiskt hittade på helt själv.

I ett tidigare inlägg med Findus, som du hittar här, pratade jag om att vi äter för mycket kött, behöver dra ner på köttkonsumtionen och att fisk innehåller en massa bra saker som protein, vitaminer, mineraler och framför allt Omega-3. Sedan är det lätt att laga, svårt att misslyckas och det gillar ju jag. Ok. Nu kör vi.

IMG-1550

Idag blir det lättpanerade fiskfilé med franska örter. Jag gör ett eget recept på det jag har hemma egentligen. Jag  hackar ner salladsost  ihop med gräddfil, kryddar det hela med grovt flingsalt och pressar ner lite lime. Salladsosten är redan kryddad men jag gillar när det smakar mycket.

unnamed-7

Sedan gör jag en ganska enkel sallad. Fiskfiléerna är ju med franska örter så vill ha en ”ren sallad”. Det blir tomat, lök, faktiskt lite äpple som ger sötma och bryter av. Och så sesamolja som jag älskar. Ni vet ju att jag inte är sådär superförtjust i att laga mat men det bästa med det här är att det är enkelt.

Och då kanske någon ojjar sig över att mat ska få ta tid och inte vara snabblagat alltid men  alla är vi olika. Jag vill tvärtom att det ska vara enkelt. Vill ha tid över för annat. Inget husmorsmaterial av mig med andra ord.

IMG-1560

Och så grovsalt i salladen. Brukar ha nötter men de var slut. Fiskfiléerna  ska vara i ugnen i ca 20 minuter och medan de var det vek jag tvätt och tömde kattlådan.

IMG-1564

Viktigt att det just grovt flinsalt!

IMG-1552

Ägg har jag alltid hemma och det funkar fint till fisk, ”man tager vad man haver”,  sa Kajsa Warg. Att laga efter recept är inte alltid nödvändigt, man måste våga ibland och jag tror att det ofta är så att smaker passar oftare bättre  ihop än vad vi tror samt att det där egentligen verkligen är en smaksak.

IMG-1562 (1)

Ruccola blir bra, gott till fisk. Lennox är en riktig köttkille men försöker få honom att äta mer fisk till vardags, en utmaning då han lever i två hushåll förstås och jag inte kan kräva  att Threst ska fokusera på fisk.

0-3

Blev glad att filéerna verkligen var spröda och lättpanerade. Aldrig kul med tjock panering tycker jag. Enkelt och smidigt in i ugnen i 20 minuter som sagt. Sedan var min middag klar. Tog sisädär….20 minuter att göra.

0-4

Väldigt gott med äpple i salladen. Bröt fint mot rosmarinsmaken på fisken, det doftade ljuvligt när jag tog ut den ur ugnen. Här kan du läsa mer om Findus panerade fisk.

0-5,

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *