VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

FISK FÜR ALLE

I samarbete med Findus

Jag är ingen fena på att laga mat. Jag gör det förstås men det är inget jag brinner för eller tycker är speciellt kul, Jag tror att det kommer lite hemifrån utan att skylla på mamma, mer en förklaring. Hon pratade alltid om hur tråkigt det var med matlagningen trots att min mamma lagar fantastiskt god mat.

Här hemma lagar jag förstås middag  varje dag under barnveckan och jag vill att det ska gå fort och vara enkelt. Kött äter vi 1-2 gånger i veckan och det är förstås bättre att dra ner på köttkonsumtionen och äta mer fisk. Findus panerade fisk är ett alternativt som är ett perfekt val i veckans fiskmeny. Den är rik på protein, vitaminer, mineraler och andra bra saker samt är  100%file. Och  går fort att laga, bara några få ingredienser och jag gjorde fishtacos på 20 minuter.

Jag tog mig till ICA BEA och plockade ner ingredienserna i varukorgen, mycket folk en lördag och det som behövs är mango, avocado, creme fraiche, fetaost, lime, salladslök och åtta små mjuka tortillabröd och så  Findus Fish&Crisp gourmetfiléer Sedan gjorde jag en salsa på det.

At hitta bra avocado är ingen lätt uppgift.

Fiskfiléerna tas direkt från frysen och är färdiga när de varit i ugnen i ca 20 minuter. Så enkelt! Under tiden fixade jag med salsan och slängde in en tvätt.

Jag är ju ett stort fan av mango och koriander och jag är ganska sen på bollen med det här med fishtacos. Jag åt det hemma hos en gammal jobbarkompis för några månader sedan för första gången och det är verkligen helt annorlunda mot vanliga köttfärs förstås.

Massa massa lime ger smak och kontrast till fisken och så hade jag en liten nypa chiliflingor också. Du hittar mer fakta kring Findus här.

Hackade ner fetaosten i mindre bitar för att få till en bra salsa, gillar inte när de är för stora.

img_0103.jpg

Den här stora, tjocka skräbrädan är ett arv från livet med Threst.

Och sedan var det bara att dela fiskfiléerna i fyra delar var, alltså åtta delar totalt, lägga salsan i botten på tortilla brödet och lägga fiskbiten ovan, lägga på en klick creme fraiche, en dutt koriander och voilá, njut.

img_0129.jpg

Supersmidigt och det tog ganska exakt 20 minuter från början till slut. Jag har ofta en hungrig unge som inte orkar vänta för länge, dessutom kan Lennox enkelt skära upp ingredienserna själv. Just denna åtta bitars fishtacos blir till en tjejmiddag med ett glas kallt, vitt vin till och något sött till efterätt.

img_0127.jpg

Och att Findus har släppt en massa nyheter hade jag ingen aning om. Nästa gång kommer jag prova den lättpanerade fiskfilén med franska örter.

Och vad gästerna tyckte? Jag fick tummen upp! Inspirationen till min fishtacos hittade jag här!


Kommentarer


  1. Carina Franzén 13 februari, 2019 on 17:55 Svara

    Annars kan man köpa färsk fisk i fiskaffären och steka själv utan onyttig panering, går ännu fortare och är mycket godare, lär desutom barnen att fisk inte ser ut som en fiskpinne !!??. Men är ingen besserwisser kära du bara ett litet skämtsamt förslag från en som GÄRNA vill behålla fiskaffärerna! Kram och roligt du mår bättre!!??

  2. Fransmedsvans 13 februari, 2019 on 21:41 Svara

    Roligt och spännande med nytt tänk! Jag föreställer mig att det även skulle funka med fisk som inte är panerad. Då tänker jag i första hand på lax, som smakar lite mer än vit fisk. Allt övrigt som du räknar upp passar fint även med lax.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *