VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

I ALLRA HÖGSTA GRAD

 

ziju4zrzczp8ffeofap0

Nej hörni, nu har jag varit hemma även idag men i morgon måste jag till jobbet. För mycket ligger på hög och det stressar mig.

Den här veckan är det Vänliga Veckan som instiftades 1946 av Harry Lindquist, samme man som grundade Läkarmissionen. Inspirationen kom från en minst sagt tråkig berättelse. Det var en trafikräknare som under sex timmars räknande hade sett 12 människor som log och 15 som såg nöjda ut, medan 8 569 såg ut som de var på väg till en begravning.

Så ville inte Harry Lindquist att människor skulle ha det. Därför startade han Vänliga Veckan, med vänlighet i trafiken, på arbetet och i hemmet som ledord.

vanligaveckan

Och just i år är det fokus på att vara vänlig mot sig själv. Vi har ju en tendens att ofta bry oss om andra. Och så kommer vi sist. Framför allt kvinnor har av tradition och hävd varit så, åtminstone  min generation. Jag är ganska duktig på att prioritera mig själv dock .

Det kan man ju göra på olika sätt. Jag tycker det är viktigt att ta hand om mitt utseende, att lägga tid på att vara fin får mig att må bra. För någon annan är det något helt annat som är viktigt. Däremot är jag väldigt dålig på att stå upp för mig själv i situationer när jag inte behandlas bra. Jag tiger och ler. Något jag försöker jobba bort men som är oerhört svårt då det handlar om gamla strukturer.

urgl2bjhnaonfe8qubod

Så i allra högsta grad tycker jag Vänliga veckan är bra, och kanske extra bra i år. Lova mig nu att du gör något bra för dig själv. Det kan ju vara ett bad med härligt skum, en egen kvart när barnen somnat, en god kopp the med en extra chokladbit. Vad vet jag? Vi har alla våra helt egna sätt att värdera och uppskatta vårt eget värde på.

Och på Läkarmissionen har man tänkt till kring sin egen personal ute på fält i världen.Det är en personalgrupp bland deras etiopiska partners som ska få åka till Sydafrika för att besöka arbetet på Give a Child a Family. (där jag varit)

GCF jobbar för en familjebaserad vård och vi tror att det ska ge inspiration till hur man kan jobba även i Etiopien för att ta hand om utsatta barn, säger Eva Björkander, programhandläggare på Läkarmissionen.

vv_web

Vill du vara med att stötta det gör du det med valfritt belopp här:

Heja Läkarmissionen. Ni gör så mycket gott!

 


Annons

Kommentarer


  1. Face 12 februari, 2019 on 19:43 Svara

    Å jag såg dig på östermalms t-bana idag, höll nästan på att gå fram å ba heeeeeej😅 Du är så himla snygg och går fram med sådan pondus – heja dig!

    • vimmelmamman 12 februari, 2019 on 21:41 Svara

      Du skulle kommit fram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *