VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

RYGGVÄRK

Tisdag, eller är det onsdag? Är helt förvirrad över veckodagarna men visst är det tisdag. Jag har haft ont i ryggen till och från under några års tid. Inte skrivit om det här, tycker jag kan vara gnällig nog ändå ibland. Men har inte fattat riktigt vad det varit. Det har kommit och gått till och från, ont i nacke och skulderblad men mest trött i ryggen.

Ett tag tänkte jag att det var en spridning till skelett av min cancer men vid den senast röntgen var det ingenting. Och jag är ju rätt van vid smärta, med det menar jag tyvärr att jag sällan går till doktorn förrän jag är supersjuk  (som med min hosta nu)

Det där kommer hemifrån. Man jobbar om man inte är död. Min pappa var väldigt mycket så på gott och  ont. Bra med hög arbetsmoral kan jag tycka. Men det är brösten, jag har ganska stor byst, faktisk en DD-kupa vilket man inte tror när man ser mig, och mycket bröstvävnad, tät bröstmassa, vilket gör dem tunga  fast de inte ”stora”, i egenskap av ”stora” bröst, berättade en läkare för mig.

Jag har köpt bra, rejäla BH:ar med stadiga band som inte är smala och skär in men det hjälper  inte. Bysten är ju tyngre nu förstås efter graviditet, gravitation och amning förstås och jag har funderar på en bröstförminsking ganska länge nu.  Alltså ta bort byst. Ingenting annat. Vill bara ha en mindre och lättare byst och minska tryck på rygg och axlar. Är det någon som har erfarenhet av det?


Kommentarer


  1. Anna 29 januari, 2019 on 22:54 Svara

    Hej!
    Bröstförminskning är en stor operation med många långa ärr. Jag var verkligen mörbultad efteråt och undrade vad jag gett mig in på och det tog några månader innan jag kunde uppskatta resultatet. Tröttheten i ryggen försvann inte av operationen utan med regelbunden ryggträning.
    Hälsn Anna S

  2. Helén 29 januari, 2019 on 22:55 Svara

    Gjorde en bröstförminslning för ca 4 månader sen, bästa jag har gjort. Önska jag gjort det för längesen. Superduper nöjd!!

  3. Carina Franzén 30 januari, 2019 on 00:39 Svara

    Gjorde det för många många år sedan då jag fick höra av en känd gymnastiklärare att ”jag aldrig skulle klara av det tunga vårdarbetet om jag inte tog bort en del från brösten”. Aldrig aldrig ångrat det, tyckt mycket om det som blev över efter operationen.??. Inte alls speciellt smärtsamt heller. Rekommenderar det verkligen trots att det inte är speciellt modernt nu för tiden!!??

  4. Anna 30 januari, 2019 on 03:08 Svara

    Hej! Min mamma gjorde en bröst förminskning för några år sen och hon säger att det är det bästa hon gjort! Själv har jag märkt att min ryggvärk försvinner när jag tränar lite mer och speciellt mage (plankan är superbra!) har du provat det?
    Kram
    PS Grattis till nya jobbet!

  5. Linda 30 januari, 2019 on 06:17 Svara

    Börja träna det kommer lösa ryggontet. Investera i din egen hälsa.

  6. Maria Norberg 30 januari, 2019 on 07:34 Svara

    Kära Lotta!
    Följer din fina blogg, vi lekte ibland som barn fast jag är sex år äldre än du. Jag tycker inte du ska operera bysten. Du har redan gjort en stor operation i ditt liv. Jag har ingen medicinsk utbildning men jag förstår att det tar på kroppen att opereras. Kolla iaf först med en fysioterapeut om du kan stärka bröstryggen. Och vänta in ditt nya jobb där du kanske har annan kontorsutrustning och färre timmar i sträck vid skrivbordet? Jag tycker att du ska vara smärtfri, men testa andra vägar dit. All lycka!

  7. Katarina 30 januari, 2019 on 08:03 Svara

    Träna bålen, ryggsidan och skuldror. Väl värt ett försök innan du låter dig opereras. Bysten är kanske inte den ända orsaken. Vi blir muskulärt svagare med stigande ålder. Stillasittande framför en dator påverkar ochså. Min erfarenhet är att jag jobbar med träning i sjukvården.

  8. Carina 30 januari, 2019 on 08:22 Svara

    Jag fick göra en bröstreduktion pga ryggbesvär. Hade E-kupa och jämt ont i ryggen. Nu har jag B ibland C. Jag är så nöjd och glad över det hela. Har inte ont längre och som bonus kan jag ha kläder som passar. Behöver inte köpa extra stort pga brösten.

  9. Cilla 30 januari, 2019 on 09:49 Svara

    Angående din rygg så undrar jag om du inte skulle börja träna, du behöver nog stärka upp dina ryggmuskler. Du är ju så lång och smal så du behöver nog lite muskler.
    Jag själv tycker inte om att träna men var tvungen att börja ovh jösses… vilket resultat det ger ! Tycker inte alls det är kul att träna men går troget dit minst 1-2 ggr i veckan.
    Va tror du ?
    Kram

  10. Camilla 30 januari, 2019 on 10:07 Svara

    Hej, funderar på samma men lite feg då jag vet det är en stor operation med sjukskrivning några veckor!
    Vore super med tips från andra som förminskat brösten.
    Tack för din fina blogg, kram C

  11. Nina 30 januari, 2019 on 11:11 Svara

    Det bästa jag har gjort i hela mitt liv!!!!!
    Gjorde min op 2006, 36 år gammal och jag har inte haft ont i ryggen en dag efter det. På mig tog de bort ett och ett halvt kilo, totalt.
    Jag fick mitt via landstinget vilket gör att det kanske inte är de vassaste sömmerskorna(kirurgerna)? som sytt mig, nu har ärren dessutom bleknat, men jag är så glad!

    Gört!❤️

  12. Cecilia 30 januari, 2019 on 11:15 Svara

    Åh ja gör det! Absolut bästa jag har gjort ??

    Jag fick min betald av landstinget. Från första läkarbesök till operation tog det endast 2 månader ?

    Kan varmt rekommendera att du får remiss till:

    https://www.alerisplastikkirurgi.se/stockholm

    Kram Cecilia

  13. Sarah 30 januari, 2019 on 14:07 Svara

    Hej Lotta
    Kan rekommendera Nordiska Kliniken på Drottninggatan. De är superbra.
    /Sarah

  14. Flipp 30 januari, 2019 on 15:21 Svara

    Jag vet att det inte roar dig men styrketräning löser smärtan och håller dig förebyggande frisk. Det är en skonsammare lösning på smärtproblemet för kroppen men då får du leva med bysten. Tyvärr tror jag du kommer ha ont i ryggen även efter op med tanke på ditt stillasittande arbete.

  15. malin 30 januari, 2019 on 18:20 Svara

    Kan verkligen rekommendera en sådan operation, gjorde det för snart 16 år sedan och skulle lätt göra om det igen.

  16. Amelie 30 januari, 2019 on 19:19 Svara

    Hejsan Lotta
    Ja jag gjorde förminskning för 4 år sedan.
    Då tog man bort ca 1,2 kg samt att de gjorde ett bröstlyft. Såå härligt efteråt. Läkningen gick bra men bröstvårtorna lev lite ojämna de fick ju tas bort under operationen vi själva bröstlyftet. Men jag kan leva med det. Jag fick min operation via landstinget på Danderyds sjukhus så det kostade ingenting. Det är såå härligt ingen värk i ryggen längre.
    Gå till din husläkare och be om en remiss. Lycka till bästa Lotta
    Mvh Amelie

  17. Skorpan 30 januari, 2019 on 21:39 Svara

    Stärka överkroppen med träning!! Är fysioterapeut och har själv enorma Mumin-mular till bröst på annars normalbyggd kropp, 70HH. Jälaskit. Har aldrig varit besvärad med värk någonsin då jag styrketränat de senaste 20 åren. Men…så blev det drastiskt mkt mindre träning under 17/18 av olika skäl. Och där kom värken! Axlar, nacke, bröstrygg…Nu är det bara att arbeta sig tillbaka. Har satsat på träningen i 1 månad nu och är redan bättre. Bättre det iaf än att lägga sig under kniven!

  18. Kia 31 januari, 2019 on 01:23 Svara

    Tycker inte att du ska karva i dig om det inte absolut är nödvändigt. Du är ju superfin som du är. Ser helt normal ut rent proportionellt.

    Du har ju haft ditt av sjukhusvistelser så ta det lugnt. Håller med dom som säger att du ska tänka på att träna ryggen lite i stället.

    Den där outfitten du har på bilden är för övrigt supersnygg!

  19. Cattis 31 januari, 2019 on 09:50 Svara

    Jag har ingen erfarenhet av det, men som mörkhyad vill jag bara påminna om att googla på folk som har gjort det och har mörk hy. Våra ärr kan ju ibland bli tydligare och mer framträdande och vid en bröstreduktion får man ofta flera stora ärr. Inte så kul…

  20. LN 31 januari, 2019 on 14:33 Svara

    Ingen erfarenhet av bröstreduktion, men svaga muskler kan ju också ge smärta. Träning kan hjälpa, men inte alltid. Ibland kan det vara nerver och diskbråck som ger smärta i nacke skuldror och då hjälper ofta inte träning, hur mkt sjukvården än vill ha det till det. Ligger nerver i kläm så kan träning t.o.m irritera initialt. Träning som är skonsamt för rygg är annars bra att göra i vatten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *