VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

STILIG

Jag hittade en gammal bild på min pappa. Här är han 73 år. Inte klokt egentligen. Min pappa hade mycket pondus, lång, 199 och när han klev in i ett rum syntes han, gestikulerade mycket och gillade att diskutera. Var ganska navelskådande, gillade böcker om att uppfinna sina inre styrkor, skickades ofta sådana böcker till mig på engelska som jag aldrig läste. En av dem ”In the speed of trust” ligger här någonstans.

Jag funderar på att ge hans fru ett bud, Antingen kör vi på 50/50 så vi blir klara med det här eller så får hon ge mig en summa, och göra vad hon vill med resten av tillgångarna. Sälja, behålla, whatever. Jag vill bara få ett slut på det.

Fredag. Ensam med en både chips, en kopp the och SVT Play/dokumentärer.


Annons

Kommentarer


 1. Cath 11 januari, 2019 on 20:15 Svara

  Gör det som krävs för att du ska få ro! Kan du vara nöjd men nån av lösningarna utan att gräma dig så gör ett val. Men tror du att du kommer att grubbla på valet efteråt och känna dig lurad så gör vad du kan för att få rätt, ett tag til!

 2. titti jahn 11 januari, 2019 on 22:19 Svara

  Du är väldigt lik din pappa, är du hans enda barn? Jag hoppas allt går bra med arvet, det verkar ju lite snårigt, minst sagt! Kram Titti och Gott Nytt År!

 3. Karin 12 januari, 2019 on 08:17 Svara

  Kan du inte berätta lite mer om hur din mamma och pappa träffades? Levde de tillsammans när du var liten eller var det en mera flyktig relation? Bodde han ens i Sverige? Han verkar ha varit född i ett land men mestadels bott i ett annat. Hoppas det löser sig med arvet snart.
  Grattis till två fina pappor!

 4. Karin 12 januari, 2019 on 10:50 Svara

  Många gånger är det bättre att göra upp än att låta pengarna rinna iväg till att tvista. Du kan ju fundera på vilket belopp/procentsats du tror att du skulle få vid en dom och lägga dig runt det.

 5. Monica 12 januari, 2019 on 16:55 Svara

  Är detta ett råd du fått av en svensk jurist? Det verkar minst sagt konstigt, i så fall! Nu har jag ju inte någon insyn i vilka belopp det handlar om, men det kan ju vara så att du har rätt till MER ÄN 50%. Och om du väljer att ge frun ett bud som är lägre än hälften (vilket väl är den rimliga slutsatsen av det du skriver), så kan det innebära en ansenlig förlust.

  Visst, det kostar att driva en tvist, men det gör det för henne också, så ge dig inte, är mitt råd (detta under förutsättning att du inte har ett eget juridiskt ombud som hävdar att någon av de andra två lösningarna är att föredra).

 6. Elisabeth 13 januari, 2019 on 00:06 Svara

  Hej. Trodde man inte fick en spänn om de gifte om sig. Utan att frun får allt. Är det inte så alltså. Jag som förbjudit min mamma och gifta om sig med sin snubbe. Kram

 7. Maria 13 januari, 2019 on 17:46 Svara

  Bättre att få lite pengar i handen än att ha dem osäkert bundet i olika tillgångar. Hur mkt skall du få enligt lag? Utgå från det och ge henne en liten premie.

  • Siv 14 januari, 2019 on 19:34 Svara

   Maria -det är väl det som är problemet. Tre (tror jag) länders lagar som ska samordnas. Sedan beror det ju på medborgarskap, m.m. Risken finns ju att det kostar mer än det smakar. Advokatarvodet kan ju ”äta upp” arvet, om man har otur.

   Elisabeth – i Sverige har har barnen alltid rätt till sin arvslott, om ena föräldern är omgift och avlider före sin make/maka. Däremot ärver make/maka helt om de är gifta och har gemensamma barn. I de fallen ärver barnen först, när den efterlevande föräldern avlider, om inget annat är avtalat.

   Litet svårt att förklara, men ungefär så…

   • Monica 20 januari, 2019 on 14:17 Svara

    Siv, du har blandat ihop arvslott och laglott.

    ”Laglott är en lagstadgad rätt för bröstarvinge att ärva hälften av sin arvslott. som stadgas i Ärvdabalk 7 kap. 1 §. Genom denna bestämmelse anses att bröstarvinge fått skydd för åtminstone hälften av vad bröstarvingen skulle ha rätt till enligt lag.”

    Detta är alltså vad som gäller i Sverige. Andra länder kan ha – och har – andra lagar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *