VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

EN KLAPPLÖS JUL

Jag fick ett mail igår. Jag får en del mail om att lyfta olika organisationer, stora som små. Skriva om klimathotet, eller berätta om ett armband för att motverka utfiskning, eller att skriva om appar som underlättar för barn med läxorna.

Högt och lågt och jag vill inte att min blogg ska vara en skådeplats för alla olika människors önskningar. Den måste spegla mig och det jag drivs av och brinner för. Miljö är inte mitt absoluta fokus, inte kroppsaktivism heller eller sockerhetsen.

Vi har alla våra egna personliga frågor. Mina är och kommer alltid i allmänhet vara människor utsatta situationen och i synnerhet barn.

Så när organisationen Julhjälpen i Stockholm mailade ville jag gärna upplåta min plats till dem. Just nu saknas det 15 00O för att kunna köpa matkassar till barnfamiljerna som ansökt.

Vill man inte swisha kan man lämna saker på lördag 8 dec på Centralen mellan 11-16. Du kan läsa mer på Facebook Julhjälpen i Stockholm och dela. Swishnr är 076- 2051287

”Hej Lotta

Mitt namn är Marie Hellkvist. En 42 årig två barns mamma som brinner för att alla barn är värda en glittrande jul. Inget barn ska behöva gå tillbaka till skolan efter jullovet med ont i magen över att berätta för sina kompisar att de inte har fått någon julklapp eller något gott att äta.

Vi är en grupp på FB som heter Julhjälpen i Stockholm. Det strömmar in ansökningar till oss från ekonomiskt utsatta familjer som tyvärr inte har möjligheten att ge sina barn den jul alla förtjänar.

Jag hör av mig till dig för VI behöver hjälp. Vi får så mycket ansökningar men för få bidragsgivare. Jag vädjar från djupet av mitt hjärta om din hjälp. Vi behöver nå ut till fler människor som kan tänkas swisha ett bidrag så att vi kan förverkliga de här familjernas önskan.

Jag följer dig på Instagram och jag vet att du, precis som jag är väldigt engagerad i de som har det tufft.

Vill du veta mer om oss hör gärna av dig. Du kan även läsa mer på vår sida på FB ”Julhjälpen i Stockholm”.

Vänliga hälsningar

Marie”


Annons

Kommentarer


  1. ElisabethT 7 december, 2018 on 19:00 Svara

    Igår var jag på Coop för att handla. Vid kassan såg jag Emma, hon startade julkassen här i Göteborg. Hon var på tv4 nyhetsmorgon i veckan. Jag swishade en peng då men även igår.
    Där stod jag m full korg av godsaker. Att då få dela med sig till andra.
    Det Emma och andra med henne gör är kärlek. Omtanke. Medmänskligt.
    Fint.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *