VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

KONTOR HEMMA

 

img_7716.jpg

Här hade jag ett gästum tidigare. Ingen människa sov där. Bara ett gigantisk marmormord som jag inte ville sälja och inte fick plats med i källaren. Jag löste det genom att låta en bloggläsare låna det på obestämd tid. Hon behövde ett bord och jag ville ha det kvar. Bättre att någon annan får njuta det.

Jag har tittat på det här fina skåpet i stål från Ellos men det har varit lite dyrt. Men så fick jag en rabattkod på 30 % i en goodiebag och slog till. Det är klassiskt men ändå med en tvist, ganska rått men enkelt i sitt uttryck. Fyllde den med lite brända toner, fint till det svarta.

Träkruka från H,M samt doftljus och vas. Bibeln är Mormors gamla.

Jag vill ha ett kontor att jobba i. Köksbordet funkar inte, Lennox har kompisar där och vill kunna separera jobb och inte jobb, Skönt att kunna gå in här och sätat sig. Alla mina böcker, alltså min egen bok ligger nere i källaren och blir fuktiga och förstörda. Nu får de plats.

 

Skivbordet betsade jag i en mörkare färg för att få det i en mer organisk känsla och stolen köpte jag på Myrorna i Ropsten och släpade hem på T-banan. Tyget är Armani och kostade 120 kronor. Det är just för att jag köper second hand som jag har  råd att ibland köpa något som INTE är andrahand.

Det här med mässing och sammet är på väg bort och in kommer mer naturnära material och färger. Ingen kan ju följa inredningstrenderna var sjätte månad men ibland kan man bara byta ut detaljer från de billiga kedjorna för att få en annan känsla.

Här blir fint att sitta och jobba. Blogga, skriva krönikor, föreläsningsmaterial och och samarbeten.

img_7730.jpg

Här är träskål och prickig vas också från HM. Den leopardfärgade vasen är köpt i Tanzania och gjord av snäckskal.

img_7729.jpg

Väldigt nöjd med skåpet och just att det är väldigt tungt och gediget.

Idag har Lennox och jag varit och köpt ett gymkort till honom och jag har sålt min gamla köksmatta. och köpt en ny men samma pris för den gamla som den nya kostade. Det skulle aldrig gå at göra om, som man inte jobbade så förstås. Ohållbart för ekonomin och miljön.  Tycker Blocket, Myrorna, Återvinnarna, Andra varvet och andra organisationer är grymma att handla på. Det blir så mycket pengar över till annat.

Den här bruna mattan blev det.

Och så sålde jag denna nedan. Liten för grafisk för mig.

Nu blir det middag dusch och mys.


Kommentarer


  1. Joanna-livet med psykisk ohälsa 18 november, 2018 on 19:53 Svara

    Så fint! Drömmer också om ett kontor hemma

  2. Mia 18 november, 2018 on 20:32 Svara

    Intressant att läsa hur andra (= du och många med dig, tror jag) tänker om heminredning. ”Mässing och sammet är på väg bort och in kommer mer naturnära material och färger”. Jag skulle aldrig kunna välja heminredning utifrån vad som är inne eller ute för stunden. Måste omge mig med prylar och möbler som jag trivs med, år efter år. Köper bara något om jag verkligen, verkligen gillar det och sen har jag det tills det eventuellt går sönder eller nöts ut. Jag säger inte att det är mer rätt, konstaterar bara att vi människor är väldigt olika.

    • LN 20 november, 2018 on 02:38 Svara

      Exakt så som du känner och har det beträffande inredning ser jag på saken också. Alla gör ju som de vill givetvis, men jag förstår bara inte dels hur man orkar byta stil & saker i tid & otid, sen detta att ett hem är just ett hem och där vill man trivas med sina högst personliga saker omkring sig. (blir mörkrädd, och nu menar jag inte L’s hem, när man ser vissa hem med exakt samma ”it” vas, samma färg på väggar, samma stolar etc etc) Skulle aldrig vilja göra mig av med de saker jag med stor omsorg valt ut under mitt liv och struntar hägaktningsfullt i om de är inne el ute. Självklart vill man kanske förnya sig ngn gång ibland el att saker går sönder och då gör man små justeringar, men då pratar vi massa år emellan. Men detta att en del typ byter kök, färg, inredning en gång om året är ju enligt mig helt galet. Tror det bottnar i ängslan att inte ha ”rätt” saker. El så har man svårt att hitta sin alldeles egna stil och kopierar någon annans bara. Obegripligt för mig.

  3. Cath 20 november, 2018 on 20:00 Svara

    De ggr jag har bytt heminredningsstil har berott på flytt. En del saker som man gillat tidigare passar inte in på nästa ställe. Det jag har lärt mig är att inte forcera inköpen. Lätt att bara åka till Ikea och köpa allt som behövs men blir helt opersonligt, bättre att hitta saker pö om pö låta ett personligt hem växa fram oberoende av trender. Inte ha bråttom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *