VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

DIYAN PÅ TIGERS CLUB

Sjuårige Diyan Ramos från Huddinge har alltid drömt om att hjälpa andra. Efter att han sett filmen om fotbollsspelaren Pelés tuffa uppväxt i Brasilien bestämde han sig för att försöka hjälpa barn från fattiga områden. På ett fotbollsläger med Svenska Fotbollsakademin träffade han elvaåriga Hammarbyspelaren Ella Knapp Johnsson.

Här är Elvis, ansvarig på Retrak. Minns honom väl. Han bad mig ta av mig alla smycken när vi skulle ut på nattvandring. img_7243.jpg

Tillsammans började de samla in fotbollsskor, bollar och kläder för att ge till utsatta barn. De bestämde sig för att följa med till Uganda för att besöka Tigers Club med Läkarmissionen.

Det gatubarnsprojekt som ligger mig extra varmt om hjärtat. Dels för jag varit där och dels för att mitt hjärta just alltid brunnit mest för dessa barn och deras dagliga utmaningar.

Nu är det ju några år sedan jag var där men jag minns det som igår. Retrak jobbar med uppsökande verksamhet på nätterna för att hitta barn som är motiverade att komma till Tigers Club som ligger ute på landet utanför Kampala.

Där får man bo tills man återfinner barnets familj för återförening. Går inte det försöker man hitta en permanent familj.

Här följer Diyan med ut på gatan för att försöka se hur de här barnen lever.

Och på natten är de ute för att hitta dem som försöker sova.

Att leva såhär är en fruktansvärd situation. Många av gatubarnen är runt 10 och jag begriper inte hur de klarar sig.

Många de jag träffar har sår och slag i huvudet. Det är väldigt hierarkiskt i grupperna för de behöver varandra för skydd.

Tvätt på Retrak.

 

Här kan du bidra direkt till Ella Och Diyans egen insamling via Läkarmissionen


Kommentarer


  1. Britta 16 november, 2018 on 10:42 Svara

    Kommer att sluta läsa din blogg en tid nu. tycker den börjar bli lite tråkig. varierar bara mellan lyx liv i Sverige och sen u-lands problem ute i världen. Tycker inte att det rätt kombo.
    Men istället för att gnälla mera så tackar jag för mig. Har tidigare älskat din blogg och har även köpt din bok, men nu koncentrerar jag mig på annat. Kanske vi hörs igen……

  2. Cath 16 november, 2018 on 18:03 Svara

    Var väldigt roligt att läsa om att de samlat in utrustning till barn. Tyvärr så är det svårt idag att hitta organisationer som administrerar klädinsamlingar till behövande. Administrationen som sådan kostar tydligen för mycket.
    Här på hemmaplan har jag försökt skänka jackor till hemlösa. Går man via Stadsmissionen tar de bara emot tvättade kläder för försäljning i deras affär, pengarna det inbringar hjälper deras arbete men vill man inte bekosta kemtvätt på dunjackor och inte heller att de ska säljas utan gå direkt till behövande så såg jag inte det som ett alternativ. Hittade via en gammal bekant organisationen Gatans barn som står på Söder på helgerna. Mötte upp en kvinna som gladeligen tog emot mina jackor. Vem vet en dag kanske jag ser nån i mina döttrars gamla Canada Goose jackor!

  3. Cath 16 november, 2018 on 19:52 Svara

    Rättning Gatans vänner kallar de sig?

  4. Benita 17 november, 2018 on 08:00 Svara

    Hej Lotta! Har läst din blogg från början och tyckt mycket om den. På senaste tiden har man mera känslan av att läsa Hänt i Veckan eller någon annan veckotidning. Så opersonlig på något vis. Och var är alla kommentarerna? Det är ju din blogg och du skriver vad du vill, men undrar bara över förändringen ? Ha det gott !

  5. Per 17 november, 2018 on 12:10 Svara
  6. Carina 18 november, 2018 on 19:47 Svara

    Håller med Benita. Var är de djupare funderingarna? Reflektionerna? Passionen? Din blogg är tyvärr så ytlig – även när den handlar om gatubarn – så jag orkar sällan läsa nuförtiden. Ändå har jag följt dig i hur många år som helst. Det känns verkligen som om du tappat inspirationen. Kanske är du inne i en sådan fas i livet, när det mesta känns inspirationslöst och ytligt?
    Jag har sagt det förr och säger det igen; Ta tjänstledigt, åk till Afrika och volontärarbeta och hitta din passion och glöd igen 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *