VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

VÄLGÖRENHET KONTRA DET KOMMERSIELLA

img_7085.jpg

För några veckor sedan fick jag möjligheten att bjudas till en liten intim middag med Wangaris STHLM. Ett lite annorlunda välgörenhetsprojekt med grundaren Linda Häggkvist i spetsen.

De skapar fantastiska silkessjalar i 100 % silke, sjalar med ett syfte, Varje kollektion riktar sig specifikt till en idéell organisation i behov av stöd.

img_7087.jpg

Så lyder själv uspen och det är fantastisk. Projektet för stunden är Wildhood Foundation som jobbar med att stoppa tjuvjakten på vilda djur i Afrika för en gång i halvtimmen dödas en elefant, berättar organisationens grundare Filippa Tarras Wahlberg för mig.

Tänk när våra barn ska läsa sagor för sina barn. Då får de peka på en elefant i boken och säga, ”de här djuren fanns förr i tiden men inte nu längre”.

1_6d5e80de-4c77-43a2-bd75-1fc80d49dfae

Och nu säljs sjalar i 100 % silke där 100 kronor går direkt till Wildhood och till kollektionen Critically Endagered.

img_7089.jpg

Filippa höll en brandtal som fick oss alla att sätta sushin i halsen för de här arterna håller på att dö ut. Och snabbt går det.

img_7100.jpg

En underbar kväll med  ett tio-tal människor  jag aldrig träffat. Tack Linda för jag var en av dem du tänkte på och stort lycka till framåt med ditt fina företag.

green_300x

 

 


Kommentarer


  1. Karin 15 november, 2018 on 09:52 Svara

    De som läser saga i framtiden för sina barn gör det från en i-pad eller surfplatta (eller vad det nu heter). Eller kanske barnen har plattan i knät med inställd uppläsning och mamman sitter i soffan och surfar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *