VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

CALLE OCH JAG PRATAR SKÖNHET

I samarbete med FormaVita

DSC00382

Foto: Theresa Adela Pettersson

Calle, läkare på Forma Vita och jag ville, tillsammans med salong Paul Mitchell i Hammarby Sjöstad där FormaVita ligger, bjuda in till en kväll om skönhet. Det är fortfarande så stigmatiserat det här och vi ville prata om det och diskutera hur vi tänker kring att behålla, mer än förändra en något äldre kvinnas utseende.

Och bra att folk får ställa frågor, inga frågor är för dumma.

Hur tänker Calle när han gör behandlingar på mig? Hur vi brukar resonera. Jag är ju extremt försiktig och går till honom ca 5-6 månad. Då har oftast det mesta av materialet försvunnit eftersom det är kroppseget och lämnar kroppen så småningom med kisset.

DSC00290

Skönhetsingrepp är fortfarande tabubelagt så länge det inte handlar om att färga fransar, göra naglar eller göra en ansiktsbehandling. Det är socialt accepterat och många kvinnor vill inte berätta om sina förändringar.

Men att berätta att man färgar håret eller gör fransarna inte är något konstigt längre och har inte varit på många år fast det också är en förbättring och en längtan efter att se bättre ut,  eller se mer som sig själv kanske jag ska säga.

Syftet är exakt detsamma. Bara metoderna för att uppnå förbättringen är olika.

DSC00221

Men nu ville vi bjuda in till ett samtal om naturlighet. (Jo, faktisk) Hur man resonerar och arbetar med att skapa ett så subtilt intryck som möjligt med hjälp av MD-coder på en äldre kvinna.

Hur man främst bevarar mer än förändrar. Jag har ju gått till Calle på Forma Vita många år. Jag är livrädd för att göra stora, radikala skillnader i mitt utseende.

Jag vill behålla, mer än förändra.

DSC00287

Snittar, hamburgare och bubbel

DSC00303Sara Varga och hennes musikerkollegor kom och sjöng så vackert.

DSC00217

Eva är gift med Calle. Och det är hon som bestämmer, det ser man tydligt.

DSC00237

Vem tackar nej till bubbel?

DSC00347

FormaVita finns nu även i Dalarna.

DSC00364

Jag älskar min kollega Stina

DSC00311

Greger är musiker.

DSC00290

Niklas &Friends stod för grymma burgare!

Unknown-5

Och vi ville visa hur en behandling går till på plats.  Många frågor som fick svar. Här är det partiet runt munnen som man tappar när man blir äldre. Förlorar volym och man ser trött och arg ut.

Jag har ju pratat om det här tusen gånger. Att var och en gör precis som man själv vill, och kanske framför allt i en ålder av drygt 50.

Jag behåller gärna den ansiktsstruktur jag hade runt 35 och  jag tycker att vi är väldigt försiktiga. Här är det Juvederm från Allergan som vi använder.

2K2A2812loga

Jag gjorde för första gången en liten, liten läppkorrigering. Med åren tappar man mycket volym i läppen och det ville jag återställa. Här lägger man en Emblakräm på innan. Före och efter bilder kommer längre ner.

2K2A2899

Vi pratade länge innan läpp. Jag vill inte ha några stora, svullna putläppar. Calle lyssnar.

2K2A2855loga2

Och det går knappt att se.  Läpparna är lite mer symmetriska bara. Jämnare i formen. Calle har återgett dem lite fukt och volym så inte så mycket större. Bara jämnnare.

löpp

Före

2K2A2996 kopia

Efter

2K2A2897

På en äldre person som jag, tänker man ju lite annorlunda. Calle jobbar med MD-coder genom ansiktets alla förändringar. Kort sagt, om man tycker att man har tappar formen runt munnen kan man inte bara behandla området där eftersom det är muskler som löper från halsen, som drar ner muskler runt munnen och då är det kanske halsens  muskler man ska behandla först. Är ni med?

DSC00262

Min fina vän Pia som var hos mig på middag i lördags

DSC00274

Många gäster kom. Vänner till mig och Calle

DSC00464

Det är otroligt viktigt att kunna uttrycka känslor med miner och ge naturliga reflektioner i minspelet under en dialog. Ingen vill ju ha ett stelt, uttryckslöst ansikte.

Hur som helst. Vänner kom, åt lite, och lyssnade. Vi vill inte sälja på någon något. Man behöver inte gå till Calle om man nu känner att man vill förbättra något, finns många duktiga behandlare på andra ställen. Men vi ville få igång en diskussion kring det här och jag tycker det blev en härlig kväll.


Kommentarer


  1. Laila Falk 6 november, 2018 on 20:15 Svara

    Är det botox du sprutar in? Tog en selfie på mig själv och jag såg för bedrövlig ut.

  2. JAG 7 november, 2018 on 09:49 Svara

    Ärligt talat, töntigt att han hade lång gammaldags läkarrock på sig, finns väl ingen läkare som har det längre. Ska ju vara skyddskläder som man inte har personliga kläder under, därför ska även läkarna ha såna kläder på sig.Alltså inga personlig kläder om man ska följa skyddslagen för sjukvårdspersonal. Annars kan man vara helt privatklädd om det inte gäller sterilitet.

  3. Sarah 7 november, 2018 on 12:56 Svara

    Hej. Gick en period till Kalle, men han är inte så intresserad av att göra oss vanliga kvinnor. Han är mer kändisintresserad.
    Denice på Nordiska Kliniken, hon däremot, hon utför MAGI !!!

  4. Bettan 7 november, 2018 on 19:21 Svara

    Kan tyvärr inte få ihop att lägga stora pengar på skönhet och samtidigt se hur världen mår. Respekterar dina tankar men för mig går det inte.
    Känner även oro inför mina flickors uppväxt där allt måste vara perfekt. Vi lägger så mycket tid på våra utseenden för att må bra. Men hjälper det i slutänden?
    Tankar från en kökssoffa ☺.

    • vimmelmamman 8 november, 2018 on 13:42 Svara

      All respekt. I mitt fall går det jättebra. Att försöka både skänka pengar månatligt och samtidigt lyfta frågan och sätta fokus på projekt går utmärkt med botox i pannan. En förlegad syn att tro att man inte har hjärta när man bryr sig om utseende.

      • Bettan 9 november, 2018 on 17:51 Svara

        Förlåt! Verkligen inte mitt syfte och mening att inte ha Hjärta om man bryr sig om utseende. Det har du om någon! Ber tusen gånger om ursäkt om du uppfattade det så. Hoppas du tar emot det.

  5. Helena 7 november, 2018 on 21:36 Svara

    Tack för en jättebra blogg! Var kommer din fina topp/blus ifrån?
    Kram Helena ❤️

    • vimmelmamman 8 november, 2018 on 13:40 Svara

      Tack bästa du. Från Chiquelle.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *