VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

DIN CHANS-GE EN JUL TILL BARNEN

SAM_1645-2-600x800

Jag minns när vi slog in paket med Lennox klass när de gick i trean kanske. De skickas ju varje år ner till Livl i Ukraina där Läkarmissionen har  centret CCC för barn. Lennox och jag åkte ju även med dit, minns ni det. Där är den stora utmaningar  med alkohol, barnen har det tufft att gå hem efter skolan och få i sig mat och göra läxorna. Därför är CCC center ett himmelrike att få gå till. Det öppnar vid 15 och stänger vid 21 och där kan man få dusha, få läxstöd och en vuxen som lyssnar.

IMG_54101-600x399

Man bor trångt och kallt. Här är vi på besök hos en familj som bor med Mormor och Morfar i ett rum och kök

Aktion Julklappen är ett väldigt fint projekt. Vi i Sverige slår in ett paket som ska innehålla exakt samma sak. Sedan tas det med till bland annat CCC  och till  sjukhus, i skolor, barnhem och till barn i fattiga familjer i Moldavien, Rumänien och Ukraina. Några veckor efter jul får alla som deltar i Aktion Julklappen ett diplom och tackbrev från barn som tagit emot julklappar.där vi fick vara med och dela ut den.

Den största glädjen var en egen tandborste,  det minns jag tydligast. Man får ofta dela tandborste med sina syskon.  Nu är det dags igen för denna fina handling. Senast 17 november måste du lämna in ditt paket.

SAM_1765-600x450

Paketet ska innehålla:

En blyertspenna

En pennvässare

Ett suddgummi

Ett skrivhäfte

Ett ritblock

En ask med färgkritor

En tvål

En tandborste

En tub med tandkräm ü

En tablettask

En reflex

Ett jul- eller vykort med en personlig hälsning på engelska. Hälsningen är väldigt populär bland barnen! Alla julklappar i Aktion Julklappen måste innehålla samma saker, dels på grund av tullen, och dels för att det ska bli rättvist för barnen som får dem. Man får själv ordna med innehållet i sitt paket, som totalt brukar kosta ungefär 150 kronor.

Om du klickar här så kan du amnäla dig, för det måste man göra.

Alltså senast 17 november. Det är en väldigt fin sak att göra tillsamans med sina egna barn och tala om på detta sätt att vi behöver dela med oss.

Här ser du insamlinställen för ditt paket. Klicka

Tack för du vill vara med och skapa en jul för dessa barn.


Annons

Kommentarer


 1. Siv 2 november, 2018 on 16:30 Svara

  Äntligen…
  Bra inlägg Lotta! Jag minns när ni åkte i väg, du och Lennox.
  Ska se till att få i väg ett paket! :-) / Siv

 2. Carola 2 november, 2018 on 18:59 Svara

  Har anmält mig för att skicka en julklapp! 🎁

 3. K W 3 november, 2018 on 09:14 Svara

  Tack för påminnelsen! Det blir dagens projekt för mig och barnen att göra två julklappar.

 4. Helena Blomqvist 4 november, 2018 on 03:02 Svara

  Önskar alla barn en hjärtligt god jul 🎅

 5. Jenny 4 november, 2018 on 18:03 Svara

  Jag samlar in pengar i ca 1 månad av familj, vänner och bekanta till just detta projekt. Alla har kanske inte 150 kr över så man kan skänka 20 kr om man vill så samlar jag ihop pengarna och sen shoppar jag, slår in och lämnar in allting tillsammans med min mamma.
  Så bra projekt där man ger ett fysiskt paket och inte pengar som man kanske annars är rädd ska hamna till för mycket adminstrativt (även om det också behövs såklart).

 6. Anette 4 november, 2018 on 22:30 Svara

  Tack för att du berättar och inspirerar kring att göra gott för andra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *