VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

FÖRÄLDRARPANELEN-VECKOPENG OCH RÄNNA UTE

I dag medverkade jag i ”Malou-efter 10”. Jag, Dogge och Frida Boisen. Båda känner jag sedan tidigare och idag pratade vi veckopeng och vad man har för tider och regler hur länge barnen får vara ute.

Rätt bra samtal. Jag tror vi är många som vacklar i tonårsdimman med regler, vad andra får och inte och denna frigörelse. Dogge har ju fyra barn. Frida två och så jag då.

ll

Har ni läs Dogges bok?  ”Ibland vill man bara försvinna”? Herregud. En sådan käftsmäll. Välskriven och viktig om en uppväxt i utanförskap med inga pengar till någonting och en otrolig vilja att sträva framåt. Dogges fru Leonida dog i cancer och han gick ut från SÖS med en nästan nyfödd dotter i armarna, blickandes upp mot skyn och förbanna Gud. En väldigt tydlig scen i boken jag ofta har tänkt på. Läs den.

img_6907.jpg

Dogge och Frida säger hej. Jag har tidigare jobbat tillsammans med Fridas man Lars, nöjeschef på Expressen. Frida är digital chef på Bonnier.

img_6906.jpg

Och så Malou med massa bullar.

img_6902.jpg

Innan oss var Anna Book där med dottern Felicia, också gamla bekanta.

img_6911.jpg

Klockan 11.30 var vi klara. Det är rätt snabbt marscherat, de här inspelningarna. In i sminket 10 minuter. Sedan kamera på och klart.

img_6909.jpg

Nu har precis Micaela och Cathrine varit här på middag. Mysigt en vanlig tisdag.


Annons

Kommentarer


  1. Monica 24 oktober, 2018 on 16:35 Svara

    Har två barn (nu snart 18 och 26 år). De har aldrig haft vare sig veckopeng eller månadspeng, utan de har fått lön för utfört arbete. Små barn=små arbetsuppgifter, större barn=större arbetsuppgifter. Lönen beräknad efter behov och arbetsinsats.

    26-åringen är utflyttad sedan ett antal år, har fast jobb och har köpt lägenhet. Det verkar funka fint utan stödinsatser hemifrån.

    18-åringen bor kvar hemma minst ett och ett halvt år till. Tjänar pengar på kommunalt sommarjobb, jobb hos släktingar och vänner och (numera ganska stora arbetsinsatser) hemma (han skall bli snickare, så han gör mycket underhållsarbete på hus och sommarstuga, exempelvis). Det mesta av inkomsterna lägger han på verktyg, reservdelar till maskiner osv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *