VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

KUNG CARLS INNERGÅRD

img_6179-1.jpg

I samarbete med Hotel Kung Carl

Igår tog jag mitt pick och pack och mötte upp Sussi på Hotel Carl. De lanserar just nu sin jazzklubb, på sin innergård och eftersom Sussis pappa nyligen gick bort tänkte jag att det kunde vara skönt för henne med lite avkoppling. Jag hade min releasefest av min bok på det här hotellet och det ligger onekligen mitt i smeten, precis vid Stureplan.

img_6186-1.jpg

Sonen Simon

img_6189.jpg

Vi mötte upp Sussis yngste son Simon, vars flickvän Stina bor i Stockholm så han är här varannan helg. Och så gick vi till Tures i i Gallerian och åt en sen lunch. Jag beställde in deras klassiska ceacarsallad. och en öl. Så satt vi där länge och pratade, Stinas kompis var även med.

img_6193-1.jpg

Sussi beställde in en drink av något sötsurt slag. Härligt att träffa Simon. Jag är gudmor till hans storebror Oskar.

img_6190.jpg

Vid 17 kramades vi hej då till ungdomarna som skulle hem till Stina och äta tacos, köpte godis och gick tillbaka till Kung Carl för att möta upp Sussis syssling Lena vid 19, samt Maria som också är en väldigt gammal vän från Örebro men som har lägenhet i Stockholm där hon är på helgerna ibland.

img_6176-1.jpg

Innergården på hotellet är väldigt mysigt och trots att det ligger mitt i smeten känns det väldigt litet och intimt. Jazzklubben har de haft sedan augusti och har olika gästartister varje helg. Jag är inget superfan av jazz men igår var det Idol-deltagaren Simon Zion som uppträdde och jäklar vilket drag det blev. Folk stod upp och dansade och sjöng och det var en väldigt internationell stämning.

img_6237-1.jpg

Sussi var väldigt nöjd med musiken

img_6242.jpg

unnamed-22

Och det pratades

unnamed-24

Och så åt vi en trerättersmeny där  högsta lyckan för mig var den knäckiga Creme Brulén till efterrätt. Jag beställde faktiskt in en Carlshams flaggpunsch till.

unnamed-23

Maria gick hem, var hängig och hade varit sjuk i veckan. Men jag, Sussi och Lena gick till Nosh and Show. De fanns en stor gård med musik och mycket folk men vi hamnade nere vid matsalsdelen, jag med en öl och de andra med varsin GT.

img_6257.jpg

Maria  var hängig och stannade över ett glas vin men så glad att kom förbi. Vi bestämde att ses 8 december hemma i Örebro allihop.

img_6263.jpg

Och så satt vi där till 1 på Lena åkte och Sussi och jag gick tillbaka till hotellet, borstade tänderna och jag fick öronproppar av Sussi för hon snarkar så mycket att hon får ha plåster på näsan (vad är det för nytt)

Jag är väldigt tacksam över vänskap när den är så lång. Desto äldre jag blir, desto mer tacksam blir jag. Jag sov gott, hörde inte ett smack av någon snarkning. Vi åt en lång, härlig hotellfrukost och jag tog sällskap med Sussi till Centralen. Hennes tåg gick vid 11. Härligt 24-timmar med henne.

unnamed-21

Och så lovade jag att ta om den här bilden vi tog för 30 år sedan, jag, Sussi och Maria.

img_6264.png


Kommentarer


 1. Alexandra Bylund 14 oktober, 2018 on 19:21 Svara

  Det är helt fantastisk med gammal, genuin vänskap! Önskar att det hade varit lätt att få samma djup och innerlighet med nya vänner. Haha… vilken underbar gammal bild, och kul att du ser yngre ut idag än på den gamla bilden. Grattis till det! 😍

 2. Marie 16 oktober, 2018 on 18:56 Svara

  Hej Lotta ! Du som på alla sätt verkar vara en sådan jordnära kvinna. Varför använder du dig av så mycket av fillers ?? Lita på att du är snygg i dig själv kära du. När jag nu ser dig på kort ser jag någon annan. Någon som inte är du..

  • vimmelmamman 17 oktober, 2018 on 08:48 Svara

   Hej Marie. Helt enkelt för att jag inte har någon lust att vara hängig i ansiktet. Och jodå. det vet du väl att man kan jordnära och samtidigt vilja se ut som sitt bättre jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *