VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

TANZANIA I FILADELFIA

Uppdraget utfört. Igår vara jag och Jonathan I Filadelfiakyran för att berätta kort om vår resa. Nkingas vänner firade 10 år och på plats var det två läkare på lats från Tanzania och Nkingasjukhuset.

Jonathan Var lite nervös. Det var drygt 100 personer på plats, jag föreläser ju lite nu och då men han är inte van förstås. Vi skötte oss bra tycker jag.

Det var lite pirrigt att träffa honom. Det är ju 3,5 månader sedan vi hade någon kontakt överhuvudtaget och man blir ju som främlingar ganska snabbt.

Maggan som  har varit chefbarnmorska i många år på Nkinga och numera bor där sedan många år i ett litet hus på sjukhusområdet, hade gått och brutit foten i torsdags! Sådan otur när hon nu ska tillbaka 24 september för att stanna ytterligare ett år, hon är hemma på sommaren bara.

Jonathan hjälpte henne upp här.

Sjukhuset har ju rötter med Sverige sedan tidigt 50-tal och byggdes av svenska missionärer. Ochhar odta svenska läkarstuderande på plats som utbytetsstudenter. Hela fem miljoner har Nkingas vänner skickar ner under de här 10 åren via försäljning av afrikanska tyger som Maggan köper på plats,  skickas hit och trycks på dessa fina brickor som finns i olika storlekar.

Helt otroligt. Tycker att ni ska gå in här på länken och beställa. Perfekt att ge bort som present. Pengarna har främst gått till att betala för mödravården men också fall där familjer inte har råd med insulin, ellr annat där det är svårt en familj.

Så snyggt brickbord!

Skynket. Tyger som trycks och blir brickor i svenska hem.

Och tygpåsar.

Just nu är jag hemma och ska påbörja min föreläsning, plugga på, samt plåta av lite samarbeten och skriva utkast på ett event jag ska bjuda in till oktober.


Kommentarer


  1. anne nordberg 17 september, 2018 on 15:07 Svara

    Ojjj!! Främlingar efter tre månader ca….inte blir man väl det så fort tänker jag. Ni var ju ändå tillsammans i något års tid…..Så olika det kan vara……

  2. Elisabeth 19 september, 2018 on 23:17 Svara

    Vad roligt att du gör reklam för brickorna! Det var fint att få se bilderna från din resa! Märktes att du är van att tala inför folk!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *