VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

TÄNKET

Vi har det bra. Äter som grisar. Är inte van att äta såhär. Och har idag åkt på en marknad. Och vi har kramats mycket. Vi behöver det här. Långt bort från kompisar, vardagsbråk och överkokt pasta.

Jag får tid att tänka också på saker jag måste ta tag i. Jonathan sa en del till mig som jag har funderat på. Som jag måste jobba på.

Mitt sätt att leva mitt liv på, min oförmåga att öppna upp, inte vara så pragmatisk, organiserad, fyrkantig, rädd och ängslig för att prova nytt. Bland annat.

Det blir en tuff höst, hahahaha om jag ska förändra det där. Men är medveten om det samt annat hästjobb som måste göras.

Och det känns bra att har reflekterar och tänker. Det har gått tre år sedan skilsmässa. Det tog den tiden att bara hålla näsan ovanför vattenytan, logistik, Lennox, boende, ekonomi, nytt sätt att se på sig själv, nytt sätt att leva, mitt sätt som jag får leta efter hela tiden vad det är.

Aya. Det som inte dödar härdar.


Kommentarer


  1. Britt Mari 4 augusti, 2018 on 19:17 Svara

    Känner så igen mig i ditt tänkande. Har nu levt själv sedan 2006! Dessförinnan gjort ett flertal försök att få till en relation. Utan att lyckas. O dessvärre försökt så mycket att jag o mitt barn (då tonåring) råkade riktigt illa ut! Numera lever jag ett bra liv, slutat som anställd, är egenföretagare, har ett barnbarn, fått en uteplats! Visst kan jag ibland sakna någon … men var o hur?

  2. Lina 4 augusti, 2018 on 19:23 Svara

    Han är verkligen jättefin din Lennox.

    Jag tycker att du tar en sak i taget att försöka förändra. Ta det i lugn takt helt enkelt. Stressa inte.
    Du klarar det!!

  3. LN 4 augusti, 2018 on 19:53 Svara

    Var inte för hård mot dig själv, vi är trots allt alla olika individer med utpräglade personlighetsdrag och vissa av oss vill ha tryggheten, ”det gamla vanliga” (för uj vad ngt nytt kan vara läskigt, ny mat kan ju smaka illa;) nytt jobb-hisnande, nytt familjeliv världsomvälvande, allt detta är för ngn annan enbart spännande..) Men visst, ibland kan man behöva den där lilla pushen för att våga och för att komma nånstans och inte bara trampa vatten (om man nu vill till annat vatten vill säga) dock viktigt att ta det i sin egen takt om man har de egenskaperna i sin personlighet som du nämner, små babysteps, en sak i taget. Fortsatt skön semester!

  4. Helena 4 augusti, 2018 on 20:29 Svara

    Ja det tar tid. Tar tid att landa. Även om man aldrig lär sig acceptera detta varannanveckaslivet. Jag lever ett fantastiskt bra liv men jag bär alltid med mig en sorg över det jag förlorar♥️
    Jag har under mina senaste 4 år kastat mig ut för stupet gång på gång och vågat prova. Vågat bryta vanor. Oerhört krävande känslomässigt många ggr men så värt det i slutändan.
    Kram♥️

  5. Carina S 4 augusti, 2018 on 22:18 Svara

    Vad ni är fina 🙂

  6. Cath 4 augusti, 2018 on 22:20 Svara

    Blir lite skevt om vi inte får ta del av hela historierna eller oxå får vi det eller.. Lars kloka inlägg som inte jag har sett på bloggen, men hur långt ska man ”skrolla ” eller hur länge dröjer det innan du delar ”kloka inlägg”, någon provokation på inlägg, ingen som har sett.. bloggen blev så intensägagande med fördelning i kommentatorsfältet och ev någon typ av censur men ändå en del av bloggen . Jag ifrågasatte ett inlägg, vilket uppenbarligen var reklamfinansierat, vilket aldrig kommunicerades. Ja man undrar ju…..

    • vimmelmamman 4 augusti, 2018 on 22:25 Svara

      Lars inlägg ser du i inlägget. Det står högst upp. Nej. Jag har inte fått betalt för att gå på Glashuset bara för jag skrev om flaskan bubbel. Lika lite som jag har fått betalt av Ving för bilderna från hotellet eller betalt av Hm för kjolen jag la upp.

      • Henny 6 augusti, 2018 on 10:36 Svara

        Det är och har varit något fel både på bloggen och på instagram. Ett helt inlägg om Loppan (med bild på katten) försvann. Du skrev att han funnits hos dig i 15 år. Jag kommenterade att han är en stilig katt, och vips var bilden, texten och kommentaren borta och istället kom ett inlägg om att du och Jonathan gjort slut

        Någon annan nämner ett klokt inlägg från Lars som hon inte kunde läsa. Då hävdar du efter någon dag att Lars inlägg ligger först – och vips så gör det det. MEN DET FANNS DÄR INTE FRÅN BÖRJAN. Jag ställde nämligen också frågan var detta kloka gick att läsa, och efter ett tag dök det upp.

        I diskussionen gällande halvnakna barn på Instagram, försvarade du dig med att barnet hade blöja (likafullt halvnaket, kan jag tycka) och syntes bakifrån. Vad jag såg var dig och en flicka på cirka 18 månader i hatt och mycket liten blöja – rakt framifrån. Alldeles särdeles halvnaken. Men det var skillnad tyckte du, och uppmanade den som ifrågasatt att ”back off” (mogen argumentation -icke). Flera klagar över att deras – snälla kommentarer inte kommer med. Däremot har det knappast undgått någon att hyllningskommentaretna får mycket stort utrymme.

        Det vore på allvar intressant om du kunde visa dina läsare den respekten att du svarar på deras inlägg och frågor samt också resonerar kring bloggen och dess roll och funktion.

        Jag tror att dina läste är rätt kloka och oftast inte alls de ängsliga, skit- och kissnödiga personer du håller dem för mellan varven

        • vimmelmamman 13 augusti, 2018 on 00:02 Svara

          Inlägget om katt hamnade före det senaste, blev fel i WordPress. Så det var bara därför. Lars inlägg ligger väl där. Jag blir rätt trött på dåligt uppbyggda argument. Det har du rätt i. De allra flesta bloggläsare är fantastiska. Sedan finns det en del detaljfokuserade som man bäst tiger ihjäl. Det tar liksom aldrig slut annars..

  7. Flipp 4 augusti, 2018 on 23:49 Svara

    Du nämner så ofta att du tvingas/måste/orkar inte förhålla dig till andra. Det låter som en börda. Sluta känna in andra så mycket och börja förhålla dig till dig själv, vill jag råda då. Det är ok att bara vara och låta situationer bli som de blir, de är inte ditt ansvar.

    • vimmelmamman 5 augusti, 2018 on 10:11 Svara

      Ja, har lärt mig sedan liten att alltid vara alla till lags. Jobbar mycket med att inte vara ja-sägare och så snäll jämt. Kliver ofta på mina egna känslor för att behaga andra. Bra tips. Tack

      • Marga 6 augusti, 2018 on 10:57 Svara

        Känner igen mig så i dig ang att ”vara alla till lags”. Kan spy på det/mig ibland. Oavsett hur många ”tyckanden/tips o s v” så vet jag bara att det är SKITSVÅRT – att bli en sån som kan säga nej. Vi är som vi är :-). Allt gott o tipsa om du kommer på nåt sätt! Kram

  8. Per 5 augusti, 2018 on 03:39 Svara

    Du har mognat till en vacker och medveten kvinna. Ditt inre verkar vilset i stort men tvärsäkert i smått. Har det alltid varit så? När du var tonåring, var du rädd och villrådig eller en framfusig tjej, en stark Pippilotta kanske? Du har visat bilder på dig som barn men inte som tonåring. När du var 17, kunde man då ana den du nu är?

    Du reser mycket. Reser du till något eller bort från något? Är resan kanske själva målet?

  9. Ullis 5 augusti, 2018 on 14:22 Svara

    Från det lilla jag känner dig genom bloggen och din bok så känner jag igen mig. Och jag tror att du så länge tvingats stå stark. I din bok så känner man iaf hur ensam du var i din sjukdom. Du tvingades vara stark. Och jag tror att efter skilsmässan så har du behövt vara stark. Och att vara det och samtidigt öppna upp sig, vara sårbar, riva ner muren i en ny relation kan vara svårt. Det kan vara svårt att öppna upp sig helt. Våga gråta, kräva, vara jobbig och ändå inse att den man har bredvid sig står kvar. Inse att man klarar sig själv men ändå behöver någon som fångar dig när du faller. Så har det varit för mig iaf. Och jag får känslan av att det ligger en del i det hos dig också.

    • vimmelmamman 6 augusti, 2018 on 19:07 Svara

      Så fint och klokt sagt. Tack.

  10. Margareta 5 augusti, 2018 on 14:51 Svara

    Om man vill ändra på något ska det vara för ens egen skull, inte för att det ska passa någon annan! Man har den personlighet man har, inget konstigt med det.

  11. Kia,ängeln Simons mamma 5 augusti, 2018 on 20:47 Svara

    Lotta du måste säga ifrån! Varför tror så många att du får betalt vart du än åker,speciellt från Ving om du har bokat via dom? Skulle bli dyrt om alla kända bloggare skulle få den ena efter den andra ersättningen.Isf måste man väl skriva en hel del om resmålet,hotellet,maten o aktiviteter.Klart att det ligger avundsjuka bakom.Härligt att höra att maten fortfarande är bra…..var ju där 2006 och då var den spanska restaurangen helt ny.Simon njöt av allt det goda Det gjorde vi också.Ha en fin resa hem du o din fine gosse. Kram Kia

  12. Annika 5 augusti, 2018 on 23:07 Svara

    Ååh, jag skulle bara vilja krama om dig, även fast jag inte är en sån som kramas hur som helst med vem som helst. Krama om dig å säga.. stopp.. vänta nu.. du duger ju precis som du är! Vi alla behövs. Det finns plats för alla precis så som en är!
    Jag tror inte på att du ska behöva ändra på dig eller vrida ut och in på dig hur som helst. Visst, om du lider av hur du tacklar vardagen, situationer som uppstår och relationer överhuvudtaget inte fungerar.. Men är det snarare så att du lever så som du önskar, ”mår bra” i stora drag osv men kanske funkar sämre med personligheter med andra drag och önskningar så kan du inte uppfylla deras önskningar om att förändra dig själv för att det skulle passa dem bättre..
    Jag tycker du verkar vara en jättefin människa! Så som samhället ser ut idag kanske tyvärr andra drag ”premieras” mer (i brist på att hitta annat ord) om du förstår vad jag menar? Vilket jag tycker är jättetråkigt och synd.
    Visst kan man rannsaka sig själv emellanåt. Men slå nu inte knut på dig själv! ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *