VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

GROTTHISTORIEN SÄGER OSS NÅGOT MER

 

Vi är många som följt dramat i Thailand med fotbollslaget och vi var många som jublade när de blev funna och nu, förda i säkerhet. För min del handlade det mer om bara en olycksalig händelse. Jag, vi, behövde det där.

Historien om glädje, hjältedåd och heroiska insatser från människor från hela världen.  Men också berättelsen om ett ljus i det här evinnerliga mörkret som lägrar sig rent allmänt i valtider. För hur soligt det än må vara ute så står världen i brand.

Därför var det extra fint med ett lyckligt slut där människor utan några som helst krav på  motprestationer gick man ur huse för att hjälpa till.  Och de som inte direkt var involverade i fritagningen, såg till att hjälpa de andra att hjälpa.

img_3173.jpg

Stängda gränser. Separerade barn i totalt inhumana flyktingsituationer. En clown vid rodret i USA, unga män som dödas i gängkrig här på vår egen bakgård och den växande segregeringen  och utanförskapet i förorterna där det är nästan omöjligt för ickesvenskar att få känna en tillhörighet och en gemenskap för att kunna ta till sig en ny kultur.

img_3179.jpg

Som en amerikansk film där allt har ett lyckligt slut. Så var det där dramat. Men åh så vi behövde det just nu.

 


Kommentarer


 1. Agneta 13 juli, 2018 on 10:11 Svara

  Jo det är till viss del så att det är svårt att integreras. Men det är också upp till var och en hur man väljer att leva. Många väljer aktivt att flytta till sina landsmän i vissa storstäder.De har paraboler så de slipper följa nyheterna på svenska, man väljaren muslimsk skola, här i min hemstad har man valt att starta en helmuslimsk skola.Där flickorna sitter längst bak och pojkar längst fram.Då förstår jag inte hur man tänker heller. Hur man någonsin ska kunna få ta del av den svenska kulturen? Vad man vill för sina barns skull?Visst finns det många å andra sidan också, som verkligen kämpar med sina svenska kurser och försöker…Och de lyckas bra – men det tar alldeles för lång tid.Vi måste ha fler språktränings-resurser.
  Att få öva på det man lärt sig på SFI. Grupper där man får prata svenska. Jag har själv bott i ett annat land under en tid så jag förstår problemet, men mitt val var ju att anpassa mig till den omgivning jag levde i.Prata det språk som omgivningen pratade även om det var svårt ibland. Det hade ju aldrig gått om jag slog på svenska TV när jag kom hem och endast umgicks med svenskar. Och valde en helsvensk skola för mina barn…för det hade inte varit rätt väg att gå.
  Sverige håller på att bli väldigt segregerat på alla sätt. Vi och dom.Men att starta helmuslimska skolor i Sverige. Är det bra?

 2. Marianne M 13 juli, 2018 on 11:15 Svara

  Så fint skrivet Lotta, du fångade helt mina egna tankar! Det finns hopp och vi får inte förlora det…..

 3. Moan 13 juli, 2018 on 15:09 Svara

  Man nästan höll andan när man följde dessa pojkars mardrömsituation dag för dag medan så många ställde upp och kämpade för dem. När det lyckliga slutet kom var det nog många som fällde glädjetårar av lättnad.
  En fantastisk händelse!

 4. Per 14 juli, 2018 on 22:57 Svara

  När du skriver ”En clown vid rodret i USA” då håller jag inte med dig.
  Trump är den mest klarsynte presidenten på mycket länge. Han vågar vända på ‘heliga’ stenar och är mycket skicklig förhandlare.
  Han vågar gå emot klimathotspropagandan och hindra världen från att avskaffa demokrati med Global Governance med någon form av världskommunism och planekonomi i stället.
  Det skall vi vara honom innerligt tacksamma för.

  Jag är för frihandel. Därför tycker jag inte om det han gör nu, men jag förstår honom och skulle nog göra samma sak om jag var han.

  Om några år kommer Trump att hyllas som en av de stora vid sidan av Reagan och Kennydy.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *