VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

TILLBAKA PÅ BIRKA

Det är något med de här resorna med Birka Cruisers som Lennox älskar. Jag vet inte hur många vi varit på. När jag frågar honom för någon månad sedan vad han själv skulle vilja göra var svaret tydligt. Resa med Birka.

I tisdags eftermiddag checkar vi in och det är alltid härligt med fönster förstås. En litet rum men men är ju aldrig på rummet. Båten avgår 16 och vi är på stan innan, jag har lovat Lennox en liten axelväska där på Hötorget och så äter vi på Sushirullen innan. Lagom, eller i god tid, är vi på Birka terminalen och kan checka in själva. Det är så supervarmt och jag älskar varenda minut av den här värmen.

Här står han i medtagen morgonrock hemifrån och beställer en cola. Jag är väl inte så hundra förtjust i att han sörplar läsk random men det hör lite till.

Han hittar vänner att spela pingis med och så kör vi lite bilspel. Sedan är det dags för buffé som jag glömt boka innan förstås. Men går lika bra att göra på plats så 20  är det vår tur. Jag går mest loss på omelett och torskrygg, och Lennox på pizza. Och ännu mera läsk.

Vid 12-13 idag har vi bad. Det är  perfekt när de drar undan det stora glastaket och till och med jag glider ner i poolen i sann Esther Williams-anda. Däremot somnar Lennox om när kommer tillbaka från vår frukost, en premium sådan med färska jordgubbar och champagne, för den som vill.

 

unnamed-1

Man glömmer lätt att han bara är 12 år faktisk. Han är 168 cm lång och tas lätt för en 15-åring. Man tilltalar honom på ett annat sätt och han förväntas vara på ett annat sätt också.

 

Vi har supermysigt, hänger på övre där det är liveband  vid 17. Jag tar en öl, Lennox sin evinnerliga läsk och så tycker han föstås att jag är fruktansvärd pinsam när jag sjunger med i låtarna men jag säger att man får faktisk skämmas för sig själv. ”Jag skäms för mig och du för dig, du behöver inte ansvara över mig”. Brukar jag resonera.

 

Frukosten med färsk frukt, bacon och kallt kaffe.

Vi lyssnar på karaoke och handlar godis i taxfreen och lägger oss vid 01. Jag läser ”Den vite massajen” och Lennox lyssnar på musik och han sprattlar så på nätterna, drömmer och skrattar så man blir själv full i skratt.

unnamed-2

När vi kommer hem vid 15 kommer Sofie och äter pizza på min balkong och dricker ett glas rosé. Hon jobbar och kommer från jobbet vid Slussen. Lennox försvinner iväg med en kompis och vi blir sittandes på balkongen i flera timmar.

Jag är glad att jag bestämt mig för att ta tag i mina slumrande vänskaprelationer. Jag har dem men vi ses för sällan men jag har bara bestämt mig för att det inte behöver vara så uppstyrt jämt. Det går lika bra bra en onsdag med lite pizza. Bara det blir av. Så tänker jag.


Annons

Kommentarer


  1. Christina 12 juli, 2018 on 00:03 Svara

    Jag tycker om att läsa din blogg och är så glad att du ser ut att må så bra och snyggare och snyggare blir du men jag kan inte låta bli att vara nyfiken att du inte nämt Johnstan på så länge du brukar ju vara så öppen med allt❤️

  2. Marie 12 juli, 2018 on 08:05 Svara

    Hej Lotta ! Jag undrar lite om hur du tänker kring att ha en kommunikation med dina läsare? Det är väldigt få inlägg generellt på dina blogg. Misstänker att du raderar ”jobbiga inlägg”, vilket i sig är ganska förståligt men samtidigt så uteblir ju kommunikationen. Om det ställs frågor så svarar du sällan på dem. Just nu beskriver du ditt liv som ensamstående utan att nämna elefanten i rummet nämligen Jonathan. Eftersom du gått ut offentligt med er relation så kan han ju inte bara gå upp i rök. Den känsla jag får är att han dragit sig ur . / Marie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *