VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

MINISEMESTERN ÖVER

img_2937.jpg

I morse satt jag klockan på 9. Vid 10:30 ska vi vara utcheckade från stugan och vidare till Karlsborgs Fästning för att gå på en guidad rundvandring jag blivit tipsad om av en annan mamma. Det tar bara en timme mellan Skara och Karlsborg och jag blir väldigt glatt överraskad av Karlsborg. Vilket vackert ställe!

img_2915.jpg

”Den försvunna guldreserven” heter turen och jag trodde vi skulle gå runt och få saker berättade för oss. Nej, det börjar med en kort introduktion i en biosalong och sedan jakt på riktigt bland tunnlar och fängelsehålor där man får använda datorer för att interagera. Jag är helt flåsig. Lennox och Kevin tycker det var superkul och Lennox är svårtflörtad.

img_2940.jpg

 

img_2903.jpg

Världens härligaste guide

Vi klättrar upp på ringmuren runt fästningen (jag har frågar både Kevin och hans föräldrar om han får synas på sociala plattformar) Och sedan går vi ner igen för att ta bilen längst vattnet till hamnen. Där äter vi lunch på ett italienskt  ställe, Bistro Backfickan Glass &Cafe.  Det ser ut som någons trädgård, väldigt litet och personligt. Vi äter pizza och glass, kokos, fikon och punchsmak.

img_2924.jpg

 

img_2929.jpg

Vi sitter där ett tag men tar oss sedan ut från Karlsborg, hem mot Stockholm. Det tar drygt 3 timmar. Barnen somnar och jag kör. Förbi gula rapsfält och röda stugor, öppna landskap och snårig skog, råmande kossor och lata hästar som vilar sig i skuggan och slås av hur vackert vårt Sverige är i sin finaste sommarskrud. Det är inte klokt egentligen när det är så fruktansvärt vidrigt på vintern.

Min Seat Arona är perfekt. Tyckte den var lite stor först men efter ett tag vänjer man sig. Jag känner mig trygg i den. Och säker på väggarna, något jag inte gjorde med min lilla skruttbil tidigare.

Vid Eskilstuna väckter jag dem och så äter vi tidig middag på Chop Chop. Lennox gillar deras Yakuniku, den är mager och söt. Vid 19 rullar vi in i Enskede, släpper av Kevin och bär upp alla väskor till lägenheten. Och sedan tar det max 10 minuter så har Lennox  cyklat till en kompis.

The life of a pree-teen mom.


Annons

Kommentarer


 1. Monica 8 juli, 2018 on 23:07 Svara

  Vad roligt att du hade en fin upplevelse av Karlsborg, min hemort. Syndatt jag inte träffade på dig. Välkommen tillbaka.

 2. Terese 9 juli, 2018 on 00:33 Svara

  Låter som en härlig semester!

  Undrar så vart Jonathan tagit vägen. Du verkade så lycklig när du skrev om er.

 3. Levi 9 juli, 2018 on 03:32 Svara

  Låter som ett toppen utflyktsmål.

 4. Ulrika 9 juli, 2018 on 08:20 Svara

  Hej Lotta,

  Märker att Jonathan inte har nämnts eller synts till på bloggen eller insta på ett bra tag. Allt väl?

  Kram

 5. Anna 10 juli, 2018 on 15:52 Svara

  Vilka fina bilder :)

  Kram Anna

 6. Nancy Falk 11 juli, 2018 on 19:05 Svara

  Hej Lotta,
  ”Skruttbilen” är alldeles underbar nu efter div. service och kommer bli en utmärkt ”övningnskörningsbil”.

  Tack för en blogg som skildrar det ”verkliga livet” på många sätt.

  Kram Nancy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *