VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

SKOSKAV, RELEASEFEST OCH ÖPPEN PLANLÖSNING

 

Bildtext

Torsdag och det är releasefest för Caroline Engvalls nya bok ”Judasvaggan”. Caroline jobbar mycket med unga som säljer sina kroppar och med handel med sex på just nätet. ”Ärren vi bär” , ”14 år till salu”, ”Skuggbarn” och ”Skamfläck”. Den okända sexhandeln är något hon reser runt och föreläser mycket om och Caroline kom och lämnade choklad i min brevlåda för 12 år sedan då hon var en av mina trogna bloggläsare.

Att höra henne berätta om Darknet, en underliggande del på internet som få känner till men där man kan köpa precis allt, beställa mord, köpa och sälja barn, det är obegripligt vad lite man vet egentligen.

30121129_10155094542745989_1330922403_n

Sedan bor Engvalls halvårsvis i hus på Koh Lanta där vi besökte henne och på sommaren i Enskede. Igår var det boksläpp för ”Judasvaggan”, Lennox var hemma med en kompis och jag brukar sällan styra upp något på mina barnveckor. Att träffa sitt barn varannan vecka, betyder att jag inte vill vara borta någon kväll om det inte handlar om något superviktigt. Jag har en hel, ledig vecka att kunna planera in mina saker. Så resonerar jag.

Caroline engvall har releasefest för boken judasvaggan på surbrunnsgatan i stockholm

Jag hade en sinnessjuk skoskav. Och fick gå en bit från T banan till Surbrunnsgatan. Satfläsk vad ont det gjorde. Nya skor, Aj, aj, Väl framme tog jag ett glas vin, kramades med Caroline och lyssnade till henne och hämtade sedan min mobil jag glömt i garderoben. Hade 11 missade samtal från Lennox som inte kom i i lägenheten, sjutillhållarlåset funkade inte helt plötsligt och han var väldigt….toanödig.

Så bara att kasta sig in i en taxi. 340 kronor senare var jag hemma och kunde låsa upp. Jag som alltid har mobilen med, speciellt när jag har barnvecka. Så typiskt.

Jag är ju aldrig i mitt vardagsrum. Alltså på riktigt aldrig, extremt sällan. Barnvecka så är vi oftast på Lennox rum, och barnfri vecka kommer jag oftast hem sent, eller sover hos Jonathan. Min gud vad jag ska ha öppen planlösning när jag flyttar. Där man liksom lever i köket samtidigt som man ser TV:n. men en stor planläsning. Vill inte ha nära och tajt mellan köksdelen och vardagsrumsdelen.

Ni hör, vilka krav jag har. Men någon dag… så kommer jag få det där hemmet jag kommer stanna i tills jag dör. Med spröjsade fönster, uteplatss, badkar och öppen planläsning. Jag vet det bara.

Fredagskväll. I morgon ska Jonathan och jag på 60-års kalas. Det är Tanyas kärlek Lasse som fyller. Jonathan får helt enkelt finna sig i att fira med en äldre generation.


Kommentarer


 1. Hanna E 15 april, 2018 on 13:14 Svara

  Tips för hjälp mot skoskav. Köp sån bred självhäftande bred väv (eller nåt sånt) som man har för att sätta fast kompresser med. Kallas oftast fixomull.
  Klipp sen en remsa som är tillräckligt bred för att täcka skavsåret. Om skavsåret är på hälen så ska man remsan från under hälen och upp över skavsåret.

  Det slår alla andra skavsårsplåster i världen och är mycket billigare och sitter bättre. Jag brukar sätta på en remsa på hälen i förebyggande syfte om jag har nya skor, och då får jag aldrig skavsår och känner inte ens att jag har nya skor.
  Ibland glömmer jag bort och om jag får skavsår så sätter jag på en remsa och låter den sitta ett par dagar innan jag byter. Kan då ha vilka skor jag vill utan att känna av skavsåret.

 2. Fransmedsvans 15 april, 2018 on 15:23 Svara

  Har man väl fått skavsår, är katastrofen ett faktum. Senast det hände mig, tog jag till slut av mig skorna och gick i nylonstrumpor i snöslasket. Det var trots allt ett bättre alternativ än att låta skorna äta on sig i hälarna ännu mer.

  Tänk om man kunde vara lite proaktiv och sätta på skavsårsplåster INNAN man får skavsår av nys skor…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *