VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

KLAGOSÅNGEN

Unknown-4

Foto Christopher Hunt. Tanzania 2014.

Hemma är det som vanligt. Kallt, knaster under skorna. Klockan ringer 6:20. Frukost med hårt bröd, Jonathan lägger extra knippe färsk koriander på. Och så till jobbet. ”Hej, hej hur har du haft det?”. Hur ska jag rimligtvis kunna svara på det? En sådan himlastormande resa så långt från vårt som det bara går.

Och jag anklagar ingen. Det är klart man frågar det. Men jag kan inte riktigt svara, berätta för det krävs tid för att berätta, och lyssna. Och tid mina vänner,  det är något vi inte har här.

Bild 2014-08-11 kl. 11.39

 

”Vilken fantastisk resa ! Om du klagar på ditt liv efter detta så slutar jag läsa din blogg. Inte många som får resa och uppleva saker som man inte trodde fanns.”

Så lyder en av kommentarerna under denna resa.

Vill allså bara flagga för att jag fortfarande är mänsklig och kommer  förmodligen gnälla över saker även om jag sedan flera år, och med annat i bagaget vet att jag har det bra. Att gå genom livet med ett leende är ett sådant där citat man ser på facebook.

Och som någon så klokt sa ”Jag kan ibland gnälla på mina barn och tycka att de är jättejobbiga även att jag älskar dem mer än livet självt. Det är det som gör oss mänskliga.”

 

 


Annons

Kommentarer


 1. Hannah i Vimmerby 12 mars, 2018 on 20:50 Svara

  Vilken otroligt korkad kommentar.
  Jag kan ibland gnälla på mina barn och tycka att de är jättejobbiga även att jag älskar dem mer än livet självt. Det är det som gör oss mänskliga.

  Tycker det osar avundssjuka…
  Läser ju din blogg Lotta just för att det är tvära kast mellan olika ämnen. Glammiga kändisbilder och fruktansvärda reportage från utsatta runtom i världen. Tack för det!

 2. Kia,ängeln Simons mamma 13 mars, 2018 on 07:34 Svara

  VÄLKOMMEN hem igen Lotta Till kyla,stress,jobb och allt det för oss vanliga rutiner. Vi behöver sol och värme nu.Det får vara slut med snö,regn,blåst och isgator.Vi är trötta och mannen är slutkörd (lärare) så nu har jag bokat Rhodos i början av maj.Vet att alla inte har möjligheten…..vi har fått avboka flera gånger nu pga cancer,diabeteskomplikationer och dubbelseende.Nu måste vi komma iväg.Vi människor är så beroende av värme.Så fort det blir riktig vår tittar alla grannar ut och man blir social igen.Trots allt elände som du har sett så är dessa människor glada.Tänk att få köa till att få synen kontrollerad.Här bokar vi tid hos optiker eller i vissa fall ögonläkare. Rättvist är det inte.Ha en fin mars dag,kram Kia

 3. Meta 13 mars, 2018 on 10:03 Svara

  Tack för din fina blogg och dina fantastiska reportage från resorna.
  Och du/ni som hotar sluta läsa, gör det!
  Friheten för Lotta att skriva det hon vill är fullständigt självklar!

 4. Lena 14 mars, 2018 on 07:37 Svara

  Fantastiskt att få uppleva alt detta…..

  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *