VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

MASAILAND OCH INTERNATIONELLA KVINNODAGEN

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Internationella kvinnodagen. Ha. Feminism är ett privilegierat påfund, åtminstone för de här massajjkvinnorna som lämnas till svärmor vid sex års ålder, får sina första barn runt 10-12, har arrangerade äktenskap, inte äter med männen och lever ett hårt liv där bygga hyddor, föda barn och laga mat är deras lott

Vi stannar två dagar i Arusha. Äter middag på en grekisk taverna (jo) hela gänget. Och försöker somna i tid då vi går upp runt 5:30. Det är ett härligt gäng och att samarbeta när man aldrig träffats, 12 stycken är speciellt men vi lyckas alltid.

Jag tror det beror på att man strävar efter samma mål. Att hjälpa. Då blir dina egna behov väldigt futtiga i sammanhanget.

Det här Mia och Marita från Specsavers. Vi äter pizza en snabbis innan vi fortsätter dela ut och det är varmt. Men inte som tidigare år i Dar och Zanzibar.

Här är runt 25 grader och mycket regn. Jag har inte sett så många gatubarn. Några stycken i smutsiga jeans i ett gathörn som hängde runt, sålde saker, tiggde mat. Som ni ser på bilden är det kallt tycker tanzanierna, vi går in i deras regnperiod nu nämligen.

Här är det Nancy som är tolk, som plockar ut rätt styrka. Cirka en person i minuten har vi hjälpt.

unnamed-5

Framme vid logden och har lämnat Arusha och bor nu helt magiskt på en lodge mitt ute i ingenting. Vi måste ha vakter som hämtar oss i rummet för promenad till restaurangen då här finns både lejon, geparder, och ofarliga gnuer och zebror förstås. Och sedan tar de oss tillbaka till våra rum. Inga gäster får röra sig på området fritt efter skymning.

 

Det är otroligt   vackert och på nätterna ligger vi i vår säng och lyssnar på alla djur utanför som rör sig.  Ibland fattar jag inte hur lyckligt lottad jag är.

 


Annons

Kommentarer


  1. ninni 9 mars, 2018 on 08:02 Svara

    Ja, tvi vale vad flickorna får lida! Intressant men otroligt smärtsamt att läsa om unga flickors öde.
    ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

  2. Carina S 9 mars, 2018 on 11:18 Svara

    Fint att få följa med på din resa, även om det är förfärligt att det behövs! Ja, vi vet inte själva hur himla bra vi har det, är enormt tacksam för att jag har haft förmånen att få födas i Sverige, med tak över huvudet, mat på bordet och ett relativt jämställt samhälle.
    Tack Lotta för att du tar av din tid för att hjälpa till !! :) Trevlig helg !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *