VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

FRANS

Franstid hos Vicky Hamberg. Att bara lägga sig platt som en fisk och sedan få fina, naturliga fransar.

Det är så lustigt, hur allt accepteras över tid. Idag är det så vanligt och socialt ok med fransförlängning, gamla som unga, att gå och få fransar är inget man försöker dölja.

Annat är det med fillers. Väcker fortfarande så mycket känslor trots att det, precis som fransar försvinner.

Men det är något med det där med åldrandet, att man fanimej ska åldras med stolthet och inte försöka se ung ut, det är som ett rött skynke, inte för den yngre generationen, de har för längesedan slutat förfasa sig över fillers i ansiktet.

De hycklar inte ett smack om det. Utan det är de äldre kvinnorna som hytter med näven.

Aja. Varje människa förfogar över sitt eget liv och det är för kort för att hetsa upp sig över andras val.


Annons

Kommentarer


 1. Lena 13 februari, 2018 on 07:46 Svara

  Tycker man gör som man vill med allt..Men blir lite ledsen när 22 åriga tjejer tycker att de måste ha fillers. :/..Då undrar jag lite vart är det på väg?? Du är ju snygg hur som 😉

  Kram

 2. Julia 13 februari, 2018 on 09:32 Svara

  Är så tacksam över att jag kan radera och försköna lite av ålderstecknen. Men däremot är jag ju ändå medveten om hur SORGLIGT det är att ålder = dåligt i vår värld. Drömmer ju ändå om en värld där den mänskliga kroppen och dess evolution liksom hyllas, precis som den är. Att skönhet är whatever, och att magin ligger i faktumet att vi funkar rent fysiskt. Så magiskt ändå.

  Jag menar, jag hade ju inte gjort fillers om jag bodde ensam på en öde ö, eller om alla i resten av världen var blinda, så klart som tusan att det är samhällets krav som format vad jag tycker är snyggt liksom.

  Men ORKAR inte känna mig ful/trött/gammal så tänker tryggt låta mig själv vara påverkad av skönhetsnormen och inte skämmas över det. :)))

 3. marianne 13 februari, 2018 on 09:42 Svara

  Jag är 70 och gillar att se så bra utsom jag är. men sverige har en jättestor ålderism som det ej talas om, man visar förakt för dem som inte är unga o fräscha, intelligens och erfarenhet räknas inte.

 4. Anette 13 februari, 2018 on 11:48 Svara

  Rätt lustigt.
  Du och en annan bloggerska kör med likadana behandlingar.

  Väljer att inte nämna namn, ni är dock lika gamla :)

  Du får pikar, det gnälls av en del läsare över varför du väljer detta bla bla bla.
  Den andra kvinnan möts inte av en enda kritisk rad.

  Tror det beror på att du ser väldigt bra ut för din ålder, hade säkert även gjort det utan fix…avundsjuka helt enkelt.

  Fortsätt att göra det du trivs med, bry dig inte så mycket över kommentarer, ta det som en komplimang istället :)

 5. Gunil 13 februari, 2018 on 13:11 Svara

  Jag tycker nog att det är en viss skillnad mellan att klistra på (eller hur man gör) ögonfransar -och lösnaglar för den delen- och att spruta in gift.
  Jag undrar också om du vill förklara vilken åldersgrupp du menar med ”den yngre generationen” respektive ”de äldre (kvinnorna)”

 6. Lena Lundin 13 februari, 2018 on 17:24 Svara

  Naturliga fransar föds man med, konstgjorda klistras på. Är det inte märkligt att du kan slänga ur dig fördomar som ”Utan det är de äldre kvinnorna som hytter med näven” hur som helst? Vad jag vill minnas har du mycket starka åsikter om dina läsares så kallade fördomar. För övrigt tycker jag du har en konstig uppfattning om äldre kvinnor. Är de aggressivare än yngre menar du? Jag tycker att det är synnerligen beklagligt och sorgligt om unga kvinnor verkligen tycker att fillers är nödvändigt och normen. Lika lite som jag tror på de som säger att de jagar för att de trivs i naturen tror jag att de som ”fyller” sig gör det för någon annan anledning än att utmärka sig. I den mening att se snyggare ut i jämförelse med sitt naturliga jag, andra osv… Allt levande åldras, det är det naturliga. Rynkor har inget med trötthet att göra. Brist på sömn, för stor arbetsbörda, knepiga relationer och sorg orsakar trötthet. I nuet är tragiskt nog personkulten det mest viktiga. All denna fixering på det personliga yttret. Hur jaget ser ut, jaget klär sig, jaget bor, jagets umgänge, bla bla bla… Om människan mer skulle ägna sig åt att erövra sig självkänsla skulle jaget må så mycket bättre. Livet skulle bli mindre ängsligt och så mycket rikare. (Det är väl bäst att jag tillägger att jag tycker att man bör bry sig om yttre, jag är frisör. Det håller humöret uppe om inte annat.) Det absurda är det konstgjorda. Att fillers, klistrade fransar, ”rispade” ögonbryn mm tycks vara beundransvärt, önskvärt och till och med ”naturligt” för allt fler unga och minderåriga är förbaskat sorgligt enligt min mening.

  • marianne 14 februari, 2018 on 12:09 Svara

   sant

 7. LN 13 februari, 2018 on 18:34 Svara

  Nu tillhör jag äldre gardet, men ”hytter” inte på näven, var och en gör som den vill. Tycker dock mkt av det som fylls & korrigeras helt enkelt inte blir fint, det syns och ofta ser personen svullen och vaxartad ut ist, det blir för mycket och görs för ofta antagligen. Sen kan jag tycka att det är en mkt märklig värld vi lever i, där det förskönas och läggs ut bilder, privata såsom kommersiella, där man filterar sig själv hårt, har så svårt att förstå hur man fungerar i verkliga livet sen, där alla ev.”defekter” syns (utan filter). Vill man leva i en låtsasvärld? För verkligheten ser ju oftast ganska så annorlunda ut. Min uppfattning beträffande de flesta unga tjejernas inställning idag däremot, är att de flesta är så otroligt medvetna och pålästa om vad vi tex. äter, stoppar i oss och för den delen fyller ansiktet med och dess ev. påverkan på kroppen i långa loppet. De flesta ur den generationen vill helt enkelt inte chansa och fylla kroppen med ngt som kan vara skadligt. ( och nej, fillers mm.sägs vara helt ofarligt nu, men det sades om tex.rökning på 50-talet också…)

 8. Margareta 14 februari, 2018 on 22:12 Svara

  Jag har inga problem med botox och fillers om det hade sett snyggt ut. Men håller med ovanstående kommentar om att det ser ” vaxat ” ut. Jag tycker verkligen inte att Lotta är snygg i det. Punkt slut.

 9. Martina 15 februari, 2018 on 13:01 Svara

  Lite intressant är det att du pratar om att andra har synpunkter på dina fillers när du själv i ett tidigare inlägg skrev att långt hår inte passar på äldre kvinnor. Så, alla har vi våra fördomar och åsikter om vad som är bra och dåligt, även du.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *