VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

BAGARSJÖN

Första barnhelgen utan bil. Micaela är så gullig och hämtar oss för att åka ut till Bagarsjön i Saltsjö-Boo. Jag får ta en promenad till huset, till Threst för att möta henne där och plocka med alla saker som var hos Threst. Nä, det är så meckigt och visst hade jag kunnat åka Uber ut och hem från Nacka.

Och Tiffany, här i grön jacka fyllde 13 i helgen, har växt om mamma Lenita mittemot.

Nu tar jag Uber hem. Det kostar 140 kronor från Nacka till Enskede. Billigt men känner mig helt låst. Micaela och jag pratar om att privatleasa. Hittar en liten, billig bil och det kostar mig 1500 i månaden. Då ingår ju allt, förutom bensin.  Kan vara ett alternativ.

Supermysig dag på isen där vi grillar korv och hamburgare. Vi blir ett gäng, Lotta och Peter, Nille, Lenita, jag, Micaela, Erik och så massa barn.

Calista och Mimmi.

Ralph och Alexa.

Nu är vi hemma och har lagat middag och gjort läxor. Och älskar min grå väggfärg, på tal om ingenting alls. Just det, ni som privat leasar bil, hur funkar det? Kan man ta det på företaget tro, om man har enskild firma?


Annons

Kommentarer


 1. Maria 12 februari, 2018 on 08:40 Svara

  Du skriver om Uber, VAD är det ? Taxi ?

 2. Anette 12 februari, 2018 on 09:05 Svara

  För mig står min bil för frihetskänsla…dvs den tar mig överallt när jag än önskar.
  Visst är den dyr i drift, försäkringar, service bensin osv men jag är dock aldrig beroende av något eller någon.

  Vad jag förstår har du nu slantar från arv och bok.
  Unna dig ett fordon

  Förresten, du som bloggerska kan ju även bli sponsrad.
  Kissie har ju tex ett flott åk som vad jag förstår hon inte betalar många ören för i utbyte av reklam.

 3. Svea 12 februari, 2018 on 11:34 Svara

  Leasa bil kan absolut vara ett alternativ, dock kan det bli kostsamt vid återlämnandet . Allt som inte är i samma skick som när du hämtade ut bilen kommer troligen kosta. Så slitage som inte räknas vara normalt enligt dem du leasar av får du betala . Vi hade leasing i 3 år, bilen var i bra skick . Gick ändå på strax under 10 tusen. Bilen kostade runt 5-6000:- per månad dessutom. Så kolla upp vad som gäller för just den bilen som kan vara intressant .1500:- låter förövrigt riktigt billigt. När jag kollat med sån låg månadskostnad har det iaf landat på nånstans runt 3000:- per månad, verkar som det tillkommer nånting varje gång .
  Att leasa med enskild firma borde inte vara nåt problem . Problemet blir ju först när du kör privat och inte i jobbet , olika regler för sånt med. Lycka till och hoppas du hittar en bra lösning, jobbigt att vara utan bil . Säger hon som bor på landet 3 timmar fr Sthlm

 4. LenaMaria 12 februari, 2018 on 13:22 Svara

  Vi leasar. Lite nojigt om det blir t ex skador på bilen. Innebär kostnader. Annars skönt med ny, säker bil efter att tidigare kört gamla bilar där pålitligheten varit dålig.
  Ingen som har nämnt statusen som följer med att ha bil. För visst känns det så. Så klart dumt men det innebär också en viss frihetskänsla även om man får betala dyrt för den. Bra att många yngre har ett annat tänk.

 5. Maria 12 februari, 2018 on 21:07 Svara

  Om du privatleasar och tar det på företaget så kan du dra av halva momsen, fast då får du förmånskatta för alla privata mil så det är oftast inte särskilt lönt. Njut av att det är problemfritt istället, och så kan du dra av 18,50 på dina tjänstemil som du kör för företaget.

 6. Tina 12 februari, 2018 on 23:11 Svara

  Du kan inte ta en privatleasing på din enskilda firma, men du kan ta en företagsleasing på den. Tar du den på firman får du dra av alla kostnader som hänger ihop med bilen, samt betala förmånsvärde för ditt privata utnyttjande av bilen.

 7. Helene 13 februari, 2018 on 01:28 Svara

  Oj, vad är det för liten billig bil du har hittat? Jag har letat som en galning efter något att leasa, men tycker att tre-fyra tusen i månaden är too much.
  Dela gärna med dig, så kanske vi blir två som ”blir med bil”. 😉

  • Ulrika 13 februari, 2018 on 12:55 Svara

   Jag har en Peugeot 208 som kostar 2500 med allt. Bas kostade 1900 men försäkringen måste ju läggas till på runt 300, jag lade till ett paket som kostade 200 där jag fick 2000 mil/år istället för 1500, ACC istället för AC och glastak mm. Och sen ville jag ha vinterdäck så allt blev 2500/månad. Skatten kostar runt 300/år. Många ojar sig om kostnader när bilen ska tillbaka men en oberoende firma gör bedömningen om ev skador och en ny bil är man ju rädd om även om man köper. Lackskador tar man ju hand om även om man köper. Jätteskönt att ha en kostnad i månaden som är fast.

 8. N 13 februari, 2018 on 10:47 Svara

  Hör med banken om du får höja lånet på lägenheten och köp en bil för det. Att leasa är väldigt dyrt i längden, annars hade ju var och varannan redan gjort det

 9. Gunilla 15 februari, 2018 on 23:04 Svara

  Hej. Min dotter leasar en Ford fiesta kostar henne 2500 i mån. Med allt. Då har hon dyrare försäkring eftersom hon är under 25 år. Man kan välja om man vill ha 1500 mil eller 2000 mil. Blir lite skillnad i mån med den högre milen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *