VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

LÖRDAG HOS OSS

Attans. Min fina soffa från Soffcenter har förstås Loppan klöst på. Och ställde ner min palm i en gammal afrikansk korg vi focj för ac 15 år sedan när vi flyttade in i huset av Rosie och Cynthia tror jag.

Sov till 12:30. Har längtat så förtvivlat efter den här lediga dagen. Förra helgen var jag i London och då vill man inte sova bort dagarna men är i stort behov av att få sova ut ibland.

Köpte en så fin vas i går på väg hem från jobbet på Åhlens. Älskar formen och passade bra till tulpaner. Har idag städat lite, och varit och gjort någon form av handling utan bil. Det blev tungt att bära och bilen står fortfarande kvar på Mekonomen. Men det är klar det varit skönt att kunna ta den till ICA.

Måste bestämma om jag ska reparera den för drygt 6 300 och behålla, laga den och sälja den eller sälja den i det skick den är i nu, alltså inte ens startbar. Har läst alla era kommentarer om bil och det är ju en frihetskänsla.

Att bara kunna gå ner. Att ta Uber känns ju…ja, jag kanske tjänar på det. Slipper ju försäkringar, bensin, skatter och åker ju som sagt T-bana till och från jobb. Men ändå. Idag kändes det konstigt.

Ikväll kommer Lennox.

 

 


Annons

Kommentarer


 1. Lina 10 februari, 2018 on 18:24 Svara

  Jag tycker du bestämmer dig för att ge den en sista chans. Blir det ytterligare en stor kostnad snart så sälj den då.
  Ha en fin lördagkväll!

 2. Linda 10 februari, 2018 on 20:35 Svara

  Det känns som bilen kostat mer än den är värd? Är den värd att repareras ens? Hur långt är det för dig att handla, kan du inte ha en cykel och frakta matkassar på?
  Tips kring katter, har tre stycken som aldrig klöser på möbler eller väggar. Köp ett stort klösträd till Loppan, ställ det vid fönstret så han kan ligga i solen och spana Ska man ha katt får man bygga hemmet lite så att dom trivs med höga höjder så att dom kan klättrar och spana.
  Palmen i korgen är jättesnygg, älskar gröna växter 😊

 3. Lisa 10 februari, 2018 on 22:12 Svara

  Hej Lotta!
  Skaffa en klätterträd,klösmöbel till
  Loppan så kommer han nog att tycka
  det är bra. Ingen av mina sju katter bryr
  sig om möblerna dom kloar hellere på
  sina grova klätterträd, och vad kul för
  Loppan att kunna ligga lite högt och kanske
  spana ut genom ett fönster.
  Lisa!

 4. Karin 11 februari, 2018 on 10:10 Svara

  Varför inte vänta med handlandet tills du har bärhjälp?.
  Jag är lat och har ont i kroppen, så för mig vore valet självklart. Bärhjälp = handla.
  Trevlig helg.

 5. ulli 11 februari, 2018 on 12:32 Svara

  Handla på nätet och få maten hemkörd går ju också. Annars får man tänka när man bär matkassar…att det är som ett gympass, det är faktiskt styrketräning det med.

 6. Marie 11 februari, 2018 on 13:30 Svara

  Du får börja beställa hem mat så slipper du gå till Ica 😉!

 7. Isa 12 februari, 2018 on 07:01 Svara

  Jag har gått i precis samma tankar som du. Bor i dina krokar och har Ica i närheten, tunnelbana och buss runt knuten osv. Men bilen.. kan inte göra mig av med den. Den är så mycket mer än bara handling för mig/oss. En enorm frihetskänsla, att lätt kunna ta sig till släkt och vänner, åka på en utflykt, kortare bilsemester på sommaren, hämta och lämna barn, listan kan göras lång. Jag sålde min pengaslukande bil som stod oftare på Mekonomen än här hemma och köpte en begagnad i fint skick.

  Tittade även på privatleasingbilarna då jag lockades av att slippa oväntade utgifter för reparationer och gamla bensinslukande bilar men insåg att jag kör mer än de mil man får med de billigare alternativen. Vill inte heller oroa mig för att den slitits mer än ”normalt” (vad är normalt?) och få betala för det när den ska lämnas tillbaka. En annan viktig faktor när jag bestämde mig för att köpa var att de ”billiga” privatleasingbilarna är mycket små och inte särskilt krocksökra modeller.

  Trots att jag sålde min Skoda fabia kombi p ga elfel som inte gick att få ordning på så kan jag tipsa om att titta på en beg sån. Drog lite bensin, rymde många matkassar, lättkörd och smidig. Mycket bil för pengarna tills den gick sönder. Har nu en stor Ford som drar mycket bensin men rullar som en klocka och känns mer krocksäker.

  Hoppas att du hittar en lösning som funkar för dig/er!

 8. Åsa 12 februari, 2018 on 10:49 Svara

  Köp en city-shopper ”dra-maten”! Värt varenda krona och så slipper du köpa plastpåsar när du handlar!!

 9. Åsa 12 februari, 2018 on 10:52 Svara
 10. Lena 13 februari, 2018 on 07:49 Svara

  Köp en klösbräda om du inte har och spruta catnip på den,så lär sig loppan att det är där det är mysigare att klösa :) kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *