VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

BIL ELLER INTE?

 

 

Lotta Gray Happy Hair Night by HÂrkontroll, Stockholm, 2018-02-01 (c) Karina Ljungdahl / IBL

Jag älskar verkligen second hand. Många skulle aldrig falla sig in att köpa andra hand men jag har inga problem med det alls. Det ger mig pengar över till annat. Den här svarta kavajen har jag haft länge. Köpt på Myrorna.

Står i valet och kvalet med min bil, på tal om konsumtion. Atta laga den kostar nästan 10 000 kronor. Jag tror att det dels också är en statussak, något som vi äldre känner är vuxenpoäng, egen bil. Den yngre genererationen tänker inte så. De samåker, använder bilpooler eller tar Uber istället för att köpa in och underhålla en bil.

Och Jonathan tycker jag ska sälja den, inte ha bil. Dels är det dyrt och jag använder den nästan bara på helgerna. Och han menar på att om jag räknar ut allt jag lägger på den, (förra året var det reparationer för nästan 10 000 också) bensin, försäkring och tull så kan jag åka Uber, eller annat billig taxi ,och ändå komma billigare undan. Jag vet inte… Måste bestämma mig. Den står på Mekonomen nu och startar ju inte ens.

När jag ska storhandla eller åka till Örebro då? ta hyrbil säger Jonthe. ”Du tjänar på det”. Slippa flytta bilen varenda morgon då det är städdag och dessutom köper jag ändå SL-kort för drygt 800 varenda månad för att åka kommunalt  till jobbet. Aaaah.

 


Annons

Kommentarer


 1. ullis9 7 februari, 2018 on 16:21 Svara

  Sälj den och testa ett tag. Lägg undan en slant varje månad om du behöver hyrbil som tex då du ska åka till Örebro. Går ju att testa sig fram och köpa en längre fram ifall du åndrar sig.

 2. Hanna E 7 februari, 2018 on 17:25 Svara

  Vi har bil för vi har hobbies som kräver bil och vi har en stuga som vi åker till ganska ofta och det går inte åka tåg och buss hela vägen.
  Dock tittar vi mer och mer att åka tåg om vi tex åker till mina föräldrar som bor så att vi inte behöver vår bil också.
  Annars hade jag nog skippat bil, jag cyklar eller åker tunnelbana (mest vintertid) när jag ska någonstans i Stockholm.

 3. Marie 7 februari, 2018 on 18:04 Svara

  Håller med Jonathan, Åk kommunalt och hyr bil när du behöver. Dessutom kan Jonathan skjutsa dig emellanåt 🤗. Jäkligt dyrt att ha egen bil

 4. Johanna 7 februari, 2018 on 23:35 Svara

  Är i din ålder och hade ocså bil tidigare men gjorde mig av med den. I början kändes det jobbigt men man vänjer sig snabbt o leva utan. Idag cyklar jag / åker kommunalt till jobbet. Är med i en bilpool för att kunna använda bil ibland vid storhandling osv. Det är faktiskt så skönt att slippa tänka på parkering, skatter, tullar, reparationer, vinterdäck mm. Testa en period o se hur det fungerar utan.

 5. Fransmedsvans 8 februari, 2018 on 09:06 Svara

  Min pappa brukade säga som så, att om man köper fyra bilar under sitt liv, skattar och försäkrar dem, servar dem regelbundet och repararerar vid behov (dessa behov kan skapas av en själv eller av andra), tankar när det är tomt, fyller på olja, kylarvätska och vindruterspolare och så vidare småfix som säkringar, lampor, elfel osv, SÅ FÅR MAN ÅKA HELEVETES MYCKET TAXI!.

  Jag tror att han hade rätt.

  Frans med svans

 6. Åsa 8 februari, 2018 on 09:12 Svara

  Sälj den och testa utan ett tag. Köp dig en bra city-shopper ”dra-maten”. Då kan du ta både bussen och t-banan när du ska storhandla.

 7. ulli 8 februari, 2018 on 15:43 Svara

  Bil kostar ju massa i bensin, skatt, försäkring, parkering, service, spolarvätska, besiktning, däck och däckbyte, ev lån man har på bilen osv. Man tjänar mycket på att inte ha bil!
  Och då tänker jag att du kan välja att handla mat på nätet och få den hemkörd. Så sparar du tiden också. Blir inte dyrare i slutändan eftersom du sparar pengar på att inte ha bil.

 8. Anneli 8 februari, 2018 on 16:40 Svara

  Äntligen har jag hunnit läsa din bok. Wow! Tårar i massor. Grattis till fantastiska läsningstimmar.
  Angående bil. Sälj din bil. Vänta o se om du behöver en i framtiden. Ha inte för bråttom. Känn dig fram.

 9. Maja S 8 februari, 2018 on 18:02 Svara

  Sälj!

 10. Maria Gunnarsson 8 februari, 2018 on 18:08 Svara

  Kolla in Sunfleet, det verkar toppenbra! Har inte själv provat men hörde talas om dom och tänkte att det verkar super!

 11. Kajsa 8 februari, 2018 on 21:37 Svara

  Vi sålde vår bil för 6 mån sen. Trött på alla utgifter o problem med den. Aldrig saknar jag bil. Har man o 2 barn. Går hur bra som helst. Inga problem. Lever också i en större stad. Storhandling gör vi via nätet. Tåg till Örebro. Ångrar inte en sekund. Kan hända att vi nån gång i framtiden köper en bil, men så länge det inte ”behövs” så får de va.
  Allt är faktiskt inte bekvämare med bil. Att tex ta tåget är så mkt enklare för oss. Lycka till! 😄Tack för en bra blogg!

 12. Rebecka 8 februari, 2018 on 22:58 Svara

  Vi har testat att vara utan egen bil sedan i somras och inte en enda månad har det varit dyrare att ha sunfleet plus hyra bil för längre weekends. Maten beställer vi hem, sjukt skönt att slippa bära upp allt i lägenheten :)

 13. Polly 9 februari, 2018 on 08:28 Svara

  Kommer du inte till Örebro med tåg eller buss?
  Jag storhandlar via nätet – bra utbud idag som Coop, Hemköp, Mathem etc.

 14. Sofia 9 februari, 2018 on 23:52 Svara

  Dessutom om du hyr bil är det ju alltid senaste modellen. Köper du bil blir den ju bara äldre…

 15. Maria 10 februari, 2018 on 12:59 Svara

  Gör dig av med bilen och testa hur det är att vara utan. Om det blir för jobbigt är det ju bara att köpa en sen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *