VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

TILLSAMMANS-MOT CANCER

Tillsammans mot cancer, Globen Annexet 2018-01-08

Foto: Karin Törblom

Möter Micaela i Globen. Hon är så fin och har snott Calistas dress. Perfekt när man kan börja låna sina barns kläder. Jag jobbar, intervjuar lite folk innan vi bänkar oss i den stora salen.

Fina inslag. Camilla Läckberg höll ett så fint tal till sin pappa och hon ville att jag skulle ta bild när hon snorade men jag satt inte tillräckligt nära. Jävla skit, den där cancern. Tar så många människor ifrån varandra.

img_1213

Efva Attling bar rosa och en liten väska. Hon är väldigt vacker tycker jag, lite Anni-Frid Lyngstad över henne, som Micaela sa. Och det var en väldigt stark gala. Starka inslag. Liv och död.

Forskningen går framåt och vi har botemedlet precis framför näsan. Men det tar cirka 10 år för att få det registerat och igenom alla miljoner säkerhetsföreskrifter innan det kan komma ut på marknaden. Och många hinner dö under tiden. Cancerfonden

img_1211

Lilla My. Härligt att se att hon funnit kärleken i Jonas. Förlovade och bröllop.  En riktig kämpe, den där My. Klädd i klänning från Zetterberg Couture kvällen till ära.

Fina Tilde. Jonathan älskar Tilde och eftersom han inte var bjuden (för det var Micaela) så skickade Tilde en hälsning.

Jag är helt säker på att vi kommer att utrota cancer. Att det kommer att vara en sjukdom där våra barnbarn säger ”Vet du, förr dog folk i cancer, det är ju inte klokt att så många dog i det”.

Nu. Storhandla och forsla bort granen.


Annons

Kommentarer


 1. Susanne 9 januari, 2018 on 22:31 Svara

  Jättefina kläder men är inte Calista 12 år, lika gammal som Lennox?

  • vimmelmamman 10 januari, 2018 on 09:38 Svara

   Hej Susanne. Calista är 12 år men vissa plagg kan Micaela ha då de är nästan lika långa.

 2. Kia,ängeln Simons mamma 10 januari, 2018 on 09:35 Svara

  Hej Lotta vi är många föräldrar som har mist ett älskat barn i cancer och vi tittar inte på cancergalor.Det gör för ont.Börjar att se eller avslutar men har inte följt hela programmet.Igår blev Simon 23 i himlen och en av hans skolkamrater avled i helvetes sjukdomen på nyårsdagen.Då blir allt så nära igen.Vår glädje i livet nu är lilla barnbarnet Saga 1 år.Vi hoppas att 2018 blir ett bättre år för alla.Slippa sjukdomar,svält,krig o terror.Ha en fin dag kram Kia

 3. Mammatilltvå 11 januari, 2018 on 18:07 Svara

  Någonting har gått väldigt galet när en vuxen kvinna vill bära en tolvårings kläder!

 4. Anna 14 januari, 2018 on 19:29 Svara

  Hej Lotta, jag har följt din blogg under många år och har följt din resa från cancer till ett cancerfritt liv. Jag bor i Schweiz och min bästa vän här fick diagnos tjocktarmscancer med metastaser i levern i Juni förra året (2017). Detta kom efter besvär som kom smygande under ungefär ett par månaders tid. Det visades sig att hon hade flera tumörer i tarmen samt ett antal metastaser i sin lever. Hon fick snabbt behandling och påbörjade sin första omgång cellgifter 10 dgr efter diagnos. Efter tre månader opererades hon där man tog bort stor del av tarmen samt lever metastaser och andra ”oviktiga” organ i buken. Hon fick också behandling med cellgiftsvätska i buken (vet inte vad det heter på svenska) – en tuff tid följde och efter sex veckor påbörjades nästa omgång cellgifter som avslutades för två veckor sedan. Hon anses nu vara cancerfri – de ser inga spår av cancer överhuvudtaget. Hon är sjukt stark och positiv. Jag har haft dig som målbild när jag tänkt på hur det ska gå för min vän – och jag har alltid varit övertygad att hon ska fixa detta. Det har varit tufft och jag förstår ju att hennes cancer resa inte är över – nu väntar de ödesdigra återbesöken som jag antar att man aldrig vänjer sig vid men man lär sig leva med.
  #FUCKCANCER
  Kram på dig!

  • vimmelmamman 16 januari, 2018 on 23:38 Svara

   Hej där. Åh vilket skit. Men så fantastiskt att det har gått bra, hon gjorde en omtalad behandling, upphettad cellgifter ner i buken, Dr Haile som började med den. En fin vän verkar du vara. Hälsa kram från mig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *