VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

ÅRSRESUMÉ -2017

Gjorde du något 2017 som du aldrig gjort förut? Genomdrev du någon stor förändring?

Jag skrev en bok, Och det är jag stolt över. Det krävs en del självdisciplin för att producera ex antal textmassa per dag.

Vilket datum från år 2017 kommer du alltid att minnas?

Den 28 oktober. Då brorsan ringde och sa ”Pappa har fått en hjärnblödning” men också 21 mars då ett textmeddelande löd ”Det har hänt din pappa något”. Två förlorade fäder inom åtta månader. Life is a bitch.

Vilka länder besökte du?

 Marocko, Tanzania, Grekland.

 

Bästa köpet?

Mina mässingsbord på Blocket.

Gjorde någonting dig riktigt glad? .

Att jag skapade smyckekollektionen KABALE och att läppstiftet Red Angel började säljas på MAKE UP STORE, båda till hjälp för Emma och hennes barn i Uganda. Att mitt röntgenbesked på min lever och mina lungor var bra. Långa samtal med Micaela. Min 50-års present av Jonathan, resan till Marrakesh. Lennox, ger mig gråa hår men alltid glädje.

Saknar du något under år 2017 som du vill ha år 2018?

Mer kärlek. Fler collegetröjor. Att vi börjar granska var vårt bistånd hamnar. Mer medmänsklighet. Vi tenderar att bli alltmer självcentrerade, det skrämmer mig.

Vad önskar du att du gjort mer?

Gått ut mer faktiskt, prioriterar mina vänner mer. Läst mer.Varit  hemma i Fjugesta mer.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Ätit mindre skit. Surfat.

Bästa boken du läste i år?

”Lång väg hem”. En barnsoldats berättelse av Ismael Beah. Läst den tidigare.

Största musikaliska upptäckten?

Tupac. Igen

Vad var din största framgång på jobbet 2017?

Att jag fick till den där intervjun med Isabella Löwengrip, jobbmässigt har 2017 inte varit någon höjdare annars. Väldigt mycket att göra, har däremot lärt mig att saker kan ligga på hög, ogillar det men har varit tvungen att inse att jag inte behöver vara fläckfri. Kommer att gå in i väggen annars.

Största framgång på det privata planet?

Att det på sista tiden har börjar infinna sig en slags ro i att jag jag kan hantera att vara ensamstående. Ekonomisk men också för övrigt med allt vad det innebär att vara ensamförälder. Sedan är det ingen dans på rosor men det är ett helt annat inlägg.

Största misstaget?

Jag gjorde ett fatalt stort misstag i augusti 2015. Hade jag agerat annorlunda, och haft mer skinn på näsan hade livet sett annorlunda ut idag. Jag har ett bra liv men det hade sett annorlunda ut.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Min gråtkvot är ju uppfylld rejält. Jag har varit ledsen monumentalt sedan 2008. Och jag har gråtit förstås mer under det här året då mina pappor dog så generellt har jag varit mer ledsen än förra året.

Men också glad att jag hann fram till pappa innan han dog, att jag fick ynnesten att sitta hos honom två dagar och hann säga det jag ville att han skulle få med sig.

Vad spenderade du mest pengar på?

Mat förmodligen. Och Red Bull, Gud förbjude.

Något du önskade dig och fick?

Jag önskade mig en bättre kudde, som jag fick av Jonathan. Jag brukar alltid önska att man ska sätta in pengar till Emma. Det gör mig alltid gladast att få i present faktisk.

Något du önskade dig och inte fick?

HUE. Philips ljussystem.

Vad gjorde du på din födelsedag 2017?

Jag fick frukost på sängen. Hämtade Lennox och var med Jonathan hos hans mamma några timmar och åkte sedan till bror och firade julafton i Örebro.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Att jag borde bli lite mer vaken som förälder. Att föreläsa mer vore roligt. Att arbetsbördan på jobbet kan minska lite. Att mamma och Lisa kunde komma och hälsa på oftare.

Vad fick dig att må bra?

Jonathan, han får mig alltid att må bra. Att träffa gamla vänner som känner mig väl. En helt ensam helg. En fet fotkräm. Att faktisk eländet i världen minskar. Fler går i skolan, fler får elektricitet, färre barn föds och fler överlever sin ettårsdag,  fler äter sig mätta och även om det inte verkar vara så finns det en strimma av ljus i eländet. Mina resor till Tanzania med Specsavers. Livexilir.

Vem saknade du?

Min pappa i Bryssel, Alos. Saknar att inte kunna höra av mig.

Mest stolt över?

Min bok. Eller, egentligen mer stolt över att jag faktisk fick den gjord under jobbiga förhållanden jag inte kan skriva om. Att jag med rätt enkla medel lyckats fixa till mitt hem med budgetfynd. Att Läkarmissionen skickar mig ensam med Jonathan till Tanzania nu i februari, att de tror och litar så pass mycket på mig.

Vad har gjort dig mest ledsen?

Papporna. Igen förstås. Dödandet av en afghansk pojke i hans skola, där han ska vara trygg. Slaveriet i Libyen som i sig inte är något nytt. Människor säljs ofta som hushållsslavar i stora delar av världen, framför allt i arabländerna är det väldigt vanligt. Att Hans Rosling gick bort.

Högsta önskan just nu?

Att mitt arv ska bli klart så jag kan lägga det bakom mig, sådant strul fortfarande. Att jag ska hitta min drömbostad med uteplats. Letar hela tiden. Att den här värken i mitt skelett är ofarlig.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

Lägga mig tidigare på kvällarna. Lägga mig tidigare på kvällarna. Lägga mig tidigare på kvällarna.

Planer inför 2018?

Detta år har det gått 10 år sedan jag blev sjuk! Det är så obegripligt och jag funderar på en  stor Fira-livet-fest i maj. Vill gärna skriva ny bok. Flytta. Och åka på en riktigt fet resa någonstans med Lennox och Jonathan där det är All inclusive, vit knarrig sand och ingen kommers, Tulum kanske. Göra bra samarbeten. Försöka föreläsa oftare. ska ta tag i det där ordentligt.  Ha fler middagar hemma.

Gott nytt år och återigen, tack för du läser.


Kommentarer


 1. Sofia 1 januari, 2018 on 20:32 Svara

  Fatalt misstag? Varför ens säga det om du inte berättar vad det handlar om?

 2. Linda 2 januari, 2018 on 00:17 Svara

  Gott Nytt År, fina fina Lotta! ❤️

 3. Ann-Sofi 2 januari, 2018 on 09:06 Svara

  Varför skriver du att du måste vänja dig att vara ensamstående ? Du har ju Jonathan.

 4. LenaMaria 2 januari, 2018 on 22:24 Svara

  ”……ett fatalt stort misstag i augusti 2015”. Funderar och blir såklart nyfiken….. Något du kan berätta nu när det har gått en tid och du har fått mer distans till det?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *