VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

NEJ!

 

Jag sitter här och är i chock efter gårdagens besök på MagicXmas show på Älvsjömässan. Jag fattar ingenting. Första delen var helt ok, magiker och trolleri på scenen. Fine. Ingen ko på isen och roligt för alla barnen även om man såg hur tricken gick till.  Man använde djur, både ankor och pudlar i showen vilket kändes sådär när de bollade runt med djuren.

Men efter pausen förbyttes den barnvänliga showen (från 7 år) stod det) till en helt sinnesjukt sexistisk….ja, jag vet inte vad jag ska säga burlesk show med ca 15 halvnakna tjejer i minimala string trosor och BH som ålade runt. Jag visste inte vart jag skulle titta, kändes så oerhört förlegat och gammalmodigt.

De hade knappt en tråd på kroppen vissa av dem och hela den delen var bara en dansshow där det ingick inslag av trolleri men allt inlindat i någon slags otroligt ohärlig porrig känsla och definitivt INTE för barn att sitta och titta på. Flera reste sig och gick och det tog liksom aldrig slut. Jag kände hur jag blev helt svettig och obekväm över att behöva sitta och stirra rakt i i 15 rumpor med stringtrosor.

Jag fattar inte, hur kan detta vara en familjeshow!. Den hörde hemma på en färja för 20 år sedan med taffliga dansare och en fullständigt vriden syn på kvinnors kroppar.

Stackars alla de små flickor som fick sitta där och lära sig att våra kroppar fortfarande alltid är ett smycke för att helst, så avklätt som möjligt ska behaga. Nu, i dessa #metoo tider kändes det ännu mer bedrövligt.

 

img_0394.jpg

Så från att jag tro jag ska se en härlig julshow men lite dalande snöflingor, julig musik och en inramning av christmas, landar jag i en burleskshow som svagt doftade Las Vegas men mest av allt av sorg faktisk.

Och jag fattar om man vill se kroppar som ålar runt, (eller, nej, det fattar jag iofs inte) men då kan man väl gå på en strippshow i så fall, så man vet vad man får.

(Lennox satt med vännen Figaro, så jag svårt att  hämta honom i mörkret, annars hade vi gått)

Jag ska maila dem och fråga hur fan de tänkte här.


Annons

Kommentarer


 1. ullis 18 november, 2017 on 16:17 Svara

  Så otroligt sjukt! Men när folk börjar gå mitt i showen så måste de väl fatta en del.

 2. Nn 18 november, 2017 on 19:09 Svara

  Du kunde väl ha messat sonen?

 3. anne nordberg 18 november, 2017 on 19:59 Svara

  Låter inte klokt! Förstår dig! Själv ska jag på en stor julshow/konsert på hovet den 17 december och det är kykan Hillsong som ordnat detta. Carola kommer uppträda där. Ser fram emot detta, garanterat ”sexfritt” …..

 4. Kia,ängeln Simons mamma 18 november, 2017 on 20:24 Svara

  Lotta, sa precis till mannen att vilken värld vårt lilla
  barnbarn tvingas växa upp i. Krig,terror,dödsskjutningar,våld och sexistiska trakasserier…önskar att detta bara är en mardröm.Låt mej vakna upp och alla andra ur detta vidriga.Finns det någon lycka att vänta???
  Kram Kia

 5. Daniel Karlsson 18 november, 2017 on 22:12 Svara

  Tack för det!
  Jag som trollkarl är så otroligt trött på förlegade nummer som de du beskriver. Den uppenbara sexismen är verkligen helt meningslös och det finns inget som helst behov av det. Det tillhör en tid som är passé och nu har vi bättre alternativ och bättre moral.
  Jag älskar när vanliga mugglare ryter ifrån! Tack!
  Kram!

 6. lena 18 november, 2017 on 22:53 Svara

  Vidrigt..och som du säger…hör verkligen inte hemma i en familjeshow…hör inte hemma någonstans egentligen…

 7. Maria 18 november, 2017 on 23:34 Svara

  Oj har dom som stod för denna s k show levt under en sten de senaste 20 åren eller mer. Så helt fel idag. Pinsamt verkligen.

 8. Johanna 18 november, 2017 on 23:50 Svara

  TACK för att du reagerar!Så länge sånt här är vardag för våra barn kommer #metoo att behöva höja sin röst länge till!

 9. Anna 19 november, 2017 on 00:29 Svara

  Tråkigt att det är så…
  Jag är glad att du ryter till, och bra att du tar kontakt med arrangörerna.

  Jag har en lite liknande historia – för ett par år sedan var jag hemma i Sverige på besök (bor i England) och vi hade hyrt film. ”Båten som rockade”, med åldersgräns 7 år. Min dotter var då i den åldern, så vi ville vara säkra på att det var ok för oss alla att sitta och kolla på film tillsammans.

  Det tog inte många minuter förrän det drog igång, sex, sexanspelningar, osv. osv.
  Jag var tvungen att gå ut med min dotter, och efter ett tag valde vi att stänga av filmen helt.

  Jag tyckte det var konstigt att åldersgränsen var så låg som den var, och till min häpnad så såg jag att i England låg gränsen på 15 år, och inte 7 år som i Sverige!

  Jag tog kontakt med SF för jag undrade hur sjutton detta hade gått till, och de menade att sex är naturligt och att i Sverige anser man inte att man ska ”skydda” barn från sådant och att det är inte skadligt.
  Jag kan väl hålla med till en viss del, men denna filmen handlar inte om sex mellan ett förälskat par, utan det är mer som groupie aktigt och sex lite hur som helst.

  Jag är inte en pryd människa, men jag vill inte att mina barn från 7 års ålder ska se den typen av film! 15 års gräns skulle det helt klart ha varit.

  Som du säger, hur ska unga tjejer känna sig med denna typen av budskap? Och hur tolkas detta av unga killar och män?
  Det känns som det är något som gått väldigt snett i Sverige, tyvärr. Kanske i andra länder också, men jag kan märka en skillnad efter att ha bott utomlands i över 20 år.

 10. Gunil 19 november, 2017 on 10:32 Svara

  Bra Lotta!
  Men, du upprörs över att flickor kommer att tro att de, för att ”duga”, måste vara som de på scenen.
  Tänker du inte lika mycket på att pojkarna -också din egen son- kan uppfatta samma hemska kvinnosyn, det kan jag uppröras ännu mer av.

 11. Eva 19 november, 2017 on 10:33 Svara

  Tråkigt men inte ovanligt med skräpföreställningar, särskilt kring Jul. Man blir tvungen att kolla reklam och trailers för att bilda egen uppfattning innan man köper biljetter.

 12. Sven-Arne 19 november, 2017 on 11:56 Svara

  Hej!
  Jag hoppas att när jag tryckte på gillaknappen, så uttryckte jag mitt ogillande över ”trollerishowen”. Jag är fortfarande lite magiker på deltid och skulle aldrig drömma om att utsätta barn för något liknande!

  Min kära hustru sedan 35 år är också drabbad av cancer sedan 7 år tillbaka, så jag känner starkt för vad du gått igenom. Jag håller alla tummar i världen för att du får ett fortsatt bra liv.
  Med vänlig hälsning
  Sven-Arne Karlberg
  (Mister Junior)

 13. Maria 19 november, 2017 on 12:45 Svara

  Det är helt rätt Lotta och jag håller med, känns förlegat med denna typ av show.. och nu mitt i #metoo
  Undrar oxå om du fortfarande kör 5-2 och du i så fall fortfarande märker samma resultat. Minns att du var nöjd med den dieten.

 14. evelina 20 november, 2017 on 09:39 Svara
 15. Monica 20 november, 2017 on 15:27 Svara

  Nja, i chock var du knappast (ett allvarligt tillstånd och C i ABC, Andning, Blödning, Chock).

  Däremot kanske du var chockerad, vilket är något helt annat och antagligen en helt rimlig (moralisk)reaktion på föreställningen.

  Du har naturligtvis helt rätt när du skriver ”Stackars alla de små flickor som fick sitta där och lära sig att våra kroppar fortfarande alltid är ett smycke för att helst, så avklätt som möjligt ska behaga.”

  Samtidigt så infinner sig funderingen kring Lennox, hans kompis och andra personer av manligt kön som satt i publiken. De fick samma bedrövliga budskap sig presenterade; hur tacklade du det? Att du mejlar arrangören lär ju knappast påverka din sons kvinnosyn. Tog du den diskussionen med honom och kompisen?

  • Lotta Gray 15 december, 2017 on 11:20 Svara

   Hej Monica. Japp. Petade naturligvis med Lennox om det, vore ju märkligt annars. pratat rätt ofta om sådan med honom.

 16. […] Vimmelmamman Lotta Grey besökte för några dagar sedan Älsjömässan och MagicXmas show – en show som inleddes som vilken trollerishow som helst med djur som försvann och eftersom showen var från 7 år så var det ingenting för avancerat som företogs på scenen. Till efter pausen. Då förvandlades den barnvänliga showen till en sexistisk show där 15 halvnakna tjejer i minimala string trosor och BH ålade runt på scenen. […]

 17. MagicXmas | Sveriges Magi-Arkiv 15 december, 2017 on 10:18 Svara

  […] Den 16-26 november plus 1 december gav Robert Bronett i samarbete med och på Stockholmsmässan trolleriföreställningar med artisterna Jidinis, Aaron Crow, Sonambul, Gerard le Guilloux, Jean Garin. En sådan stor satsning måste väl komma med i magihändelser i Sverige, men det har varit omöjligt att få en recension av föreställningarna av någon. Inte ett ord i dagspressen! Endast denna kvinna skrev lite om vad hon tyckte: https://blogg.alltforforaldrar.se/vimmelmamman/2017/11/18/nej-nej-nej/ […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *