VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

NOMINERA EMMA

9Ddeq6xTFYE7qFMUWoldv1HZW1k

Ni vet vem min inspiratör är. Den här unga Emma som vigt hela sitt liv åt gatubarnen i Uganda. Staden Kabale. Ser ni hur stor Isac har blivit? Hon fann honom ensam som ettåring på sjukhuset. Ingen gjorde anspråk på honom, han var hittad dumpad vid vägen och hon adopterade honom förutom de andra barn hon har sedan tidigare.

 

Varje år försöker jag nominera henne till olika saker. Tidningen mama har sitt årliga event där man bland annat korar inspiratörs eller hjälte-mama och jag har svårt att se hur någon annan kan vara mer värd detta pris än Emma.

 

Men jag tror på något sätt att det blir för långt borta,  att hon inte verkar i Sverige (fast jag har frågat och man kan nominera även utlandssvenskar) och att hon då måste flygas hit och att det blir en kostnad och Afrika…ja, jooo men.

 

Jag tänkte att vi med gemensamma krafter kan nominera henne till Svenska hjälte-galan, Aftonbladets tävling. Jag tror hon behöver uppmuntras. Hon gör ett fantastisk jobb för de här barnen som  fortfarande  skulle leva på sopor och sälja sina kroppar om hon inte beslutat sig för att vara en god kraft.

För att nominera behöver du Emmas namn. Emma Kock samt hennes mail:  skitungarna2011@hotmail.com

Här kan kan du nominera


Annons

Kommentarer


 1. Cecilia 11 oktober, 2017 on 18:00 Svara

  Hej! Inte så lätt att nominera när uppgifter som efternamn och kontaktuppgifter till Emma saknas. Hälsn Cecilia

  • susanne 11 oktober, 2017 on 18:25 Svara

   det står ju längst ner i inlägget: Emma Kock och skitungarna2011@hotmail.com

  • Cecilia 11 oktober, 2017 on 18:33 Svara

   Tack, måste ha missat då…eller om det lades till i efterhand!?
   Hälsn. Cecilia

 2. susanne 11 oktober, 2017 on 18:23 Svara

  Det har jag gjort nu, nominerat. Hoppas, hoppas hoppas hon vinner och blir uppmärksammad, det skulle vara fantastiskt. Och jag tycker att du gör ett enastående jobb också Lotta <3<3

 3. Hanna 11 oktober, 2017 on 19:50 Svara

  Har självklart nominerat henne! Om hon skulle vinna och behöver ta sig hit så tycker jag att vi startar en insamling bara för det! Barnen får redan bidrag från mig. Bara för att man lägger sitt liv på att hjälpa andra så ska man inte skuldbeläggas om man reser iväg ibland, något de flesta andra gör i tid och otid. Go Emma!!

 4. LN 11 oktober, 2017 on 20:32 Svara

  Jättebra initiativ, håller med, svårt att se ngn som skulle vara värd detta mer än Emma, ur perspektivet att hjälpa barn som faktiskt inte har ngn annan som bryr sig, mitt hjärta värker när jag tänker på alla dessa barn. För mig är hon en sann hjälte, så jag nominerar givetvis Emma och håller med Hanna, skulle det vara en issue med resan från Afrika, så är en insamling för det på sin plats.

 5. Madde 11 oktober, 2017 on 20:45 Svara

  Följer Emmas blogg. Och så klart har jag nominerat henne!!! Tack för tipset Lotta! Emma och hennes fina skitungar är värd ALL uppmärksamhet! Heja Emma

 6. Maria 11 oktober, 2017 on 23:18 Svara

  Nominerat Emma, såklart!

 7. Ella 12 oktober, 2017 on 08:16 Svara

  Tack Lotta för att du påminner mig om att jag kan bidra lite, lite genom att nominera en fantastisk person och hennes engagemang. Nu har jag nominerat Emma.
  Kram till dig Lotta

 8. Isa 12 oktober, 2017 on 12:27 Svara

  Nu har jag nominerat Emma och hoppas att många, många fler gör det! Vilken förebild och inspiratör hon är. Även om inte alla kan hjälpa gatubarn i Uganda så påminner hon om att vi alla kan göra något, bara vi GÖR.

 9. Babsan 12 oktober, 2017 on 16:41 Svara

  Har precis nominerat Emma!
  Tack, Lotta, för detta initiativ! Självklart ska vi vara med och hjälpa till med resan, om det behövs!

 10. Anette 13 oktober, 2017 on 07:17 Svara

  <3

 11. Hösten är vacker 13 oktober, 2017 on 16:13 Svara

  Bra initiativ Lotta! Nu har jag nominerat. Klart Mama har råd att flyga hit henne. Vinstdrivande företag. Syftet med tävlingen är inte enbart altruistisk från Mamas sida.. Det stärker deras varumärke och bidrar till ökad omsättning.

  Håller tummarna!

 12. Lena 17 oktober, 2017 on 21:43 Svara

  Kära Lotta!

  Du har så rätt. Emma är en sann förebild och hjältinnna! Tack för att du uppmuntrade mig att nominera henne, hon är verkligen det självklara valet.
  Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *