VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

ÄNTLIGEN!

Jag går hemifrån vid 7:45. Lennox strax efter. Och jag tar runt 1,5 timme på mig på mornarna. Han har fått Sl-kort, tar sig till skolan två stationer hemifrån. Ibland går vi samtidigt. Ibland inte.

En del av mig vill alltid att att han ska gå först. Kycklingmamman i mig.

Eftermiddagen tillbringas på ett hotell vid Centralen. Långintervju med Rickard Olsson. Vi har setts på röda mattan under många år och jag medverkade  våras i hans ”Sommarkväll med Rickard” på SVT. Kaffe och en bandad intervju. Klar vid 16.

Den här veckan är det matteprov i skolan ocg ångest för mig som har någon form av dyskalkyli.

 • Medfödd svårighet att lära sig räkna. Stora svårigheter med de fyra räknesätten.
 • Ca. 5% av befolkningen (3,6-6,5%). Mörkertalet är stort eftersom få har en diagnos idag.
 • Lika vanligt bland kvinnor och män

Kännetecken för personer som har dyskalkyli är att de har normalintelligens, det vill säga att de har inga problem att lära sig andra ämnen i skolan. Svårigheter att räkna visar sig redan i årskurs ett och två i grundskolan.

Om matten blev svår senare under högstadiet eller gymnasiet beror det på att matten helt enkelt blev svår. Då är det inte en fråga om dyskalkyli.

Jag har ingen utredd diagnos, det gjordes inte på den tiden men jag kan inte alls hjälpa Lennox med matten. Inte alls. Får panik om jag ska stå i kassan någonstans och smusslar alltid undan det med att betala någon.

Kan inte ta emot eller ge växel på det mest enkla sätt och har överhuvudtaget noll förmåga till huvudräkning. Man har lyft dyslexi rejält de senaste åren men det är inte samma sak om man har svårt med siffror.

Men. Jag är jäkligt bra på en massa andra saker.

Och äntligen. Min soffa kommer i morgon. Är så spänd på hur den kommer att bli. Nu står min bäddsoffa från Blocket i vardagsrummet men den ska in i gästrummet i morgon. Det blev den här enkla, stilrena och klassiska men utan fotpuff och jag är bara så ledsen att jag inte fick inte 4-sitsen genom ytterdörren utan det blev 3-sitsen.

img_9661.jpg

Och arvet då? Jo. de går sakta framåt. Min notarius i Bryssel har nu nu återkopplat och i försäkringsbolaget Generali hittar man att min pappa hade försäkringar, troligtvis pensionsförsäkring. Men vi är tre stycken som är arvtagare, och jag har ingen aning om hur mycket som finns. Ingen aning alls.

Nu ska bara alla papper skickas dit. Hans dödsattest i  original, mitt pass, bankonto, mitt personbevis, någon som kan verifiera att mitt pass är mitt. Noga. Och helt ärligt. Jag förväntar mig ingenting.

Blir bara glad om det är så pass att jag kan betala tillbaka kostnaderna för vad det kostar mig det senaste halvåret i advokatkostnader. Allt annat är bonus.

Gud. Vilket långt  inlägg.


Annons

Kommentarer


 1. Lena 11 oktober, 2017 on 09:32 Svara

  Vilken fin soffa, vill åxå ha…..

 2. A 11 oktober, 2017 on 17:31 Svara

  När jag hade läst ut din bok visste jag inte vart jag skulle göra av mig själv, den gick rakt in och en sak ska du veta, den är så väldigt viktig!

 3. Irene 11 oktober, 2017 on 17:41 Svara

  Vad gäller diskalkyli Skulle jag avråda från att diagnostisera sig själv. De som upplever funktionshinder i vardagen bör begära utredning som sköts av experter.

 4. Maria 11 oktober, 2017 on 20:23 Svara

  Om ni behöver hjälp med matematiken så tipsar jag om att det finns massvis med riktigt bra mattevideon på Youtube och också bra webbsidor som ni kan titta på, t ex Matteboken.se
  Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *