VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

AKTIVITETSDAG-FÖRENINGEN


Ni som bor i bostadsrätt vet att det är några gånger per år det ska fixas. Det kan vara leta grovsopor som någon slängt, måla om någonstans, fixa något trasig.  Och så vidare. 


Det är valfritt att vara med förstås. Och precis som vid alla typer av dessa frivilliga uppmaningar är det oftast samma personer som dyker upp.  

Jag har varit med två gånger av fyra tror jag. Har inte varit hemma de andra gångerna. 

Idag målade Lennox och jag en trären vägg vit i källaren. 


Och sedan kom Micaela med familjen över på fika och firande av Lennox. 


Annons

Kommentarer


 1. Karin Svensson 9 oktober, 2017 on 18:09 Svara

  I min bostadsrättsföreningen är vi 16 lägenheter, med 15 singlar och ett par.
  När det är städdags (en gång på våren och en gång på hösten) är det som du skriver nästan alltid samma personer som kommer.
  I år roade jag mig att skriva ner åldrarna på oss som var med. Medelåldern var 66 år och den drogs ner rejält av 26-åring.
  Äldsta personen i arbetslaget var 81 år….

 2. FrkM 10 oktober, 2017 on 06:58 Svara

  Vi har många olika grupperingar i vår så många gör lite olika saker. Tänker alla behöver inte göra allt eller samma.

  Bra du tog med dig Lennox! Sånt vill jag se mer av i samhället så barn och ungdomar lär sig att man måste jobba för att få förändring och som man vill. Allt görs inte av andra.

 3. Jenny 10 oktober, 2017 on 14:14 Svara

  Sen jag flyttade hemifrån mamma å pappas villa för 10 år sen har jag bott i 3 olika bostadsrättsföreningar. Det som slår mig är folks bortförklaringar både gällande städdagar och styrelsearbete… ”jag kan inte vara med för jag känner ingen här”
  Det är just DÄRFÖR du ska vara med, för att prata med grannar.
  ”Jag kan inte vara med för jag har småbarn”
  Jag har städat i alla mina föreningar och min son har alltid varit med, först i barnvagn, sen krypandes i gräset å nu med en kratta nånstans eller en skräppåse å handskar.. Han tycker det är roligt och jag har inte gett honom nått alternativ, bara påvisat att det är så här man gör i en brf.
  Min exmake satt i styrelsen när vi bodde ihop och nu när vi är skilda så sitter vi båda i varsin brf-styrelse där sonen får följa med på våra möten om det krockar med ”barnveckan”.. jag tycker att det lär vår son att vara engagerad och alla borde vilja bry sig om fastigheten man bor i.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *