VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

CANCERRHEHABFONDEN

img_9010.jpg

Det har lanserat nya armband för CancerRhehabfonden. I grått och korall, riktigt skinn och med små trycknappar så man själv kan reglera storlek. Superfina, speciellt till killar jag jag tycka. Tillbaka till livet-armbanden är så viktiga då pengarna går just tillbaka till oss som nu ska hantera livet efter cancern.

Det är lätt att glömma för andra. Det är nio år år sedan. Jag trodde aldrig jag skulle leva idag. Inte en chans. Men det gör jag även om jag bär på ett ständigt stresspåslag som jag inte orkar älta så mycket om. Jag kommer aldrig mer bli den Lotta jag var innan cancern, för det finns ett före och ett efter. Och jag tänker att vi ska ju vara döda ett himla bra tag så det är lika bra att leva ordentligt. Och det inkluderar att göra precis vad jag vill, så länge jag inte skadar någon.

Här kan du handla armbandet. 


Annons

Kommentarer


 1. Lena 8 september, 2017 on 09:47 Svara

  Älskar armbandet ! Men gillar inte dina tatueringar, set smutsigt ut, kanske snyggare i verkligheten men absolut inte på bild. Sorry , men smaken är ju som b…n

 2. Siv 8 september, 2017 on 11:06 Svara

  Håller med Lena. Snyggt armband och ändamålet är behjärtansvärt, men tatueringarna… Det ser kladdigt och smutsigt ut. Dåligt gjorda? Du som så gärna vill ju så gärna se fräsch ut!

 3. Agneta 8 september, 2017 on 11:23 Svara

  Fler av oss skulle tänka tanken OM – och inte fastna i små petitesser som egentligen inte betyder något, utan ha modet att leva precis här och nu. Som tjockkatten gör.T ex små dumma kommentarer som ovan t ex.
  Alltid ska det klagas över något.Jag ser inget som helst fel med tatueringarna när jag tittat på bilden. Vart och ett av tatueringarna betyder någonting för dig,de är i mitt tycke fint gjorda, inte på något sätt stötande.Ändå genererar de negativa synpunkter.Som om man inte kan låta bli att slå under bältet.Det här med cancer lever sitt efter liv – det blir nog aldrig samma för någon som upplevt det hela och vi runt i kring måste jobba på att bli bättre på att förstå det. Att det kommer dippar ibland och att man aldrig som drabbad kan ta någonting för givet. För det blir nog ett katastroftänk inte bara om cancer utan om annat oxå – jag har inte upplevt cancer , men annan sjukdom.OCh det enda som hjälpt mig oxå – är att ta en dag i taget, här och nu.

  • Babsan 8 september, 2017 on 13:28 Svara

   Agneta!
   Kunde inte ha sagt det bättre själv. Håller med dig i allt i din kommentar!

 4. ava 8 september, 2017 on 14:19 Svara

  Jag sällar mig till klagokärringarna, men inte pga tatueringarna, dom bryr jag mig inte ett dugg om utan för att du promotar äkta skinn, inte bara i detta inlägg utan vad gäller andra produkter också. Vet du vilket lidande som ligger bakom skinn? Djur flås levande. Detsamma gäller den omedvetenhet jag tycker mig se vad gäller den mat du stoppar i dig, men samtidigt vurmar för en rättvisare värld. Mitt förslag är att läsa på vad kött och mjölkkonsumtion gör med vår hälsa, natur, klimat osv och naturligtvis vad det gör med djuren, vilken är den främsta anledningen till att jag är vegan. Finns hundratals seriösa studier och vetenskapliga rapporter som drar i nödbromsen och alla varningsklockor ringer på högsta volym för att få oss att förstå att vi ALLA måste förändra våra vanor. Jag tipsar gärna om läsning om tvivel råder.

 5. Ann-Britt 8 september, 2017 on 14:50 Svara

  Var in och kollade. Armbandet i korallfärgat var snyggt. Fina kort fanns att köpa också. Snygga tatueringar. Min dotter har något liknande. Skulle själv inte vilja ha några, rädd att det gör ont. Ha en trevlig helg o lycka till med soffa. Kram!!!

 6. Agneta 8 september, 2017 on 15:31 Svara

  Ava: samma sak här – du sätter det du skriver i relation till personlig CANCER – har du läst rubriken? Dessutom gör du det på en privatpersons blogg!Det finns andra och bättre forum för denna fråga.
  Du hade förslag om att läsa på…Mitt förslag till dig är att du läser på en smula vad Cancer gör med dem som överlever! Sätt det sedan i relation till de budskap du försöker få fram, att vi alla ska bli veganer så lever vi lyckliga i hundra år. Funkar inte riktigt så.

  Jag blir extremt provocerad eftersom min dotter inte kan bryta ner långa fettsyror i mat – det finns fullt av dem i veganmat. Man (du) tror ju det funkar för alla, eller hur? Sorry, men det gör det inte.Och dessa långa fettsyror är svårare att bryta ner för många, än de fettsyror som finns i kött,undantagsvis nötkött, som också har längre fettsyror.Vilket man kan förstå eftersom människan var designad att äta kött och inte grönt. Sedan att det finns många antioxidanter och vitaminer i grönsaker spelar ingen som helst roll om man inte kan bryta ner det(heller).Vad jag vill säga är att allt är inte svart eller vitt.

  • ava 8 september, 2017 on 16:30 Svara

   Agneta, ja, jag sätter det i relation till ALLT och vad beträffar cancer så har både min mamma och syster gått bort i cancer så den biten är jag väldigt insatt i, tack. Det du skriver om fettsyror osv är helt felaktigt, ingen anledning för dig att bli provoverad å din dotters vägnar. Och människan är INTE designad till att äta kött. Läs på innan du kommenterar och förstå att allt hänger i hop.

  • ava 8 september, 2017 on 16:35 Svara

   Ditt uttalande ”att vi alla ska bli veganer så lever vi lyckliga i hundra år.” är så urbota korkat och tyvärr en vanlig reaktion när man inte vet vad man ska säga = man förlöjligar. Finns absolut inget att förlöjliga i budksapet att sluta äta kött och mjölkprodukter eller åtminstone drastiskt dra ner på det. Dessutom likställer jag allt liv, djurens lidande är precis lika fruktansvärt som människans. Vi står inte över dom på något sätt, tvärtom. Som sagt, sätt dig in hur det fungerar.

 7. Kia,ängeln Simons mamma 8 september, 2017 on 18:14 Svara

  Förstår inte gnällandet om dina tatueringar….det gällde väl det fina armbandet.Köpte det korallröda i dag Både jag och mannen har det svarta.Känns bra att höja upp summan…..vi har också haft cancer båda två och då lägger man inte tid på oväsenliga saker.För mej får du gärna tatuera dej så mycket du kan.Regnet är här och snart väntar Grekland Ha en mysig helg Kram Kia

  • Ann-Britt 8 september, 2017 on 18:57 Svara

   Så bra skrivit! Blir trött på alla negativa inlägg!!! Håller med dig Kia till fullo. Ha en bra helg Kia o Lotta. Kram!!!

  • Mia 9 september, 2017 on 17:21 Svara

   Till viss del gäller det väl armbanden men skulle mer tro att Lotta vill visa upp sin tatuerade arm. Det är en konstig vriden vinkel på armen som man normalt inte gör om man skall visa sitt armband.

 8. LN 8 september, 2017 on 19:35 Svara

  Agneta, tycker du skall tagga ner lite. Du klagar på ”dumma kommentarer”, men dina egna har ett extremt otrevligt tonfall..Sen detta att ” människan var designad att äta kött och inte grönt” har du nog fått lite om bakfoten. Snarare är det som så att en del människor mår bättre av bara grönt, andra med mer protein osv.Det har med den egna personliga tarmfloran att göra och mkt forskning pågår om detta just nu och spås bli smått revolutionerande beträffande att bota el förhindra (genom kost el transplantering av ev frånvaro av goda bakterier i tarmen) diverse olika sjukdomar. Själv är jag varken vegan el djurrättsaktivist, äter dock väldigt sällan kött, dels för att jag mår bättre utan men tycker heller inte det är särskilt gott, (antagligen har jag en tarmflora som mår bättre utan)Jag bär skinn, dock samma plagg i decennier och köper inte nytt i parti & minut, men anser mig ändå vara djurvän och värnar om dess rätt till ett lidelsefritt liv, dubbelmoral kanske, men tror tyvärr inte man kan vara säker på korrekt fakta dessvärre. Skulle aldrig köpa ett par plastskor, dels för att det i mitt tycke är, oskönt och ohälsosamt, luktar oljeraffinaderi lång väg, men även för att hållbarheten på skinn är längre, tror att i långa loppet tar nog både människan & djuren mer skada av all plast med dess gifter som massproduceras. Är ingen expert alls och det kanske finns bra alternativ. Tror på mer balans i livet generellt, el lagom av allt, om man så vill. All överkonsumtion och hets att tex.byta kök vartannat år, köpa ny inredning iett, ny skinnjacka varje säsong,etc,etc,etc är den största boven i kretsloppet överlag, tror jag. Sen beundrar jag verkl

 9. LN 8 september, 2017 on 19:44 Svara

  I tillägg till min kommentar: beundrar verkligen människor som orkar sätta sig in i detalj kring tex.djurens villkor. Problematiken ligger mycket i att de flesta av oss inte hinner/orkar, utan väljer det mest tillgängliga, att det av olika skäl (ekonomiska, politiska mm.)inte är tillräckligt lättillgänglig info, att det mörkas och att trovärdighet ibland saknas, men vi borde nog alla se över hur vi konsumerar överlag.

 10. Lena 8 september, 2017 on 21:28 Svara

  Vi är fria människorna. .vi äter det vi vill, vi lever som vi själv väljer! .Vi tatuerar oss och gör det för vår egen skull..Vad andra tycker skiter man fullkomligt i! Ha en skön helg Lotta ❤

 11. Malin 10 september, 2017 on 13:55 Svara

  Håller med dig och Lotta: Vi är fria att välja så länge vi inte skadar andra. Grejen är att vår överkonsumtion håller på att på att förstöra vår enda planet. Det är vårt gemensamma ansvar: min, din, Lottas och alla andras.

  • ava 11 september, 2017 on 13:09 Svara

   Håller med det där ”så länge vi inte skadar andra”, men faktum är det att använding av läder, konsumerandet av kött och mjölkprodukter utsätter levande kännande varelser för ohyggligt lidande, varje dag, varje sekund. Till detta tilkommer utarmning av jordens resurser ; mark och vatten som innebär att vilda djur och fisk inte längre har sina naturliga habitat och/eller dör av svält; djurart efter djurart håller på att försvinna.Göra som vi vill, skulle inte tro det…fast visst det finns dom såsom som Trump skiter i allt detta.
   ”Den stora tragedin är inte de onda människornas brutalitet
   utan de goda människornas tystnad.”
   /Martin Luther King

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *