VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

HORMONSPIRAL

img_8883-1

Den här hormonspiralen hämtade jag ut på Apoteket igår. Enorm. Men förstås för att själva införingshylsan är lång. Vi tar det från början. Jag får den insatt för mina klimakterie besvär. Inte för att minska riklig mens eller för att undvika graviditet

Jag har ingen mens länge sedan ett år och  gynekologen sa att med den här slipper jag kladdig östrogen gelé, östrogenplåster och sådant.  Den ska tydligen hjälpa mot klimakteriebesvär.

Jaja. Den som lever får se. I morgon kl 10 ska jag nydushad och hibiskrubbad befinna mig på operation.

Jonathan följer med även om han får vänta i kafeterian. Sån är han.


Kommentarer


  1. Hope 29 augusti, 2017 on 08:42 Svara

    ❤️

  2. Christine sjuksköterska 29 augusti, 2017 on 09:22 Svara

    Bästa rådet är väl att testa.
    Får du plötsligt hudproblem så plocka ut spiralen.
    Kan vara från enstaka ”finnar” till värsta rosacean så var lite medveten om just detta.

  3. Åsa Lindquist 29 augusti, 2017 on 12:47 Svara

    Hoppas det blir bra. Men jag undrar, ska du inte ta något östrogen alls? Får man inte tillbaka klimakterieproblemen då? Spiralen har ju inte östrogen utan gulkroppshormon. Jag har bägge delar, östrogen för att må bra och gulkroppshormon för att inte livmoderslemmhinnan ska bli för tjock. Berätta gärna hur det går och hur du mår om ett tag, vi är ju många som behöver laborera med hormonerna för att må bra efte klimakteriet och letar efter olika metoder.

  4. LN 29 augusti, 2017 on 13:20 Svara

    Instämmer med Åsa, undrar också, det var väl av gelèn du fick enorma blödningar (östrogen?) och förtjockad slemhinna och därmed ökad risk för annat, samt att du skulle tagit ngn form av tabletter också? Så frågan är vad gör spiralen, är den ”allt i ett”? Får nog besöka gynekologen jag med, så trött på svettningar nattetid…Tack för att du delar med dig och hoppas skrapningen går finemang.

  5. Anna 29 augusti, 2017 on 18:09 Svara

    Hormonspiralen innehåller enbart gulkroppshormon (i mycket låg dos). Mot vallningar behöver man komplettera med Östrogen i någon form. / Barnmorskan =)

  6. Ywonne B 29 augusti, 2017 on 21:08 Svara

    Har haft hormon spiral sedan tiden innan den kom ut på marknaden, var en av dem i testgruppen. Ett fantastiskt preventivmedel, och underbart att den verkade på de månatliga blödningar som gjorde att jag gick ner för räkning varje gång. Dock skall du se upp med hudförändringar i ansiktet då den är känd för att trigga rosacea.
    Nu vid 55 år kan jag med säkerhet säga att den inte gör klimakteriet lättare överhuvudtaget. Den innehåller enbart gulkropps hormon och då det är östrogenet som skall hjälpa till vid klimakteriet är spiralen 100% verkningslös. Jag har haft vallningar, svettningar från helvetet, huvudvärk, huggtänder, och alla andra kända symtom som sovstörningar, irriterad mm
    Spiralen hjälper inte alls för dessa symtom, det gör enbart östrogen. Men då skall man vara medveten om att genom att använda östrogen enbart skjuter upp klimakteriet. Kort sagt så kommer samma symtom du skulle haft utan östrogen som brev på posten när du slutar med östrogenet.
    Tror att det bara är att genomleva perioden, och försöka tänka att det är en fas.
    Önskar dig lycka till <3

  7. Kia,ängeln Simons mamma 29 augusti, 2017 on 21:48 Svara

    Hoppas att du kommer att må bättre med hormonspiral Något jag har haft i många år tog ut den sista vid 55 års ålder Ska snart på datortomografi av buk och lungor vilket vi alla gör som har haft bl.a tarmcancer Lycka till,kram Kia

    • Pilla 30 augusti, 2017 on 06:58 Svara

      Kia: Jag håller alla tummar och tår för dig ❤️

  8. Mia 30 augusti, 2017 on 08:43 Svara

    Lycka till idag!

  9. Sofia 3 september, 2017 on 10:32 Svara

    Det är ju östrogenet som hjälper mot klimakteriebesvär, gestagenet i spiralen skyddar livmoderslemhinnan från att växa sig tjock igen. Alltså är spiralen ett alternativ för att slippa ta piller med gestagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *