VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

EN KONFIRMAND

Västerås. Vi är hos min vän Maria som jag känt i 30 år. De bor på Fiholm och ni som läst mig sedan start vet att det var här jag gifte mig. Inte precis här utan på Tidö slott, ett stenkast härifrån. Men middagen var här 2007.

Jag är gudmor till Marias dotter Elsa, hon har precis fyllt 15 och varit iväg på konfirmationsläger i tre veckor. Och det vankas firande av det förstås.

Stolt över Maria som precis kämpat sig igenom en utbildning inom polisen som barnförhör ledare. Hon sitter alltså och lyssnar och försöker sammanställa rätt frågor när det handlar om utredningar som handlar om incest, misshandel eller liknade problematik.

Oerhört vackra Fiholm. Färska blommor, champagne dagen till ära (jag körde hem och drack några klunkar) och härliga gäster. Vi kommer direkt från Steam Hotel dagen innan kalaset och har hänt här, sovit över, åkte en sväng till IKEA och tittade på soffor och lagom tillbaka till bjudningen.

Lennox är fantastisk på att hjälpa till. Skär upp bröd, hämtar dryck i källaren, så stolt över honom och så fin i sin vita skjorta. Vill inte att han ska bli äldre nu även om jag förstår förstås att det är livets gång. Av oss fick Elsa min egen kollektion KABALE. Silverörhängen med hennes namn ingraverat.

Pannacotta till efterrätt. Sedan tar vi bilen tillbaka till Stockholm på söndagskvällen, Lennox och jag.

En nybakad 15-åring och konfirmad.

Och så kom älskade Sussi från Örebro förstås.

Nu har jag fått tid för den där skrapningen av min förjockade slemhinna. (hoppas ingen är känslig) Men jag blöder som en gris! Blir lite rädd, tänker att jag måste ringa och ändå säga det i morgon.

Skrapningen är den 30 augusti. Jag är så dålig på underliv, har aldrig haft problem innan klimakteriet, men nu. Plåster, gelé och skit. Om jag inte mådde så extremt dåligt av klimakteriet skulle jag förstås försöka stå ut men jag fungerar ju inte. Nåja. Slår en signal i morgon.

unnamed-7


Annons

Kommentarer


 1. Yvonne 8 augusti, 2017 on 23:59 Svara

  Hej Lotta! Jag har gått igenom samma som du i sommar, fick blödningar och det blev operation med skrapning och provtagning för att kolla cancer! Förtjockade slemhinnor! Sövning och två dagar med en hemsk värk i hela kroppen efteråt! Tre veckors rädsla för cancersvaret, ingen cancer som tur var! Men får använda kräm livet ut för slemhinnorna! Lycka till och hoppas det går bra gör dig också!

  • Siv 9 augusti, 2017 on 10:34 Svara

   Kanske inte det bästa tillfället att tala om besvären efter skrapningen, Yvonne. Det är olika för alla, men jag tror nog att Lotta känner sig orolig ändå. Kan tala om att jag åkte hem samma dag och hade inga som helst problem efteråt.

   • Yvonne 9 augusti, 2017 on 20:26 Svara

    Värken kommer av att musklerna kommer igång så det är inget farligt utan helt normalt! Men jag trodde att jag skulle kunna jobba och det gick inte! Visst kan det vara individuellt också!

 2. Ann.B 9 augusti, 2017 on 08:17 Svara

  Stackare!
  Klart du måste ringa inte bra förlora för mycket blod.

 3. Åsa 9 augusti, 2017 on 16:51 Svara

  Ring gynekologen och be att få tranexamsyra på recept. Det minskar på blödningsmöngden

 4. Benita 9 augusti, 2017 on 19:18 Svara

  Lennox har blivit en stilig ung man.❣Han har säkert också ärvt din huslighet av sin far och hjälpsamhet av dej. 😊

  • Benita 10 augusti, 2017 on 04:50 Svara

   skulle föstås stå sin huslighet och inte din..😊

 5. Lollo 9 augusti, 2017 on 20:14 Svara

  Vill bara säga Fantastiska Oktavia kliniken i Stockholm Jag hade samma besvär som du. Fantastiskt sjukhus för oss med kvinno sjukdomar allt från aborter till … underbara läkare & vackert att få bo då när man nu måste.
  Jag vill varmt rekommendera dem & dess uppföljningar av mig efteråt.

 6. Cathrine 10 augusti, 2017 on 22:22 Svara

  Hej Lotta! Tack för din blogg, jag har följt dej i många år. Du skriver om livet som det är, hela spektra och det går rakt in i hjärtat. Jag ville bara tipsa dej och kanske även andra som har klimakteriebesvär (svettningar) om en kylmatta man kan köpa som egentligen är för hundar. Den finns i olika storlekar och fungerar så att när man lägger sig på den aktiveras vad det nu är som är inuti så att den blir kall och den håller sig kall i några timmar. Finns olika varianter, en del måste blötläggas men den jag köpt bara lägger man i sängen som den är. Kostade kring 300 kr och solklart värt pengarna!

 7. Christel 12 augusti, 2017 on 13:11 Svara

  Jag är också skrapad för tjocka slemhinnor och dessutom tre gånger innan mensen försvann .
  Inga problem med värk i kroppen o dyl efteråt och använder ingen salva och har ej heller gjort efter skrapningarna .
  Kommer gå jättebra Lotta !!!

  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *