VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

LITE TÄNK KRING ÅLDRAR

img_7724.jpg

Middag i går med Jonathans mamma Lourdres. Och låter inlägget besvaras av denna kommentar:

”Misstänker att du är jämngammal med Jonathans mamma + eller – några år. Skulle vara intressant att höra lite reflektioner över det. Och nej ingen kritik, tänker bara själv hur jag skulle förhålla mig till om min dotter kom hem med en man i min ålder. Det kan ju ha sina fördelar, bäddar för god vänskap kanske, men tänker jag på dottern så hade jag nog önskat att hon träffat någon jämnårig, men kärlek är vackert oavsett var den uppstår.

 

Jag har egentligen inga issues. Det är Lourdres som får stå för det och jag kan bara hoppas att hon helt ärligt i sitt hjärta inte bryr sig om att jag är ett år yngre än henne. Det blir svårt med barnbarnen men som hon säger, och som jag också skriver i min bok. ”Du är ålderslös och barnbarnen får Christopher (bror) skaffa)

Jag kan inte säga nej till kärlek bara för att ATT. Jag tänker ta vara på varje chans i mitt liv att må bra och jag måste försöka gå mer på magkänsla. Är ju annars väldigt rationell och inte alls impulsstyrd människa. Allt jag gör är baserat på tänk och eftertänkskamhet. Jag har alldeles för dålig självkänsla för att våga lita på ”magen”. Tyvärr. Men jag jobbar på det. Försöker hitta någon liten röst inuti.

 

Jonathan gör mig glad. Han har det största hjärtat jag vet och jag mår bra i hans närvaro. Hur ska jag kunna stänga dörren till det bara för det skiljer 23 år? Nej. Känns det bra gör det. Så enkelt är det. Och det vore en annan femma om han vore 16-17 år och jag vore 40. Nu är det ju faktisk en vuxen man som är den av oss som mest skiter i vad andra tycker och tänker. Han måste själv kunna ansvara för sina handlingar. Det är ju inte jag som har ”förfört honom direkt”

Och så är det förstås så, att hade detta varit en man på 50 som var tillsamans med en kvinna på 28 hade inte ens frågan uppstått. Och det krävs att vi tänker nytt kring det där.

 

Nu väntar middag med Tessan, Anna, Micaela och Cristina på TAK.

 


Kommentarer


 1. Anki 5 juli, 2017 on 18:13 Svara

  Friskt resonemang, Lotta! You go, girl!!

 2. Flipp 5 juli, 2017 on 18:42 Svara

  Mina barn, inte ens tonåringar än, har en kompis vars storasyster är transexuell och nu öppet tjej. Jag fick veta av en slump och frågade om de visste. Fick till svar att jo, läraren hade berättat. Men varför hade då barnen inte berättat för mig, undrade jag. Neeej, är det viktigt, undrade de, de hade inte tänkt på det. Men ni tycker inte det är konstigt då, undra jag. Nej, hon är ju eg en tjej, fick jag till svar. Det finns trots allt hopp om framtiden och att våra fördomar bleknar, våra barn ska bara bli stora först och ta över världen.

 3. Mona 5 juli, 2017 on 18:44 Svara

  Jag tycker inte man tänker på hur många år det är mellan dig och J.Ni är ett vackert par och om jag inte visste skulle jag inte tänka mer än högst 10 år eller mindre.Vad gäller dig och hans vackra mamma så skulle jag inte gissa på den lilla åldersskillnaden du skrev.Hon är vacker men nog ser du mycket yngre ut.Tycker jag.Sverige är ett åldersrasistiskt land,år betyder så mycket för många men inte för mig.Alla blir vi gamla vare sig vi tror det eller ej. Ha det gott Lotta.

 4. Tina 5 juli, 2017 on 19:03 Svara

  Kärlek har ingen ålder. Kärlek är just kärlek.
  Kram

 5. Siv 5 juli, 2017 on 19:07 Svara

  Naturlig skönhet contra konstgjord! Nog är det naturliga bra mycket vackrare och mer sensuellt än ett ”injektionsansikte” och löstillbehör. Ja, nu kommer snart horden att slänga sig över mig, men låt gå för det…

  • Jojo 5 juli, 2017 on 21:14 Svara

   Du är verkligen helt obetalbar. Håll dig borta från tangentbordet! Väx upp. Tänk vad du vill, men bespara oss dina kommentarer, tack.

   • Sofia 5 juli, 2017 on 22:25 Svara

    Varför då? Hon skriver som det är. Lotta själv gör ju ingen hemlighet av att hon använder botox. Det som slår mig däremot är att de är väldigt lika varandra…

   • Marie 6 juli, 2017 on 14:20 Svara

    Fast Lotta skulle fortfarande se mycket yngre ut än sin ålder även utan skönhetsingrepp. Det gör ofta vi med afrikanskt påbrå. Jag ska fylla 42 i år och får alltid visa leg på Systemet. Utan skönhetsingrepp :)

   • Per 8 juli, 2017 on 12:47 Svara

    Jag håller med Siv. Kvinnor är mycket mer utseendefixerade än vad män är.
    Åldrade bröst kan vara sköna medan hårda konstgjorda får mig att frysa. Bättre med rynkor än snedvridna ansikten.

 6. Semmelmamman 5 juli, 2017 on 19:47 Svara

  Helt rätt. Kärlek är kärlek. ❤️

 7. Ella 5 juli, 2017 on 19:47 Svara

  Njut av dig, Lennox, Jonathan, familj, vänner, livet…… Ta vara på stunderna och dagen. Jättefin bild på dig och Jonathans mamma.

 8. Cath 5 juli, 2017 on 19:47 Svara

  Tack för att du tog med min fråga men som jag skriver: jo faktiskt hade jag reagerat på om dottern kom hem med en man jämngammal med mig. Så jag dömer ingen efter kön! Sen är det upp till individernas personlighet, en del är äldre än sin ålder och andra yngre, vissa är födda gamla och vissa mognar aldrig. Jag frågade efter reflektion och det fick jag, tack❤️

 9. cecilia 5 juli, 2017 on 19:48 Svara

  Helt rätt, Lotta! Du är modig och en förebild. Själv skulle jag nog inte ”våga” nåt sånt tror jag – vilket ju är superlöjligt och just därför är du en bra förebild – mer av tjejer som dig som inspierar såna som mig! ha-ha. Min man är 6 år äldre än mig – ganska odramatiskt – men bara det var en liten ‘grejj’ i min bekantskapskrets när vi träffades för typ 15 år sen. Som om han var typ 60 och jag 15 eller nåt 😉 Och då lever jag ändå i en modern, generös vänkrets men det ska inte mycket till ibland… Vi bor utomlands och är hemma i sverige i sommar, jag ska inte glömma att köpa din bok, Lotta! Även om jag läst din blogg varje dag sen 2009 :)

 10. Monika Runehammar 5 juli, 2017 on 21:08 Svara

  Jag är så otrolig glad för din skull. Kärlek har inte med ålder att göra. Jag är sydläning själv och vågar visa mina känslor. Jag är övertygad om att ni kommer att vara hur lyckliga som helst. ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

 11. Siv 5 juli, 2017 on 21:14 Svara

  Hej igen, Lotta!

  Ja, jag håller fast vid naturligt contra konstgjort.

  Men… tryckte för snabbt. Vad beträffar åldern – följ ditt hjärta! Hade förhållandet varit det motsatta, hade ingen (?) höjt på ögonbrynen, såvitt mannen inte var rik, då hade kvinnan varit en ”golddigger” . Kärleken har ingen ålder.

 12. irene 5 juli, 2017 on 21:45 Svara

  Man får älska vem man vill: ung, gammal, man, kvinna, kroppskorrigerad eller kroppsokorrigerad. What’s the problem?

 13. Anna 5 juli, 2017 on 22:12 Svara

  Kärleken har ingen form, kärleken Är <3

 14. annica 5 juli, 2017 on 22:17 Svara

  Lotta, följ ditt hjärta! Gamla ”mulliga” män med unga snygga tjejer, finns inte nån som höjer på ögonbrynen!!

 15. irene 6 juli, 2017 on 17:26 Svara

  En tanke slog mig: Varför lägger vi oss under kniven för dyra pengar för att vara attraktiva? Hemskt egentligen.

 16. Spännande detta 6 juli, 2017 on 17:54 Svara

  Du ser snygg ut för att du har fixat dig – du skulle se snygg ut utan fix också men inte lika ung. Gamla gubbar kan lätt vara tillsammans med unga damer utan att någon bryr sig alls – är det tvärtom så börjar folk dock oja sig. Det är fel tycker jag. Kör du på så länge ni vill och ser att det är vettigt.

  Ska bli spännande att följa er i framtiden. Vet inte hur långt framåt ni tänker och med tanke på din historia så gissar jag att ditt fokus är helt på nuet. Bra så!

  När J är 51 som du är nu är ju du dock 74 om jag inte räknar fel. Ska verkligen bli spännande att ser vad plastikkirurgerna kan ordna – ja och även vården över lag men hoppas att ni ser en framtid och att det kommer att fungera.

  Vet att jag är lite cynisk men menar inget illa. Jag är genuint nyfiken.

 17. Kalla mig Miriam 7 juli, 2017 on 21:13 Svara

  Vilket vackert par ni är, Lourdres och du! 😉

  Skulle jag välja ny partner skulle det banne mig bli en kvinna. Vad är viktigare än att kunna tala om känslor och vara empatisk. Och det är kvinnor bättre på än män, generellt sett.

  Tycker du gör helt rätt som väljer med hjärtat. Livet är…..Här o Nu.

 18. Maria 8 juli, 2017 on 20:29 Svara

  För länge sen träffade min bästa kompis syrra en kille som var minst 20 år yngre än henne-han är drygt 40 nu och hon snart 65 och de är fortfarande lika lyckliga ! För lycka har ingen ålder! Njut av livet!

 19. Annie 8 juli, 2017 on 20:35 Svara

  ”Love, Peace and Understanding” lite såå💕

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *