VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

INGEN REVOUTION-MEN SÅ SKÖNT

Jag behöver verkligen det här. Det kan ju låta provocerande för ensamstående, utslitna småbarnsmammor, men kan faktisk kvala in i den kategorin. Har varit helt slut de sista två åren. Inte fungerat helt, borde varit sjukskriven där någonstans förra vinter-16 för jag kunde inte hålla en enda rak tanke i huvudet.

Här finns allt man kan önska sig.

Jag mår bättre. Allt är bättre men långt ifrån bra. Det tar sådan ofantlig tid att landa, att bygga nya vävar, nytt arv, nya traditioner. Dels tog det ett år cirka att landa i ekonomi, veta hur mycket man kan röra sig med för att alt ska gå runt, hur mycket man kan lägga undan, vad man klarar sig på som ensamstående med barn varannan vecka.

I början höll jag stenhårt i pengarna, unnande mig ingenting för jag hade ingen riktig koll och minns att Lenita sa till mig när jag satt i bilen utanför Apoteket på Söder, den där sommaren  när vi skildes, att det tar ett tag att lära sig förhålla sig till hur man kan leva efter  att boendekostnad, bensin, försäkringar, el , A-kassa , teleräkningar etc är betalt. Lennox barnbidrag sätts in, inget vi använder alls och det är förstås fantastisk att vi kan göra det.

De här rummen kan man boka med gräsmatta eller utsikt mot havet men jag valde gräsmatta. Lite huskänsla. jippie!

 

Vår uteplats

Och jag försöker verkligen släppa jobbet helt och hållet men det är svårt men helt nödvändigt. Detta tempo vi haft är galet och även om mina resor till Tanzania förstås är sköna så innebär de knappast semester, ,mycket intryck, extremt tidiga mornar och jobb. Och så har jag ju skrivit en bok, om någon nu lyckats undgå det, hahahaha.

Här är enkelt. Mat serveras hela tiden, vädret är runt 30 grader varmt idag. Lennox mår bra. Vi solar, skattar mycket, och jag försöker att inte tjata så mycket. Jag kan vara rätt tjatig annars men vill att han ska få känna sig lite fri den här veckan. Dock kör vi läxläsning, svenska, matte och läsa lite engelska varje dag. Viktigt tror jag att hålla igång det under sommaren även om det bara är en kvart.

Igår var vi inne i en butik och jag blev lite kär i det här tunna silverarmbandet med en platta, som en peng. Men köpte det aldrig. Senare när vi åt middag trollade Lennox fram det. Han och Jonathan köpte det som överraskning! Så himla gulliga! Det var visst Lennox som propsade på att det skulle köpas till mig.

Det stela i silver bredvid köpte vi i Marrakech på julafton och älskar att det är så väldigt enkelt och stilrent.

Vi sover alla tre i dubbelsängen men rummet kan bäddas för fyra. Och vaknar oftast runt 9:30 och hinner precis till frukost.


Kommentarer


  1. Appi 20 juni, 2017 on 16:20 Svara

    Njut! Det är du värd 🙂

  2. Monika Runehammar 20 juni, 2017 on 16:40 Svara

    Du är en riktig kämpe, och har hjärtat på rätt ställe. Du är värd ALLT, unna dig om du har möjlighet. Det inser man först när man har kommit i vår situation. Lev livet ut varje dag.
    Tusen kramar till er och en speciell till dig ❤

  3. Nina 20 juni, 2017 on 17:55 Svara

    Njut!! ( vilket jag vet att ni gör : )

    Utomlands är nog det enda stället som jag varvar ner ordentligt. Inga direkta måsten förutom att passa mattider…kom nyligen hem från två veckor utomlands men längtar redan tillbaka, älskar värmen och att bara vara.

  4. Agneta 20 juni, 2017 on 18:55 Svara

    Du har jobbat hårt – och kan unna dig. Med det menar jag naturligtvis inte att inte andra ensamstående mammor/pappor jobbar hårt. Det gör de allihop. De är mina absoluta hjältar.Det är inte lätt att få till det. Men samtidigt så är det omöjligt att ha dåligt samvete för att man kan unna sig saker.
    Och tänka för mycket på dem som inte kan unna sig. Livet är så kort för oss alla så vi måste göra det bästa av det vi har, varje dag. Oavsett och det regnar eller om solen skiner.Jag tycker det är värst för barnen som inte har möjlighet att göra saker och som kommer tillbaka till hösten och frågor kommer upp om vad man gjorde då gäller det som mamma(och pappa) att göra sitt barn urstarkt.Hoppas man tar tag i barnfattigdomen och höjer taket för ensamboende – vi andra klarar oss ändå!

  5. Lars N 20 juni, 2017 on 19:01 Svara

    Bra, Nyttigt, Skönt, Nödvändigt, Välförtjänt!

  6. Per 20 juni, 2017 on 19:55 Svara

    Lotta, den högra fossingen bör du skicka in till patologisk undersökning.
    Den har symptom på åkomman ligatus pedes.
    Åkomman är vanligtvis ej malign men kan vara smärtsam och kulturellt ärftlig och tyder på en form av pulchritudinem stress. ;-] ❤
    .

    • Lars N 22 juni, 2017 on 00:09 Svara

      Du Per… Är du på riktigt? Hur kan du vara så okänslig att du skriver nått sådant?

      Nättroll är det lägsta av fega existenser som knappt har berättigade att existera.

      Orden som du använder ”ligatus pedes” osv saknar grund, men avsikten var att förstöra och målet var det ord som man bara inte använder till en tillfrisknad!
      Speciellt inte öppet och knappt ens privat… Fy

      Sprida oro och stress.

      Vem är du? Jag tror nästan att det döljer sig en hämndlysten person bakom dessa ord, någon som är närmare…

      • Per 22 juni, 2017 on 05:09 Svara

        Nättroll, knappast. Men humor är ju något som vår herre inte givit till alla sina barn.

        • Elsa 22 juni, 2017 on 18:47 Svara

          Per. Humor?! Normala människor skojar inte om sådant!
          Du borde gå på en utredning för något är mycket fel med dig.
          Jag googlade de faktaord du skrev och de existerar inte ens.

  7. Malin Petersson 22 juni, 2017 on 19:09 Svara

    Hej. Bor på samma hotell som dig nu ?. Min femte gång ?. Precis som du skriver är allt så smidigt här. Åker själv m min dotter o instämmer mkt i vad du skriver. Så skönt att komma iväg o bara vara. Stor ? till dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *